SWAP Lucky Star
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Re: SWAP Lucky Star
A powiem wam że zrobię jeszcze coś pośredniego miedzy 500 a 900 tak by byli chętni na ten projekt cos co będzie dużo mniejszą inwestycją i niż tdm 900 ale większa niz 500 na pewno sie wam spodoba i przypadnie do gustu wszystkim co maja juz 500 tki i nie tylko. Mało tego obniżę przy tym wagę quada a moc i moment poszybuje całkiem sporo w górę tylko bez zgadywanek zrobie to pokażę potem pytania jutro piec bedę miał już na podwórku hehe myślę że i ten piecyk juz spokojnie wystarczy by dymać wszystko co seryjne bo jesli tak bedzie to w moim przypadku nie widzę sensu w montowaniu 900 bo bo jedynie na czym mi zalezy to dymać wszystkie seryjne quady a na pewno bedzię to mniejszy nakład finansowy i mniej pracy niż w przypadku tdm który pod każdym wzgledem robi mega schody nie mówię że jest to nie do zrobienia ale skala przeróbek ma sie ni jak do teraźniejszego Swapa z cb 500 dużo na tym rozmyślałem i jednak moc moca ale gabaryty silnika + jego waga ok 15kg wieksza niz cb troszke mi nie lezą bo zamierzam polatać luckiem po torze i troche nim poskakać zawias mam dobry ale wydaję mi sie ze to już optymalna waga i lepiej jej nie zwiekszać a wrecz jeszcze ją troche zmniejszyć ale bedę przerabiał koledze również lucka typowo na ulice i do niego tajemnica nie jest powedruje piec od horneta tak że cos sie bedzie działo w temacie wkrótce
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Hmmmm... czekam z niecierpliwocia... tym bardziej ze znowu tylko forum mi zostalo a z milo checia sie czyta takie rzeczy
No i mnie Marcin zaciekawil tym projektem posrednim na pewno bedzie wieksze zainteresowanie projektem jesli tak jak napisal bd mniejsze koszty niz tdm ,a osiagi beda pozwalaly objechac wszystkie seryjne gady . Chociaz ja i tak zaczalem juz odkladac na 900
-
szacuje że koszt projektu pośredniego bedzie 2 tyś mniejszy niz tdm 900 ale i 2 większy niż cb duży wpływ na cene sam silnik i osprzęt ae to tak naprawdę okazę sie dopiero jak zrobię u siebie i wszystko policzę .
Moc to swoja droga ale moment ???
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
- Danger
- Quad:: LS 450+
- Imię: Damian
- Kontakt:
chłopaki mam pytanie mój licznik ma chyba problem bo tak jak by nie nadąża za wyliczaniem aktualnej prędkości jadę liczmy 110 dodaje gazu wskakuje 130 ale ledwo ten gaz dodałem no i po chwile 116 i tak meczy non stop jakieś rady?
Druga sprawa czy wahacz i oś też wam się nagrzewa po dłuższej jeździe czy raczej nie bo u mnie można powiedzieć jest gorąca?
dzięki
Druga sprawa czy wahacz i oś też wam się nagrzewa po dłuższej jeździe czy raczej nie bo u mnie można powiedzieć jest gorąca?
dzięki
dan
-
temperatura wydziela sie tam gdzie jest tarcie może ci sie łożyska kończą ale jak ci sie opony nie topią to sie nie przejmuj
- Danger
- Kontakt:
w weekend sobie to sprawdzę,
przednie plastiki na ilu mocowaniach się trzymają?
bo w moim nie było żadnych a muszę dokupić jakieś bo plastiki teraz latają jak galareta
z tego co widzę na schemacie to są mocowane na 3 sruby na stronę też tak macie?
(mam nerfbary)
bo w moim nie było żadnych a muszę dokupić jakieś bo plastiki teraz latają jak galareta
(mam nerfbary)
dan
- Znyszu
- Quad:: Ls 500 Power
- Imię: Patryk
przednie się trzyma na 3 śrubach(na stronę), pod siedzeniem na środku(łączy się z tylnym plastikiem, następna jest nad stopnicą( metalowy "drążek" jest przykręcony do ramy i na drugim końcu do plastiku przedniego(nad tą stopnicą), oraz ostatni za przednimi kierunkami patrząc od dołu quad'a. Nie wyobrażam sobie nie mieć ich nie przykręconych bo latałyby jakDanger pisze:w weekend sobie to sprawdzę,
(mam nerfbary)
- Danger
- Kontakt:
Weź mi proszę zrób tego fotkę bo muszę sobie to ogarnąćZnyszu pisze:przednie się trzyma na 3 śrubach(na stronę), pod siedzeniem na środku(łączy się z tylnym plastikiem, następna jest nad stopnicą( metalowy "drążek" jest przykręcony do ramy i na drugim końcu do plastiku przedniego(nad tą stopnicą), oraz ostatni za przednimi kierunkami patrząc od dołu quad'a. Nie wyobrażam sobie nie mieć ich nie przykręconych bo latałyby jakDanger pisze:w weekend sobie to sprawdzę,
(mam nerfbary)
to czekam na fotki
dan