SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » śr 14 paź, 2015

dwie osoby jeden 30 km drugi 80 km
raczej kazdy woli sie uczyć jeździć tym w domu niz odrazu porywać sie na długie dystanse,tym bardziej że ja jakies testy przeprowadzam ale ile ja takim quadem robie 15km w porywach do 20 wiec warto testować bliżej domu niz 500km tak jak ty masz do mnie ;)

link do kiery

http://allegro.pl/accel-kierownica-tape ... 51283.html
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Dragon011
Quad:: Lucky Star 650
Imię: Szymon

Post autor: Dragon011 » śr 14 paź, 2015

No właśnie bo ten wynajem przyczepki + hot dogi na orlenie i inne to mnie wykończy :p Dlatego czekam może ktoś weźmie mojego przy okazji. A najgorsze jazda Peugeotem Partenrem 1.6 hdi 90 km bo tylko taki mam z hakiem :P I ciul wie francuz dojedzie czy nie dojedzie :P Bo gdyby Lucky star był francuski nigdy bym go nie wziął :P Co chwile kontrolka silnika itp... Ale kit przynajmniej po drodze jasną góre sie odzwiedzi :P i się pomodli , żeby służył jak dawna cebulka ;) Chociaż powiem wam z punktu motocyklisty cebula silnikowo wzór , ale pod względem prowadzenia masakra :P Już lepsze było zr7 czy bandit 600.

Awatar użytkownika
młody85
Quad:: Access SP 300 na koksie
Imię: Rafał

Post autor: młody85 » śr 14 paź, 2015

Nie widać nawet jak je udostępnię na fejsie może coś źle robię.

Pierwsze sugestie w ten sposób jaki są na filmiku zamontowane to Lucyna stoi 1cm niżej niż na seryjnym zawiasie, przy czym mój jest rozkręcony na miękki i jest jeszcze 1cm rozkręcenia sprężyny.

Teraz trzeba mocowanie górne przerobić i tu trzeba się zastanowić jak to zrobić.
Dolne mocowanie amorka przeszlifować bo ociera o wahacz i będzie można coś testować.

Macie filmik :D

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2l9rPHnZmYk[/youtube]

Jutro testy mam nadzieję, że mocowania górne wytrzymają.....heheh.
Ostatnio zmieniony czw 15 paź, 2015 przez młody85, łącznie zmieniany 1 raz.
ATV Enduro Knurów -> https://www.youtube.com/channel/UCfLC9F5lwH-1rRt-PICaTYg

Facebook - ATV Enduro Knurów

Awatar użytkownika
Dragon011

Post autor: Dragon011 » śr 14 paź, 2015

Oj nawet nie wiesz na co ja robiłem swój były skuter jak mi rama pękła i po spawaniu mi kąt ramy spierniczyli ;) Wszystkie plastiki na trytki nawet stacyjka(kawałek drewna + trytki) , ale takie dziadostwo , że lepiej trzymało niż oryginalne śruby :P Podejrzewam , że te trytki ciągnikowe za 1zł sztuka by utrzymało i to :P hahahah . Widzę że macie dobre szczęście ;) jak ogarniecie takie amortyzatory jeszcze raz i wyślecie na PW to jakiś przelew na Finlandię się należy ;)

A właśnie Marcin te wóde święconą nadal dodajesz do swapu ;) ?

O cholera :O Swap podrożał :O Jak zapisywałem się w starej kolejce to obowiązują stare zasady jak w prawie ;) Bo podejrzewam , że swapowcy za dużo roboty Ci nadali dlatego taka zmiana.

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » czw 15 paź, 2015

cena za usługę jest bez zmian ale silniki podrożały wiec ktoś to musi pokryć przecież nie ja jak ktoś ma ochote niech sobie sam silnik załatwia nie dość że coraz ciężej tego nastarczyć bo na potęge wszyscy obrali sobie za cel wpakować silnik od cb do wszystkiego co ma koła :) jak zaczynałem sie w to bawic to taki zestaw szło kupic za 1700 zł teraz krzyczą od 2 tyś do 2200 a do tego transport więc pretensje nie do mnie ja na tym nic więcej nie bedę miał absolutnie ale nie zamierzam dokładać do interesu cena obowiazuje od już po staremu robie tylko to co u mnie juz stoi na placu kazdy kto przyjedzie i przywiezie teraz przykro mi ale zapłaci więcej chyba ze zrezygnuje bo ma taką możliwość lub jak mu sie bedzie za duzo widziało to internet gazeta i niech załatwia sam ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
młody85
Quad:: Access SP 300 na koksie
Imię: Rafał

Post autor: młody85 » czw 15 paź, 2015

Marcin wrzuć zdjęcia jak u Ciebie wygląda mocowanie górne amorka.

Jeszcze jedno stronka zapodaj.net
-wchodzę w "hosting zdjęć" czy "na forum"
- załaduję zdjecia
- jest gotowe muszę udostępnić je na facebook'u
- wrzucić na forum link

Tak to ma wyglądać?
ATV Enduro Knurów -> https://www.youtube.com/channel/UCfLC9F5lwH-1rRt-PICaTYg

Facebook - ATV Enduro Knurów

Awatar użytkownika
Dragon011

Post autor: Dragon011 » czw 15 paź, 2015

Według mnie to i tak okazyjna cena , gdyż np. mechanik samochodowy za przełożenie silnika bierze 2tys. Ty sprzedajesz swój patent , na którym się napracowałeś i poświęciłeś wiele godzin nad tym , żeby wykombinować wszystkie mocowania i inne przeróbki. A to , że twój projekt jest praktycznie niepowtarzalny potwierdzają te ulepy wystawione na sprzedaż.

Awatar użytkownika
Dragon011

Według mnie to i tak okazyjna cena , gdyż np. mechanik samochodowy za przełożenie silnika bierze 2tys. Ty sprzedajesz swój patent , na którym się napracowałeś i poświęciłeś wiele godzin nad tym , żeby wykombinować wszystkie mocowania i inne przeróbki. A to , że twój projekt jest praktycznie niepowtarzalny potwierdzają te ulepy wystawione na sprzedaż.

Awatar użytkownika
costigan
Quad:: Lucky Star sp300

Post autor: costigan » czw 15 paź, 2015

Dragon jak tam twój amortyzator na tył już zamontowałeś?

Awatar użytkownika
Dragon011

Niestety nie. Nie ma czasu kiedy a nawet weekend mam zajęty , a w niedziele się nie robi bo "Niedzielna praca w g**no sie obraca :) "

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”