SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » sob 12 gru, 2015

tak żeś narzekał na ten pierdzący dźwięk tłumika że teraz to musi dopiero zaje biście słychać :D pękły ci portki na tym trójniku dobrze że wymieniasz wydech to przy okazji sie to spawanie. Dodam tylko że pękło na nie przerabianej części kolektora żeby nie było zę przeze mnie może :P
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Zibi83
Quad:: Access CB500
Imię: Zbyszek

Post autor: Zibi83 » sob 12 gru, 2015

Człowieku aż ludzie wychodzili z domów żeby zobaczyć co się dzieje :lol:

Marcin ATV SWAP Garage

Zibi83 pisze:Człowieku aż ludzie wychodzili z domów żeby zobaczyć co się dzieje :lol:
mnie też tak kiedyś odleciał jak miałem ten od raptora wykręciła mi sie śrubka od tylnego mocowania i wisiał na samej rurze od kolektorów nie zauważyłem a jechałem ostatni i sie na dziurach upier... potem tak wracałem do domu 50km :D ale bez wydechu jest sporo słabszy jak by mu z 10 km uciekło

Awatar użytkownika
Zibi83

No z tą mocą się zgodzę. A rura pękła z mojej winy, bo naciągałem ostatnio wydech żeby o nerfbary nie trzaskał i już nie trzaska :lol:

Marcin ATV SWAP Garage

Zibi83 pisze:No z tą mocą się zgodzę. A rura pękła z mojej winy, bo naciągałem ostatnio wydech żeby o nerfbary nie trzaskał i już nie trzaska :lol:
a wystarczyło poluzować nakrętki przy kolektorze przy silniku i wtedy troszkę przestawić i z powrotem dociągnąć ;)

Awatar użytkownika
Zibi83

Oj tam oj tam tak było szybciej :D

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » ndz 13 gru, 2015

Seban79 co do rozrusznika to musisz znalesc taki zeby wymiarami byl taki sam jak do lucka... tylko on wtedy ma inne mocowania... ale wtedy z dwoch robisz jeden... musi miec taka sama ilosc zebow na zebatce... ona zapewne bedzie troche dluzsza niz ta w lucku... ja skracalem ja o jakies 1.5 mm bo za gleboko wchidzila i tarla o lozysko jednokierunkowe... rozbierasz rozruch od bashana czy tez tam innego chinola .. przednia obudowe razem z bebechami stosujesz od niego... tylnia obudowe ... czyli ta z lapami mocujacymi... bierzesz od lucynki... wymieniasz w niej tylko tulejke w ktorej chodzi walek na ta od chinola ... skladasz w calosc i chodzi jak zloto... wiadomo to jest opcja jezeli nie ma dostepu do orginalnego rozrusznika... jak tak zrobilem bo w tym czasie nie moglem niczego innego dostac od reki wiec sie pobawilem w taki przeszczepik od chinola... chodzil przez ponad rok i nic sie z nim nie dzialo wiec raczej operacja sie udala...
Ale szybciej bylo by tak jak mowi Marcin i Robert... poszukaj najpierw od lucka.. jak nic nie znajdziesz to wtedy rob... jak juz bedziesz robil i cos bedziesz potrzebowal to dawaj znac... pamietaj o tym ze musi on byc takich samych rozmiarow i ilosc zebow na zebatce

;)

seban79
Quad:: LS cb500
Imię: Sebastian

Post autor: seban79 » ndz 13 gru, 2015

Tomek dzięki za rade i info.Jak będę potrzebował rady na pewno się zgłoszę :lol:

seban79
Quad:: LS cb500
Imię: Sebastian

Post autor: seban79 » ndz 13 gru, 2015

http://allegro.pl/rozrusznik-elektryczn ... 40298.html Myślałem kupić ten(uszy są krótsze o 13mm)

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » ndz 13 gru, 2015

Tylko uszy?? Reszta obudowy jest taka sama??... najlepiej jak bys z suwmiarka dzwonil do kolesia albo podskoczyl do jakiegos sklepu gdzie je maja i wtedy sprawdzil

;)

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”