SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 24 lis, 2015

oolsztyniak pisze:
Dragon011 pisze:Jestem ciekaw jednego wyścigu . Jak myślisz Marcin ls650 dał by rade na prostej can am outlander 1000r ? Albo Can am Maveric 1000 turbo :P ? Bo było by coś pięknego wyprzedzić lucyferem utv a za 80 klocków :P Wiem , że to zupełnie inne pojazdy , ale mina kierowcy Can am musiała by być ciekawa :D Jak uda zorganizować Ci się kiedyś taki wyścig weź nagraj ;)
Mówisz serio?
Bo gimbazą zaleciało ....

Podbijanie swojego ego albo małego ... ;)

Porównujesz quada ważącego niecałe 200 kg z silnikiem od szlifiery do pojazdu stricte terenowego mającego zupełne inne przeznaczenie.

Na wstecznym objedzie Lucka nawet bashan 200.
Olsztyniak :D ...
1- luckowi bliżej do 250 kg a nie nie całe 200 kg ;)
2- to nie jest silnik od szlifiery ;) tylko dwu cylindrowiec jak Can -am tyle że w rzedzie a nie w V szlifiery to rzędowe 4 kręcące sie po 15 tyś obr ;)

3- bashan objedzie na wsteku również LTR 450,trx 450 ,yfz450 polaris 500 itd...a o tym nie wspomniałeś ;)

4 - Kto do licha ściga sie na wstecznym ;)

też było by mi łyso jak bym kupił nówkę z salonu za 60 koła a objechał by mnie koleś na czymś co sam ulepił w garażu ;) i chyba to miał na myśli Dragon 011 ;)

Bez spiny chłopaki :D
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Paulus71
Quad:: Renia 1000 XXC
Imię: Paweł

Post autor: Paulus71 » wt 24 lis, 2015

Dragon011 pisze:Nie miałem na celu podwyższenia swojego ego wręcz przeciwnie , stemperowaniu Ego kierowcy can am ;) Chociaż fakt nie zawsze ktoś na mega drogich sprzętach to du*ki , ale niestety uważam , że w większości tak . No i przede wszystkim pokazanie , że projekt przeróbki jaką jest swap u Marcina nie zawsze musi być zrobiony druciarsko :)
wygląda na to że mimo wszystko chciałeś podnieśc swoje ego kosztem kolegów na canamach.
większość z nas zaczynała na innych quadach i na pewno nie jesteśmy d***...mi .

obserwuję ten temat i jestem pełen podziwu dla swapów jakie robicie.
szkoda że nikt nie ogarnia przerabiania takich silników na napęd 4x4, na pewno niejeden właściciel quada przeprawowego wtedy by się skusił.
mods in progress :-)

Marcin ATV SWAP Garage

Ja osobiście uważam że jesteśmy jedna wielką rodzina quadowców i to nas łączy a to kto czym jeździ to nie jest ważne . Każdy preferuje co lubi ,co mu sie podoba i na co go stać wiec nie szufladkujmy ludzi po tym czym jeżdżą ;) Dragon 011 chyba sie nie spodziewał że właściciele bomb też tu zaglądają i co nie co czytają :D haha

Paulus 71 moze kiedyś wejdę w temat 4x4 by zaadoptować silnik z moto na razie jednak robię to co umie i mam sprawdzone ;)

Awatar użytkownika
trauma
Quad:: LS 500
Imię: Dawid

Post autor: trauma » wt 24 lis, 2015

Marcin Twoje patenty sa wysoko porzadane :D co 2 dzien dostaje wiadmosc typu "mozesz podeslac zdjecia mocowan silnika i wahacza" proponuja nawet $ za to :p. Dzisiaj byl sprytniejszy napisal ,ze chcialby foty zobaczyc wahacza i silnika i calej ramy bo to swap i nie wie czy sens to kupowac wiec przed przyjazdem musi wiedziec :D

Marcin ATV SWAP Garage

trauma pisze:Marcin Twoje patenty sa wysoko porzadane :D co 2 dzien dostaje wiadmosc typu "mozesz podeslac zdjecia mocowan silnika i wahacza" proponuja nawet $ za to :p. Dzisiaj byl sprytniejszy napisal ,ze chcialby foty zobaczyc wahacza i silnika i calej ramy bo to swap i nie wie czy sens to kupowac wiec przed przyjazdem musi wiedziec :D

hehe :D nie chce sie nikomu myśleć i na łatwiznę lecą, najśmieszniejsze jest to że tyle filmików wrzuciłem z LS 500 i te rzeczy o które pytają akurat tam widać więc to jakieś debile piszą ;) oczywiście nie zmieniłam zdania i oczekuje od wszystkich którzy wyjechali ode mnie by nikomu takich zdjęc i informacji nie udzielali wy za to zapłaciliście wiec niech sie gonią ;)

adrianus
Quad:: LS500
Imię: Adi

Post autor: adrianus » wt 24 lis, 2015

dokładnie chlopaki, Marcin, Trauma.

odkąd wystawiłem zielonego na olxie tez nie mam dnia zebym nie dostal wiadomości z prosba o zdjęcia szczegółow swapa itd, bo wahacz, bo gazniki, bak itd, no ja jebie:)
juz nawet co cwańsi dzwonia i kleja głupa ze chcą kupić, ciagną rozmowę, żeby na koniec i tak sie wysypac z tym, ze tak na prawde to chca sobie sami swapa zrobic, ale nie wiedza jak xD hahah (3 takich bylo)

ale spokojnie, jak ktos bedzie chcial ode mnie dowiedziec sie co i jak to okolice 12,5tysi to pokażę co i jak i quad gratis :)

Marcin ATV SWAP Garage

Przed chwilą wbiłem na olx i juz zlokalizowałem 2 gości co są w trakcie lub przed maja wystawione silniki te oryginalne 250/300 w opisie napisane że sprzedają bo robią SWAP żaden z nich nie jest umówiony do mnie wiec podejrzewam że ci co do was piszą to moga byc właśnie ci goście ;) możecie im odpisać że jak zobaczyć co i jak to niech podjadą do mnie :D

pierwszy
http://olx.pl/oferta/lucky-star-access- ... 1f9eedcd2a
drugi
http://olx.pl/oferta/sprzedam-silnik-lu ... 1c8f750d41

A ja jeszcze jeden ls 500 w tym tygodniu i biorę się za drugiego
ls 650 ;)

Kolega Dragon 011 też zmienił zdanie i zamiast 500tki bedzie er6 ;) na Wypasie ;)

Awatar użytkownika
trauma
Quad:: LS 500
Imię: Dawid

Post autor: trauma » wt 24 lis, 2015

Strasznie mnie smiesza takie podchody :D jak w przedszkolu tak jakby ktos nie wiedzial o co chodzi :p ja to odpowiadam- Panie ,a co to jest ten wahacz??' Albo czy gaznik to to przy kierownicy :D. Wiekszosc odpuszcza ale sa szalency co dalej mecza d***... :p. Jakby nie bylo to jest wlasnosc intelektualna ,a to rowniez podlega prawu wlasnosci :). No i samym podejsciem do klienta jak i tematu swapu Marcin zasluguje na solidarnosc w temacie nie udostepniania zadnych info o LS500 oprocz tych ,ktore on sam udostepnia ;).

Marcin ATV SWAP Garage

Owszem można pomóc komuś gdzie widzisz że gość wykonał 95% projektu sam i zostały mu drobne niuanse a nie taki patafian na dzień dobry chce zdjęcia co i jak może jeszcze stać nad nim i mu pokazywać gdzie który kabelek i w którym miejscu przyspawać moje zdanie jest takie nie wiesz nie czujesz sie na siłach to sie za to nie bież . Jak ktos zrobił sobie jedna sztuke dla siebie a drugi go podpyta co i jak to niech mu powie co i jak przerabiał ja niestety nie moge robię to zarobkowo moje patenty są moimi patentami i (setkami godzin spedzonymi przy budowie ls 500 jest tu kilku co sami robili jakos mnie za jęzor nie ciągneli zrobili jeżdżą i jest ok czyli można jak sie chce nawet jak widziałem że cos maja nie tak to podpowiedziałem i to były tylko wskazówki a nie na bezczela .

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » śr 25 lis, 2015

Wiadomo, że są patenty, które chce się zachować dla siebie, ale nadejdzie taki dzień, że to wypłynie i ktoś wrzuci do sieci zdjęcia i opis. Wg mnie nie ma się co martwić, bo patenty patentami, ale ilość pracy jaką trzeba włożyć w swap jest dość spory. Nie wiem czy ludziom by się chciało to robić zarobkowo. Ja trochę pojęcia o mechanice i elektronice mam, ale zarobkowo bym czegoś takiego nie robił, bo za dużo roboty, a cena za swap-a u Ciebie Marcin jest na prawdę niska. Bo to tak na prawdę max 1500 za robotę, a reszta to silnik i kupa innych gratów. A jeszcze trzeba się bujać z tymi częściami z cb500 aby jakoś na tym wyjść. Jedyna rzecz która ludzi pcha aby samemu grzebać, to złudna oszczędność 4 kpln. A motory też muszą kupić. Do tego dojdą im poprawki przez cały kolejny sezon a i tak nie będzie to chodziło jak powinno. No i jeszcze druga rzecz, to długość kolejki. W sumie to chyba największy kłopot dzisiaj. Obudzą się tacy w kwietniu i zapiszą w kolejkę na wrzesień. Nie chce się czekać, to sami kombinują.

Edit:
Z innej strony, to ja na Twoim miejscu bym za 500 pln udostępnił takiemu ziomkowi informacje. Bez roboty. Jak będzie chciał robić zarobkowo, to i tak zrobi u Ciebie jednego a potem skopiuje. A tak masz dodatkową kasę, bo oni i tak nie skorzystają z usługi i nic na nich nie zarobisz.

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”