SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
atremis
Quad:: Can-Am Renegade 1000 lucky star 400
Imię: Martin

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: atremis » pn 30 lis, 2015

Witam wszystkich
Tak czytam te mądrości i to forum już nie jest o dzieleniu się spostrzeżeniami, swoimi doświadczeniami tylko jest to nawalanka i pyskówka z piaskownicy, kto nie ma zabawki typu ls 500 z garażu Marcina ten nie jest z "nami" A konstruktor z garażu poczuł swoją boskość. Pisanie dyma wszystkie quady itp czy to o to chodzi czy o frajdę ze śmigania bez znaczenia kto tam na czym gania

MaxMW
Quad:: Lucky Star

Post autor: MaxMW » pn 30 lis, 2015

Artemis prawda kto nie ma ls od Marcina ten bee i najlepiej niech siedzi cicho :-)

Awatar użytkownika
Patryko159
Quad:: lucky star 250
Imię: Patryk

Post autor: Patryko159 » pn 30 lis, 2015

Are you f*cking kidding me?
If you can DREAM it,
you can DO it.

atremis

Dragon011 pisze:Jestem ciekaw jednego wyścigu . Jak myślisz Marcin ls650 dał by rade na prostej can am outlander 1000r ? Albo Can am Maveric 1000 turbo :P ? Bo było by coś pięknego wyprzedzić lucyferem utv a za 80 klocków :P Wiem , że to zupełnie inne pojazdy , ale mina kierowcy Can am musiała by być ciekawa :D Jak uda zorganizować Ci się kiedyś taki wyścig weź nagraj ;)

Ale jak się czyta takie teksty to trudno i o konkretną dyskusję

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 30 lis, 2015

oolsztyniak pisze:Widzę, że mój post nie zapisał się podczas prac konserwatorskich na serwerze więc się przypomnę.

To nie jest Wasz prywatny folwark (mój też nie ;) ) i część wypowiedzi jest delikatnie mówiąc nie na miejscu. Marcin dałeś się niepotrzebnie sprowokować i uderzasz w bezsensowne pyskówki.

To na ile ktoś jest strzałów załatwcie sobie albo w terenie albo przez telefon bo nieprzyjemnie się tu zagląda. Załatwiajcie sobie swoje prywatne wycieczki na PW

Jednocześnie informuję iż istnieje coś takiego jak Ustawa o Ochronie Danych Osobowych, którą poniekąd Marcin naruszyłeś. Radzę edytować swoje posty póki zrobi się z tego niezły bałagan.

Pozdrawiam Was i liczę na Waszą poprawę.

Przepraszam poniosło mnie trochę obiecuje poprawę ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » pn 30 lis, 2015

Oj chłopaki, chłopaki :D Idźcie wszyscy pośmigać trochę w terenie, to i ciśnienie zejdzie. Nie zapominajcie, że to o "quadowanie" chodzi. Zawsze będzie ktoś, kto sam grzebie w garażu, i zawsze będzie ktoś, kto zleci taką usługę komuś.
Ty Marcin się nie daj prowokować bo nic nie zyskasz. Klientów nie stracisz, bo wszystkim te quady z Twojej ręki działają więc kolejni chętni na przeróbkę będą. Nawet jeśli wszystkie patenty zostaną ujawnione. Tak jak wcześniej mówiłem - ze względu na ilość pracy.
A niektórzy chcą tutaj zrobić rewolucję, aby (nie wiem?) zaszkodzić?
Jak chcesz, to pokaż te patenty swoje i może ktoś z tego skorzysta. Samo bicie piany nic nie wnosi do tematu.

Awatar użytkownika
Dragon011
Quad:: Lucky Star 650
Imię: Szymon

Post autor: Dragon011 » pn 30 lis, 2015

atremis , jest duża grupa która kupuje drogie sprzęty dajmy na to nowe BMW M5 i nigdy nie będzie grzebać w tym silniku , ani nic zmieniać bo to seria. Jest też druga opcja pasjonatów ludzi , którzy kupią stare bmw e30 wkładają silnik V12 dokładają 2 turbiny , odpicują je w każdym możliwym calu i za żadne pieniądze nie zamieniło by na nowe. Wiem , że dla was to co napisałem o tym wyścigu to jakieś g**** podniesienie swojego ego . Szczerze wisi mi to , gdyż wiem dokładnie o co mi chodziło , a chyba wy nie siedzicie w mojej głowie ? A jest sens wyścigu Corvetty z mocno podkręconym Jeppem Grand Cherokee ? Przecież to zupełnie inne sprzęty.

Sorry ze zszedłem na temat aut a nie quadów , chyba tak co dla nie , których jest bardziej obrazowo.

Marcin ATV SWAP Garage

SoCool pisze:Panowie jaka soczewkę wsadzacie do quadów czy to bez znaczenia? raczej sprzedają po 2 szt. czy można gdzieś kupić pojedynczo a może ktoś ma na odsprzedanie ? :) barwa 6000 chyba najodpowiedniejsza co ? i czy dużo jest zabawy z wkładaniem tego w klosz trzeba pewnie rozkleić lampę czym później ja poskładać do kupy macie jakieś sprawdzone kleje/ metody ?
Jest to soczewka uniwersalna dzieki temu stosunkowo łatwo mozna ją zamontować i po zmontowaniu wygląda jak oryginał jedną sztuke tez można kupic bo ja tak zamawiałem moze akurat mu aukcja z tą pojedyńczą sie zakończyła proponuję zadzwonić i napewno będziesz mugł taką sobie zamówić . Co do samego montażu to ja podgrzewam lampe na klejeniu opalarką tylko ustawiam sobie temp 200 c można też uzyć suszarki po podgrzaniu podważamy śrubokretem na zaczepach i rozklejamy po zamontowaniu soczewki podgrzewam ten sam klej w rowkach i dociskam nie trzeba żadnego sylikonu itd.. wszystko idealnie z powrotem sie klei ale możesz dopytac jeszcze osoby bardziej kompetentne bo ja to sie tam na tym za bardzo nie znam i ogólnie jestem paprok ;)

atremis

Dragon szkoda zużywać klawiaturę na komentowanie tego wyjaśnienia

Marcin ATV SWAP Garage

Atremis ty też masz do mnie jakiś problem??? skoro czytasz powinieneś wiedzieć że są tu quady przerobione przez swoich właścicieli a ja ich bardzo szanuje bo zrobili wszystko od początku sami a nie przyprowadzili na poprawki podejżeli co i jak a potem strasznie sie mądrowali tak tak

kolega MX sebek czy kaman500 tez robili sami nikt im nie powiedział że jest z ich kładami cos nie tak często prowadzimy konwersacje w tym temacie i nikt do nikogo nie pije wrecz raczej jesteśmy w stosunku do siebie uprzejmi i uczynni w wymianie jakichś z postrzeżeń ale to moje zdanie i moja opinia . A jeśli poczułeś sie urazony że napisałem że dymam wszystkie quady to widocznie masz jakieś kompleksy bo nie rozumie co tu było obraźliwego napisałem prawdę po to w ogóle zrobiłem cos takiego jak projekt z silnikiem er6 by był szybszy i lepiej sie zbierał niz quady seryjne więc nie rozumie twojego toku rozumowania . Ja sie tym nie wywyższam jestem normalny a co najważniejsze nie popełniam plagiatu :) tylko sam coś wymyślam i wprowadzam to w życie ;) i to raczej wzorują sie na mnie tylko czekać jak zaraz ktos wyskoczy z Access SWAP er6 i powie że on zrobił lepiej i jest taki cudowny tylko trzeba wziąć pod uwage najważniejsze że ja zrobiłem to pierwszy a teraz to tylko mozna znowu z plagiatować mój pomysł ale broń boże nie mam nic przeciwko rób jak potrafisz ja to zrobiłem czyli nie ryzykujesz wtopienia kasy bo wiesz że sie da ja takiego komfortu nie miałem bo raczej nikt przed mną tego nie robił .

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”