SWAP Lucky Star
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Re: SWAP Lucky Star
u mnie nie ma takich problemów przecież juz dwa lata jeżdżę i moi kumple na xenonie wszędzie miałem kilka kontroli nawet ostatnio z kumplem w dwóch oboje xenon po mieście i to bez kasków zatrzymali nas do kontroli panowie z drogówki jedynie na co kręcili nosem to na głośne wydechy a fakt ostro żeśmy tam pędzlowali i dlatego zwrócili uwagę . Pierwsze pytanie po zatrzymaniu to jak sa quady zarejestrowane a są na Samochodowy inny do 14kw i tyle oddali dokumenty i powiedzieli panowie mniej gazu A co do soczewki to będzie jeszcze lepiej niż teraz tzn..nie bedzie tak oślepiała jak zwykły odbłyśnik w połączeniu z żarnikiem xenonowym poza tym w soczewce jest przesłona by najmniej w tej którą ja będę miał na elektro magnes więc będe miał BI xenon (krótkie długie)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
-
- Quad:: Lucky Star CB500 Egzorcist
Wszystko zależy od gliniarza, mnie w sobotę zatrzymał /jechałem przepisowo spokojnie po mieście/ Dowód, prawko i się ku....wa zaczęło
gaśnica, trójkąt /wiem wiem ze niby nie muszę mieć ale dla świętego spokoju mam/
światło przeciwmgielne /też se pizgłem dla świętego spokoju/ światła kierunki, oczywiście tablica do pionu /bo miałem prawie poziomo
Później a gdzie prawe lusterko ? Hmmmm mówię że nie wiedziałem że obowiązkowe.
Łazi, patrzy, gapi się i jeb mi a hamulec pomocniczy jest ? ku....wa zatkało mnie, ale po chwili TAK jest przód na cztery tył na tył, przód na tył i przód a tył na tył na przód TAK to działa mówię jakiś rozdzielacz jest hahahahahahah chyba tak się zakręcił że mówi ,,no dobra ale załóż pan te lusterko''
Oczywiście dmuchanie w alko itd. Widać u nas ma pomorzu z tych upierdliwych.
Co do soczewy to o tym pisałem z przegroda na elektro to bixenon i jest git
gaśnica, trójkąt /wiem wiem ze niby nie muszę mieć ale dla świętego spokoju mam/
światło przeciwmgielne /też se pizgłem dla świętego spokoju/ światła kierunki, oczywiście tablica do pionu /bo miałem prawie poziomo
Później a gdzie prawe lusterko ? Hmmmm mówię że nie wiedziałem że obowiązkowe.
Łazi, patrzy, gapi się i jeb mi a hamulec pomocniczy jest ? ku....wa zatkało mnie, ale po chwili TAK jest przód na cztery tył na tył, przód na tył i przód a tył na tył na przód TAK to działa mówię jakiś rozdzielacz jest hahahahahahah chyba tak się zakręcił że mówi ,,no dobra ale załóż pan te lusterko''
Oczywiście dmuchanie w alko itd. Widać u nas ma pomorzu z tych upierdliwych.
Co do soczewy to o tym pisałem z przegroda na elektro to bixenon i jest git
-
Zauważyłem ze w róznych miejscach w Polsce róznie podchodzą do quadzików jak nie policja to diagności robili problem z przegladami bo sie chłopaki żalili i to nie po zmianie silnika tylko ogulnie jak widział na wjeździe quada to odmawiali przeprowadzenia badania technicznego a u mnie w świętym Mieście hehe jest ok przeglądy robie w państwowej straży pożarnej wjeżdżam na xenonie wydech pełny przelot W DOWODZIE POJEMNOŚĆ 168CM 3 hehe i wszystko git
Na lubelszczynie odpukać też się nie czepiają. Przelatałem cały weekend po pojezierzu bez lusterek na xenonie z głośnym wydechem, a policji od chuuu. Tylko 1 podszedł i się wypytał z ciekawości co to jaki silnik itp Wracałem w nocy z pasażerem 100km i nikt mi nie mrugał, że razi czy coś także jest okej . Jak sie trafi na jakiegoś upierdliwego milicjanta to i do seryjnego gada sie czepi
Mam pytanie bo widze temat policyjny, ja wychodzę z założenia ze jak quadem to po co sie zatrzymywać ja mieszkam w malej mieścinie tylko ja smigam tu po ulicach ale jak co to sie nie zatrzymuje, mam pytanie bo mam ls zarejestrowany ale nie założyłem rejestracji bo po co maja wiedzieć czyje to, ludzie których mijam jak i policja zastanawiam sie jak w koncu gdzies wpadne co za o grozi?? Za papiery to wiem ze za kazdy dokument po 50 zł a za brak blachy??? Pozdrawiam
-
za zasłanianie blachy jest chyba 100 zł zawsze możesz powiedzieć że pękła ci ramka i blachę zdjąłeś by nie zgubić najlepiej woź ją pod siedzeniem mój ziomek tak Ltrą cały czas lata
Lepiej miej ja przy sobie tak jak Marcin napisał. Bo jak nie masz blachy to pojazd jest wykluczony z ruchu drogowego i jak trafisz na kiepskiego policjanta to da Ci zakaz dalszej jazdy i laweta. Finansowo moze byc tak jak za niesprawny pojazd technicznie czyli do 500zl jak masz odkrecona blache jak zakryta to tak jak Marcin pisal.
-
- Quad:: Lucky Star CB500 Egzorcist
Albo zrobić tak jak ja na zawiasie przy kontroli opuszczam mówiąc że jezdzilem w terenie i zapomnianej opuscic
- Znyszu
- Quad:: Ls 500 Power
- Imię: Patryk
Kumpel w enduraku robi indetycznie, też chyba taki patent u siebie zastosujemxsebek pisze:Albo zrobić tak jak ja na zawiasie przy kontroli opuszczam mówiąc że jezdzilem w terenie i zapomnianej opuscic
Aha, No to wsadze sobie pod siedzenie niech tak sobie lezy, dzieki za odpowiedz pozdrowienia