SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Tomek_LS500cb » wt 25 sie, 2015

:(
No i nadszedl koniec urlopu...
Tak jak obiecalem... podaje ilosc wypalonych zbiornikow... (9) :)
Przez 3 tygodnie zrobilem 1386km... niestety lancuch do wymiany :( .... czyszczony codziennie i oczywiscie smarowany... a rozciagnal sie jak gumka w majtkach... ale lucek po d*** dostawal wiec sie nie dziwie
Wczoraj na ostatniej przejazdzce po miescie... stanalem na swiatlach... dolecialo obok mnie 3 motorki(2xCBR i jakas kawa) gosciu z cebry podnosi szybke i pyta co to za sprzet... mowie mu ze 500cc.. gosciu sie smieje i pyta czy dam rade sie z nim przytrzymac... wjechal mi na ambicje i mowie mu ze mozemy sprobowac... zapalilo sie zielone 1...2...3... a goscia w lusterku widze... zatrzymujemy sie na nastepnych swiatlach... oni podjezdzaja i sie smieja z goscia ze quad go wydymal a gosciu z otwarta gimba popatrzyl sie na mnie i tylko kciuk do gory pokazal i bez slowa odjechali...

;)

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » wt 25 sie, 2015

Ja się próbowałem z motorkiem, od 30km/h do około 100km/h i jednak motorek szybszy (może minimalnie lucek szybszy do 40-50 km/h aż się 1-ka skończyła). Nie znam się na motorach ale to coś podobnego do cb500 było. Myslę, że przewaga quada nad motorem jest tylko ze startu zatrzymanego przez pierwsze metry. Później motor ma przewagę. Choćby cb500 do 100 ma lepszy czas niż lucek więc motorki możemy gonić tylko na 1, 2 biegu ze startu zatrzymanego ;)

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb

O tym mowie... ze startu mamy lepsza trakcje... ale mina goscia na moto... bezcenna :)

;)

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 25 sie, 2015

Tomek ten łańcuch był nowy ale w podstawie to ja złotego dida nie montowałem ;) hehe to był o ile pamiętam YBN to takie tanie łańcuchy jak bys go o oczko skrócił to znowu był by naciąg i troche by pociagnął ;) Ja mam w swoim złotego dida :) i nic mi sie nie wyciąga ale 350 zł nie moje.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

mxsebek
Quad:: Lucky Star CB500 Egzorcist

Post autor: mxsebek » wt 25 sie, 2015

Jakoś mi się wierzyć nie chce coby cebra dostała baty ;-) miałem cbr600 f2 100kM cbrf4i 110kM i wiem jak to chodzi. Jak dobry kierownik to nie straci trakcji przy starcie i jak pociągnie na 12tyś. to już na dwójce ponad paka jest wiec jakis leszcz musiał być.

Z autami też startowałem na światłach lucyferem i niejednokrotnie widziałem miny kierowców /widok bezcenny hahahahahaha/ ale z plastikiem 600 to raczej marne szanse ma nawet po swapie.

Co do łańcucha jak Marcin pisze DIDa /nie koniecznie złotego / i będzie hulał bardzo długo. Ja u siebie założyłem DIDa 520 XV2 i po 1600km ani grama wyciągnięcia wiec tu warto zainwestować.

Awatar użytkownika
trauma
Quad:: LS 500
Imię: Dawid

Post autor: trauma » wt 25 sie, 2015

Nie no z moto od 600ccm w gore to juz start jest tylko do 1 biegu :p w moto znacznie dluzsze przelozenia. Z kolega co ma F2 kilka razy sie probowalem i do zmiany w miare rowno a potem odjezdza. Ale i tak malo ktory quad w ogole moze myslec o tym zeby startowac z moto wiec to jest ogromny sukces ;)

A dzisiaj w koncu u mnie deszcz popadal i zabralem Lucyfera na deszczowy spacer ;) od razu moc x2 sie robi :)

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 25 sie, 2015

na krótkim odcinku ok 100m od świateł do świateł jest szansa bo trakcja jest na pewno lepsza moto mimo wiekszej mocy musi sie pilnować by fikoła nie wyrżnąć :) ale wogóle oczym my mówimy konfrontować lucka cb ze ścigiem :no no no:
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

mxsebek
Quad:: Lucky Star CB500 Egzorcist

Post autor: mxsebek » wt 25 sie, 2015

:-P będzie taki co stanie na starcie z nawet ścigami 600 i nie będzie musiał się obawiać , lucek 900TDM hahahahhaahah i mocno kibicuje temu projektowi ;-)

Awatar użytkownika
trauma
Quad:: LS 500
Imię: Dawid

Post autor: trauma » wt 25 sie, 2015

Te pojedynki z moto to tylo jako ciekawostka :p jezdzac Luckiem po miescie nie mam zadnych kompleksow ani do moto ani do aut ;)

A co do projektu 900 to i ja trzymam kciuki ;)

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb

Pany ja nie mowie ze ja sie z nim scigalem na autostradzie tylko od swiatel do swiatal... a tam odcinek napewno niecale 100m.... na moto musisz sie pilnowac... a na lucku najwyzej kapcia spalisz albo bokiem staniesz hehe...
Marcin wiem ze to nie did i wlasnie dlatego pisze ze warto jednak w dobry lancuch zainwestiwac bo lucek pi swapie 1500km a lancuch do wymiany ... no napewno jeszcze da sie go skrucic i jeszcse polata ale trzeba juz myslec o nowym

;)

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”