SWAP Lucky Star
Re: SWAP Lucky Star
Robert ty to jak byś ten rozrusznik normalnie widział Tak jak mówisz wyjście walka to jajo. To mówisz hasiok?To co ani nie jechać do regeneracji.Ale jak by się wymieniło ten zimering to dalej by lało? A jeszcze pytanko,dlaczego tam są 4 szczotki?
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
To że są 4 szczotki to po prostu taka konstrukcja rozrusznika ale ja bym na twoim miejscu darował sobie jakieś tam regeneracje tyle osób ma na sprzedaż graty które zostały mu po swapie że napisz tylko na forum że potrzebujesz rozrusznik i pewnie sie ktoś odezwie ja wczoraj pisałem o tylnym amortyzatorze że potrzebuje i w poniedziałek już mi kolega wyśle ewentualnie wiem że można kupić rozrusznik od Bashana i z dwóch złożyć jeden ktoś tu na forum tak robił i działa bez problemu może niech ci podpowie co i jak bo ja akurat tej wiedzy nie posiadamseban79 pisze:Robert ty to jak byś ten rozrusznik normalnie widział Tak jak mówisz wyjście walka to jajo. To mówisz hasiok?To co ani nie jechać do regeneracji.Ale jak by się wymieniło ten zimering to dalej by lało? A jeszcze pytanko,dlaczego tam są 4 szczotki?
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
No ale troche roboty jest z tym dopasowaniem rozrusznika od bashana... ale jak bedziesz potrzebowal instrukcji jak to zrobic to daj znac... ja tak robilem bo w tym czasie jak moj padl nie moglem zadnej uzywki znalesc i tylko nowki byly dostepne a cene mialy jakos chora w tym czasie... ale tak jak mowi Marcin... poszukaj uzywki... bo teraz jest tego od hu...a
Tylko czy używka nie będzie w taki stanie jak mój?Rozglądałem się na allegro za z bashana ale nie wiem.Jakoś za chińszczyzną nie jestem.Według mnie to w chińskim by trzeba przedłużyć mocowanie(te uszy)oryginalny ma całej długości od początku walka do końca uszów 176mm,a chiński 163mm.Czyli jak się go założy to będzie o 13mm krótszy,czyli wałek nie będzie łapał,albo samą końcówka.Poszukam coś z używki,a jak nie to kupie za 70 zyli nowego chiniola i przerobie
seba ten jajowaty otwór to nie problem można tą przednia obudowę odwrócić o 180 stopni ,sama przednia obudowę nie rozrusznik
jajo sie robi od pracy ,gdy kręcisz rozrusznikiem a on kreci zębatka pośrednia ,a jak wiadomo rowki na wałku sa na okrętkę i kształt tych rowków go wypycha w przeciwną stronę i dlatego robi sie owal
większym problemem jest raczej to uzwojenie uszkodzone
jajo sie robi od pracy ,gdy kręcisz rozrusznikiem a on kreci zębatka pośrednia ,a jak wiadomo rowki na wałku sa na okrętkę i kształt tych rowków go wypycha w przeciwną stronę i dlatego robi sie owal
większym problemem jest raczej to uzwojenie uszkodzone
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
U mnie ten sam problem rozrusznik zalany olejem. Jak ktoś ma na sprzedaż to proszę o pw
Ale z uzwojeniem nie jest problem,bo to drut od komutatora się odlutował.Wiec nie widzę problemu go przylutować.Ale zaryzykuje i za 70 zyli kupie z bashana i przerobie
eeeeeee to nie ma problemu ,zimer tj jakies 5 zeta,wymyj go w benie extrakcyjnej ,i papierem przeszlifuj czesc gdzie szczotki chodzą ,i powinien działac
ja tak robiłem jeden rozrusznik
ja tak robiłem jeden rozrusznik
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
A mnie dzisiaj taka sytuacja spotkała
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pPK2tj5b_9k[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pPK2tj5b_9k[/youtube]
Witam posiadam rozrusznik do ls 300 100 zł plus koszty przesyłki