SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Zablokowany
Awatar użytkownika
660760239
Quad:: Can am 1000 XMR kawasaki kfx 450 cf moto 500 long
Imię: Damian

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: 660760239 » pn 25 sie, 2014

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 25 sie, 2014

Jest już troche tego :) ale ten to na ulice jedynie bo w terenie sie może zagotować jak na filmie
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
660760239
Quad:: Can am 1000 XMR kawasaki kfx 450 cf moto 500 long
Imię: Damian

Post autor: 660760239 » pn 25 sie, 2014

Może byc ten zestaw do malowania lucka czegos za duzo mało ? Pomóżcie bo nie chce nakupic czegos za duzo żeby póżniej się walało
LINK
http://kajots.pl/pl/basket/show
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :!: :!: :roll:

POMOŻE KTOŚ
Ostatnio zmieniony pn 25 sie, 2014 przez 660760239, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Post autor: ropa0 » pn 25 sie, 2014

Tomek_LS300 pisze:chodzi ci o stator.. iskrownik czy jak to tam zwal... ??

poniekąd tak ,impulsator to ta czarna kostka magnetyczna nad/obok statora i zaczął bym od tego bo to najtańsza rzecz -max 20/30 zeta

i możesz go sprawdzić sam domowymi sposobami ,miernikiem albo probówką na12v
to taki a la śrubokręt z żarówka 12v i przewodem zakończony krokodylkiem

i tak
rozepnij impulsator ,obok kostki od statora tej z żółtymi kablami są dwa kable na wsuwki chyba niebieski i zielony
podepnij krokodylek od probówki do + do aku a końcówkę tą do nakłuwania przewodów dotknij do przewodu najpierw do jednego a później do drugiego
i na jednym z przewodów żarówka powinna sie zaświecić normalnie ,a na drugim powinna sie lekko żarzyć ,oczywiście pokrywa powinna byc założona i skręcona chociaż jedną śrubą żeby masz była

miernikiem możesz sprawdzić ,możesz zmierzyć opór albo fukcją dźwiękowa

opór impulsatora to od 100 do 200 ''om'' jesli pokarze ci powyżej 200 ''om '' albo poniżej 100 ''om'' to jest do ''bani''
jesli masz miernik z funkcją dźwiękowa to zrób tak wykręć świecę po to aby swobodnie mogłeś obrócić silnikiem,załóż krokodylki od miernika na przewody od impulsatora i nie jest to istotne który na który ,ustaw funkcje z sygnałem i pociągnij szarpakiem ,przy obrocie silnika powinien pojawić sie dźwięk ,a na wyświetlaczu powinna ci sie pojawić wartość
u mnie w lucku pokazuje 169 a w alloadzie szwagra 174 omy

to najtańsza rzecz i w razie jak by sie okazało ze jest walnięty to nie musisz szukać dedykowanego do ls-a
my z szwagrem kupili alload-a 300 z świadomością braku iskry i czarny scenariusz to cały stator lub moduł ,bo tak na serwisie mu powiedzieli koszty kosmos i quad stał prawie rok bo poprzedni właściciel miał dylemat czy inwestować taką kasę w kłada i postanowił go sprzedać,kupiliśmy go za psie pieniądze i własnie zacząłem od impulsatora ,a co najlepsze mamy tu takiego pseudo baszana i do jaj wyjęliśmy z niego ten impulsator i quad odpalił jezdzi

a jak poprzedni własciciel dowiedział sie co było to go ..... strzelił

sprawdz i zdaj relacje
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

zybiman
Quad:: Access 450s
Imię: Zbigniew

Post autor: zybiman » wt 26 sie, 2014

Tomek LS300, nie chce wyjsc na ignoranta ale proponuje żebys dobrze kable sprawdził. Mój gad był niedawno u specjalisty( szkoda słów) i zdechł mi w szczerym polu. Godzina szukania a okazało sie że jedną z mas przykręcił do pomalowanej ramy zardzewiała śrubką . Efekt był taki ze po przekreceniu stacyjki i załączeniu rozrusznika był tylki klik-strzał z przekaznika i nic. Po przykręceniu masy w odpowiednie miejsce i oczyszczeniu styków jak ręką odjął.

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » wt 26 sie, 2014

u mnie byla inna sytuacja quad odpalal ... jezdzil... tylko po jakiejs ok1 godz jak juz dobrze dostal to zaczal gubic obroty i nie chcial wchodzic... po mojemu tracil iskre i zaplon mu wypadal... .... po powrocie do domu dwa dni stal w garazu.. po dwoch dniach chcialwe go odpalic i nic... czyszczenie gaznika... nic... w koncu rozebralel prawy karter bo myslalem ze znowu uwojenie ze statora mi scielo...okazalo sie dobre... a iskry jak nie bylo ta nie ma.... sprawdzilem tez impulsator... on jest ok... cewka zap. tez sprawna... zostala tylko jedna mozliwosc.. modul zaplonowy... pojechalem do znajomego mojego znajomego.. ma warsztat specjalizujacy sie w naprawie modulow zap... jak mi powiedzial cene za naprawe to mu odrazu dowidzenia piwiedzialem..300zl za regeneracja modulu...
instalacja to byla pierwsza rzecz ktora sprawdzalem...

marcin przeslij mi ten modul jak masz... tylko im szybciej tym lepiej.. adres na prv ci przesle

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Re: Odp: SWAP Lucky Star

Post autor: Tomek_LS500cb » wt 26 sie, 2014

.

zybiman
Quad:: Access 450s
Imię: Zbigniew

Post autor: zybiman » śr 27 sie, 2014

Moze byc jeszcze jedno- moduł zmiany biegów albo czujnik zmiany biegów. Jeżeli cos z tym jest nie tak to tez odcina zapłon. Pozdrawiam.

endrju69
Quad:: lucky star

Post autor: endrju69 » śr 27 sie, 2014

Witam wszystkich.Jestem nowy na forum.Jakieś 4 tyg. temu kupiłem lucka 300,wydawało mi się że idzie niezle,ale po wizycie u Marcina i jezdzie na jego 500-ecie doznałem szoku :D . Ta maszynka zapier..la,że ja pier..le :D.Dlatego po małym namyśle zdecydowałem się na przeszczep dla mojego laka.Operował będzie dr Marcin :D .Mam nadzieje,że wszystko będzie ok i tylko ogień na tłoki i w długą. Pozdro

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » śr 27 sie, 2014

hehe już stół gotowy do zabiegu siostro podaj palnik haha :D
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”