SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
kaman cb500
Quad:: LS CB500

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: kaman cb500 » pt 24 lip, 2015

Witam, chciałem się przywitać, śledzę ten temat od jakiegoś czasu, sam zrobiłem już trzy sztuki z silnikiem cb500 oczywiście nie typowo zarobkowo lecz dla znajomych, z pomysłu Pana Marcina. Rozwiązania parę podejrzanych z yt reszta swoje dochodzenie. To tyle o mnie, chiałem wypowiedzieć się na temat przedniego dolnego sworznia, wymieniałem go 3 tygodnie temu, sworzeń z neta za 100zł, wymiana polega na wymontowaniu wahacza, oszlifowaniu dolnej części, plus odcięcie górnej która wystaje za obrys "tuleji", potem wkładamy od dołu i zakładamy zawleczkę tzw seger. Na tą chwile mogę powiedzieć że wszystko jest ok zobaczymy jak po dłuższej eksploatacji. Toszku się rozpisałem ale myśle że komuś pomogę i zaoszczędzę prawie 400zł.

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 24 lip, 2015

Na pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze ;) ale jak już napisałeś to chociaż byś przedstawił swoją maszynę ;) bez opisu swoich patentów same foto przecież musisz mieć jakąś twarz jako forumowicz :D jak cała reszta :)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
kaman cb500
Quad:: LS CB500

Post autor: kaman cb500 » sob 25 lip, 2015

Panem jest każdy z nas, jutro dodam jakieś foto :aparat:

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » sob 25 lip, 2015

A ja sie strasznie wku..wilem.... jak juz wam wczesniej mowilem zamowilem sobie buciki Berika... baba totalnie mnie olala i powiedzialem jej kilka cieplych slow... poprosilem ja zeby mi podala dane do przelewu... a ona mi odpisala ze obawia sie o jej prywatnosc... pytam baby wkoncu czy wogole chce je sprzedac... a ona ze juz nie jest pewna... hehe paranoja... odpuscilem temat ;)
Ludzie jednak maja naje.ba.ne w glowach... wystawiaja aukcje... a pozniej... szkoda gadac
Ale to nic... jeszcze tydzien i lucyfer bedzie tylko stygl w nocy ;)

;)

Awatar użytkownika
eser
Quad:: LS SWAP 500
Imię: Romuald

Post autor: eser » sob 25 lip, 2015

Tomek, może i dobrze, bo białe kozaki to obciach ...... przynajmniej u kobitek. ;)

Awatar użytkownika
Danger
Quad:: LS 450+
Imię: Damian
Kontakt:

Post autor: Danger » sob 25 lip, 2015

Tomek_LS500cb pisze:A ja sie strasznie wku..wilem.... jak juz wam wczesniej mowilem zamowilem sobie buciki Berika... baba totalnie mnie olala i powiedzialem jej kilka cieplych slow... poprosilem ja zeby mi podala dane do przelewu... a ona mi odpisala ze obawia sie o jej prywatnosc... pytam baby wkoncu czy wogole chce je sprzedac... a ona ze juz nie jest pewna... hehe paranoja... odpuscilem temat ;)
Ludzie jednak maja naje.ba.ne w glowach... wystawiaja aukcje... a pozniej... szkoda gadac
Ale to nic... jeszcze tydzien i lucyfer bedzie tylko stygl w nocy ;)

;)
powiem tak osobiście też chciałem kupić wysokie buty do quada wybrałem budżetowe axo drone przyszły przymierzyłem no i kicha nie wiem jak ktoś zmienia w tym biegi jak nie da się nawet zgiąć nogi w kostce odesłałem je i teraz sobie kupiłem pro bikery ale nie wysokie tylko takie do kostki i ochraniacze na kolana czuje się w tym o wiele lepiej niż w tych axo drone ( może i to dobre ale na pewno nie na quada) inaczej weź sobie dwa buty narciarskie wsiądź na quada i zmieniaj biegi - ja się tak w nich czułem.
pozdro Damian
dan

mxsebek
Quad:: Lucky Star CB500 Egzorcist

Post autor: mxsebek » sob 25 lip, 2015

Miałem buciory Forma Terrain Mx /bez zawiasu/ i miałem podobne odczucia. Na pewno bezpieczeństwo na wysokim poziomie ale zmiana biegów całą nogą Hmmmmm.

Do tego ja siedzę dosyć blisko baku wiec siłą faktu muszę ugiąć stopę a w takich buciorach to dość ciężkie.

Teraz albo coś z zawiasem albo jakieś sportowe mocniej obudowane.

Forma ICE
Forma Terrain TX

lub TCX Track

Chyba że macie jakieś sensowne propozycje to chętnie posłucham i pewnie inni użytkownicy by poczytali coś o buciorach.

Sorki że troszkę nie w temacie ;-)

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » sob 25 lip, 2015

eser pisze:Tomek, może i dobrze, bo białe kozaki to obciach ...... przynajmniej u kobitek. ;)
Hehe ;) u kobitek to napewno ;)
W sumie to na dobre wyszlo... chcialem je kupic bo w takiej cenie to naprawde nie patrzylem na to ze one biale ;)
Ale teraz bede szukal dalej.... co do zmiany biegow... tego typu buty sa sztywne... ale bez przesady... one potrzebuja byc kilka razy uzyte i wtedy zakres ruchu sie zwieksza... ale tez sie zastanawiam czy nie kupic jakis motocyklowych... jezdze tylko po lasach szutrach kopalniach.... bez blota... wiec moze motocyklowe zdadza egzamin ... sa duzo bardziej wygodne ;)

;)

Awatar użytkownika
Znyszu
Quad:: Ls 500 Power
Imię: Patryk

Post autor: Znyszu » sob 25 lip, 2015

Tomek_LS500cb pisze:
eser pisze:Tomek, może i dobrze, bo białe kozaki to obciach ...... przynajmniej u kobitek. ;)
Hehe ;) u kobitek to napewno ;)
W sumie to na dobre wyszlo... chcialem je kupic bo w takiej cenie to naprawde nie patrzylem na to ze one biale ;)
Ale teraz bede szukal dalej.... co do zmiany biegow... tego typu buty sa sztywne... ale bez przesady... one potrzebuja byc kilka razy uzyte i wtedy zakres ruchu sie zwieksza... ale tez sie zastanawiam czy nie kupic jakis motocyklowych... jezdze tylko po lasach szutrach kopalniach.... bez blota... wiec moze motocyklowe zdadza egzamin ... sa duzo bardziej wygodne ;)

;)
Sam jeździłem 2 tygodnie w motocyklowych(posiadam takowe), i powiem Ci było wygodnie, na moto jest całkowicie inna pozycja niż na lucku to wiadome, ale jakoś dało się zmieniać biegi, lecz motocyklowe mają taki -, że są ciepłe, jak się jedzie te 80 oraz na dworze 25/28+ stopni to naprawde w nóżki jest ciepło, aż za bardzo, bezpieczeństwo w takich butach jest bardzo duże, ale nie jest najwygodniej oraz najchłodniej w ciepłe dni:P, aczkolwiek na asfalt/szutr myślę, że będą się sprawdzać. Sam się będę po swapie u Marcina zastanawiać nad krótkimi(do kostek), z alpiny lub czegoś podobnego :)
Ostatnio zmieniony sob 25 lip, 2015 przez Znyszu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
eser
Quad:: LS SWAP 500
Imię: Romuald

Post autor: eser » sob 25 lip, 2015

Do jazdy asfaltowo-szutrowej są ok. Mam takie na suwak do 1/2 łydki i sprawdzają się.

palcyma

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”