SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 12 paź, 2015

costigan uwierz że ja to zrobie tak że będzie wyglądało jak oryginał ktoś kto nigdy nie widział oryginalnego wahacza nie domysli sie że to przeróbka a z osłona jaki to problem wiercę nowe otwory gwintuje i przykręcam normalnie osłonę dziecinada ;) zadużo sie chyba takich ulepów na oglądałeś musisz zobaczyć fachową robotę ;) A Gateway ma rację największe siły działają od spodu które chćą go przełamać jeśli to miejsce będzie wzmocnionę grubą blachą ze sporymi zakładami spawy będą na mijankę to problem zniknie ;)
Ostatnio zmieniony pn 12 paź, 2015 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
costigan
Quad:: Lucky Star sp300

Post autor: costigan » pn 12 paź, 2015

Jest opcja by zrobić go nowego na maszynie cnc z odpowiedniego aluminium typ mówił że skanuje stary i się tworzy nowy jeden monolit ale ceny nie podał

Marcin ATV SWAP Garage

cena pewnie zabije ;)

Awatar użytkownika
costigan
Quad:: Lucky Star sp300

Post autor: costigan » pn 12 paź, 2015

nie wiem ale nowy mało nie kosztuje a i tak pęknie po pewnym przebiegu

Marcin ATV SWAP Garage

z ciekawości spytaj o koszt z materiałem na gotowo a ja jak zrobię swój to wrzucę fotki i powiem ile mnie to kosztowało bo na razie jeszcze nie wiem ile mi krzyknie .

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » pn 12 paź, 2015

Myślę, że dobrym pomysłem będzie nawiercenie dziur fi10-12 w tej blasze i dodatkowe punktowe pospawanie do tego cienkiego kawałka wahacza z tą dodatkową blachą. Znacząco usztywni to konstrukcję. Na pewno wiesz co mam na myśli.

Marcin ATV SWAP Garage

Jasne że wiem ;) zobaczę co on mi tam jutro wymodzi bo myślałem jeszcze nad tym by od dołu dać ta blachę podwójnie to by było aż 1 cm dodatkowo a miedzy kazdą warstwą po kilka otworów i tak jak mówisz spawnąć ze sobą moc by była konkretna a ze spodu nie będzie niczego widać jeszcze jak sie osłonę przykręci to już w ogóle ;)

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » pn 12 paź, 2015

Jeśli już tak po bandzie iść, to można dać w środek (przekrój) jakiś pionowy kawałek amelinium aby spiąć górę z dołem.

Marcin ATV SWAP Garage

Nie to już za dużo skoro tyle czasu jeździłem na takim g**** n...e i tyle wytrzymało to to na pewno już da rade tym bardziej że to o czym mówisz nie za
bardzo było by jak wspawać pamiętaj o tym że po bokach też dojdzie 1 cm i to tu będzie konik całego przedsięwzięcia bo zrobi sie profil zamknięty z mega grubą ścianką i w tym jest właśnie moc i sztywność

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » pn 12 paź, 2015

No widze ze sie dzialo na zlocie ;) Marcin masz jakis filmik z tego jak sie sypnal ten wahacz? Czekam na foty gotowego wzmocnionego wahacza bo swoj tez musze pospawac... pojawilo sie pekniecie od spodu... przy tym otworze... tez trzeba bedzie zrobic ;)
A komu te silniczki polecialy?? I co to za historia z nimi?? Tak po p.i.z.dzie dostaly ze sie rozsypaly??

;)

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”