SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
beben1982
Quad:: LS 500cc
Imię: Kamil
Kontakt:

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: beben1982 » śr 05 sie, 2015

W miejscu tego prostokąta mam wspawany kawałek aluminium z obu stron dla wzmocnienia i przespawane wszystkie spawy w miejscach jak na fotce.

Obrazek

Awatar użytkownika
młody85
Quad:: Access SP 300 na koksie
Imię: Rafał

Post autor: młody85 » śr 05 sie, 2015

To juz wszystko jasne. Wstawane kawałki jakiej masz grubości?
ATV Enduro Knurów -> https://www.youtube.com/channel/UCfLC9F5lwH-1rRt-PICaTYg

Facebook - ATV Enduro Knurów

Awatar użytkownika
beben1982
Kontakt:

Post autor: beben1982 » śr 05 sie, 2015

Taki kawałek o takiej grubości żeby wyrównać szerokość wahacza od spawu do spawu.

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » czw 06 sie, 2015

jeszcze pasuje amorek od Can -am DS 450 i ten sprawdza sie najlepiej jest ciut dłuższy ale da sie wcisnąć bez żadnej przeróbki od ltz 400 jest kicha bo nadaje się tylko do zwykłych lucków do lucyfera z silnikiem cb nie wejdzie bo mocowanie silnika jest w tym miejscu a jak odwrócisz bańkę w górę (zasobnik z gazem) to nie ma miejsca by doprowadzic dolot do air boxa a co do tego amorka od ds 450 to ja też taki mam ostatnio montowałem u Zibi83 i naprawde ten od ltz przy nim wysiada tak on wyglada i mozna go kupić za 400 zł ja tyle dałem Zibi podobnie

Obrazek
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Zibi83
Quad:: Access CB500
Imię: Zbyszek

Post autor: Zibi83 » czw 06 sie, 2015

Potwierdzam amortyzator z DSa 450 robi robotę.
Jak tam panowie jeździcie w te upalne dni? Ja dzisiaj trochę pojeździłem wieczorem, ale masakra grzeje w dekiel że gogle parują :D

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » czw 06 sie, 2015

Mi się udało kupić amorek od ktm-a lc4 za 200 pln. Pasuje idealnie bez przerabiania.

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » czw 06 sie, 2015

Zibi83 pisze:Potwierdzam amortyzator z DSa 450 robi robotę.
Jak tam panowie jeździcie w te upalne dni? Ja dzisiaj trochę pojeździłem wieczorem, ale masakra grzeje w dekiel że gogle parują :D
Ja tam akurat zamiast jeździć składam następnego na niedziele bedzie do odboru Ropa bedzie miał następnego koleszke do jazdy ze swoich stron ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
trauma
Quad:: LS 500
Imię: Dawid

Post autor: trauma » czw 06 sie, 2015

Kurde tylko z okolic Lublina nikt nie robi swapaów i nie mam za bardzo z kim latać :p. Musze ponamawiać znajomków żeby sprzedawali moto i brali lucjana ;)

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » pt 07 sie, 2015

Ja wczoraj kolejny zbiornik wypalilem ;) to juz 3ci... ;) juz jakies 650km zrobilem ... hmmm a banan nadal ;)
Jedno pytanie czy wszystkim manetka sprzegla tak ciezko chodzi?? Wczoraj troche tam to przejrzalem i niepokoi mnie jedna rzecz... mianowicie pancerz przy samym silniku ..ten co jest w tym uchwycie ktory dystansuje go od samej dzwigni sprzegla jest w srodku jakich wytarty przez linke... tak jakby linka chodzila troche pod zlym katem... co ewentualnie zrobic zeby sprzeglo lzej chodzilo?? Bo obawiam sie ze linka moze strzelic....
Po za tym wszystko git... pierwsze przejazdy na kole zaliczone... niestety kamerki jeszcze nie mam ale moze niedlugo cos nagram...
Zeczywiscie temperatury nie sprzyjaja wolnej jezdzie... wczoraj polatalem po miescie ( miny ludzi.. widok bezcenny) i ciezko wytrzymac w kasku... wiec zrezygnowalem z miasta bo za goraco i szkoda opon i wypadlem na obrzeza polatac bokiem po szutrach ;) frajda niesamowita!!!!! Tylko ten cholerny kurz ;( ... powrot do domku... piana aktywna... bo przez malo rzeczke sie przeprawialem i tak sie w smierdzacym blocie ubabralem ze najpierw spryskalem piana quada poczekalem kilka minut oplukalem go karcherem a nastepnie sam siebie musialem oplukac pod deszczownica na trawniku hehe ;)

;)

Awatar użytkownika
beben1982
Kontakt:

Post autor: beben1982 » pt 07 sie, 2015

Z ciężko działającym sprzęgłem to niestety te typy tak mają. Ja zrobiłem tak że wpuściłem strzykawką olej do linki i troche lżej mi teraz to chodzi.

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”