SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
Danger
Quad:: LS 450+
Imię: Damian
Kontakt:

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Danger » wt 07 lip, 2015

wymieniał z was ktoś łożyska igiełkowe w lucjanie na przodzie i tyle oraz na kołysce
da radę kupić zamienniki czy trzeba zamawiać oryginały
czekam na informację bo u mnie się wysypały ^_^
dan

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » wt 07 lip, 2015

ja robilem.
Kup na atv-expert lozyska i tulejki te za 20 pln. Plus uszczelniacze. W sklepie z łożyskami taniej nie będzie, a jeśli już, to nieznacznie. Kołyska, to samo. Ogólnie dość drogo to wychodzi

Awatar użytkownika
Danger
Kontakt:

Post autor: Danger » wt 07 lip, 2015

u mnie wyspało się łożysko w kolysce a uszczelniacze gdzie one idą nie widziałem nic takiego :) no a tej tulejki nie można użyć starej? dasz termat jaśniej ?

z przodem nie wiem jak jest ale tył na kołysce wysypane bo rozkręcałem ją. Czym to mam smarować te łożyska igiełkowe ?
Ostatnio zmieniony wt 07 lip, 2015 przez Danger, łącznie zmieniany 1 raz.
dan

Awatar użytkownika
STAMP
Quad:: ls 500 na dopingu :D
Imię: Paweł

Post autor: STAMP » wt 07 lip, 2015

Eser tak jak pisał Marcin u mnie tak kwiczało ze sie ludzie oglądali. Jak pociagłem z piety to przestawało na dzień dwa ale puzniej i tak kwiczało. Szlifierka s sprawa załatwiona :)
MORE POWER!

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 07 lip, 2015

all inclusive 8 godzin darmowego wypoczynku ;) w tym 5 samego czekania aż pan doktor łaskawie zejdzie na SOR

Obrazek

nawet mnie nikt nie przebadał 3 kroplówki przeciw bólowe i po każdej pytanie czy już mi lepiej

po trzeciej zupełnie nic jak bolało tak bolało i powiedział mi lekarz że lepiej juz nie bedzie i kazał iśc do poradni masakra po co to ubezpieczenie w ogóle mnie żona musiała wozić bo sam nie byłem wstanie autem jechać a mam sie włóczyć po poradniach i godzinami stać w kolejkach na du..pie siąść nie mogę ulgą czuje tylko jak leżę dostałem końskie dawki leków przeciw bólowych które nic mi nie pomogły no paranoja . Znalazłem w necie prywatnie dobrego neurologa z bardzo dobrymi opiniami i pojechałem prosto ze szpitala i powiem tyle pełen profesjonalizm i podejście do pacjenta szczegółowe badanie całego kręgosłupa seria zastrzyków i leków zupełnie innych niz dotychczas mnie faszerowali i nie pomagało ale gosć jest szczery i powiedział że 50/50 jesli nie dojdę do siebie po tym co mi przepisał to jeszcze zastosuje mi blokadę w zastrzyku bezpośrednio miedzy kręgi a jeśli nadal będę cierpiał to idę na stół :( i nie ma mowy o zabiegu mało inwazyjnym bo mam tak rozdupcone kręgi lędźwiowe, dyski sie powysuwały że innej rady jak skalpel nie ma :( Zona spytała sie czy będę mógł jeździć na quadzie powiedział że nawet po operacji nie będę mógł ,do wszystkiego sie zastosuję ale tego zdania nie słyszałem ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Danger
Kontakt:

Post autor: Danger » śr 08 lip, 2015

marcinSWAPcb500 pisze:all inclusive 8 godzin darmowego wypoczynku ;) w tym 5 samego czekania aż pan doktor łaskawie zejdzie na SOR

Obrazek

nawet mnie nikt nie przebadał 3 kroplówki przeciw bólowe i po każdej pytanie czy już mi lepiej

po trzeciej zupełnie nic jak bolało tak bolało i powiedział mi lekarz że lepiej juz nie bedzie i kazał iśc do poradni masakra po co to ubezpieczenie w ogóle mnie żona musiała wozić bo sam nie byłem wstanie autem jechać a mam sie włóczyć po poradniach i godzinami stać w kolejkach na du..pie siąść nie mogę ulgą czuje tylko jak leżę dostałem końskie dawki leków przeciw bólowych które nic mi nie pomogły no paranoja . Znalazłem w necie prywatnie dobrego neurologa z bardzo dobrymi opiniami i pojechałem prosto ze szpitala i powiem tyle pełen profesjonalizm i podejście do pacjenta szczegółowe badanie całego kręgosłupa seria zastrzyków i leków zupełnie innych niz dotychczas mnie faszerowali i nie pomagało ale gosć jest szczery i powiedział że 50/50 jesli nie dojdę do siebie po tym co mi przepisał to jeszcze zastosuje mi blokadę w zastrzyku bezpośrednio miedzy kręgi a jeśli nadal będę cierpiał to idę na stół :( i nie ma mowy o zabiegu mało inwazyjnym bo mam tak rozdupcone kręgi lędźwiowe, dyski sie powysuwały że innej rady jak skalpel nie ma :( Zona spytała sie czy będę mógł jeździć na quadzie powiedział że nawet po operacji nie będę mógł ,do wszystkiego sie zastosuję ale tego zdania nie słyszałem ;)
po prostu nasz zus i służba zdrowia jest do d*** i tyle (za wszystko i tak bulisz chodząc prywatnie bo termin państwowo 6miesięcy jak nie rok) w mojej byłej pracy było jakieś ubezpieczenie z pzu najwyższe z nich ( chyba koło 200zł /mc) w przypadku jakiegoś urazu, choroby, wypadku w pracy itp dzowniłeś na infolinie i na następny dzień miałeś umówioną wizytę u specjalisty konkretnego no i nie stałeś wcale w kolejce tylko dana godzina i wchodzisz, sam się zastanawiam czy nie wykupić sobie dodatkowo teraz czegoś takiego odkąd prowadzę własną dg
dan

Awatar użytkownika
Znyszu
Quad:: Ls 500 Power
Imię: Patryk

Post autor: Znyszu » śr 08 lip, 2015

marcinSWAPcb500 pisze:all inclusive 8 godzin darmowego wypoczynku ;) w tym 5 samego czekania aż pan doktor łaskawie zejdzie na SOR

Obrazek

No z czekaniem na "doktorków" to coś wiem, sam czekałem z uciętym palcem 3h na operacje .... :P

Nie fajnie, że tak na wakacje Cie "wysypało", ale oby po tych lekach wszystko wróciło do normy, bo z kręgosłupem to już nie zabawa... :?

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » śr 08 lip, 2015

Gruba sprawa z tym kręgosłupem. Z tego co pamiętam, to niedługo masz urlop nad bałtykiem, więc musisz się zmobilizować, aby zdążyć się wykurować ;)

A co do tych tulejek na wahaczach z przodu, to one przeważnie są skorodowane, więc trzeba wymienić razem z łożyskiem. Ja jeszcze miałem taką akcję, że śruby były zapieczone w tych tulejkach i musiałem kupować całe zestawy naprawcze.
A tył musisz rozebrać i zobaczyć w jakim stanie są te tulejki. Ja miałem 2 do wymiany. Tam masz 7 łożysk igiełkowych. A wymiana jest banalnie prosta, wyciskasz stare i wciskasz nowe. Ja użyłem smaru do łożysk samochodowych.

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » śr 08 lip, 2015

za tydzień w środe mam już być w Sopocie trzeba jakoś 500km trzasnąć a na razie to 200 m do żabki sam nie mogłem dojechać pożyjemy zobaczymy ,

a co do tych tulejek nie musisz od razu wymieniać wszystkich zacznij od tych gdzie są luzy wyczuwalne i stopniowo na raz to można sie nieźle narobić zwłaszcza przy wybijanu starych łożysk igiełkowych z wahaczy wręcz trzeba je rozpruć by wylazły ja to wkręcałem w imadło i takim mocnym śrubokrętem w który można walić młotkiem napierniczałem tak że całe je rozciąłem zeby wylazła do tego psikałem wd-40 ważna zasada to by do nowych napierniczyć smaru po brzegi .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Post autor: ropa0 » śr 08 lip, 2015

marcin współczuje :( ale bede optymistą zadna chemia ci nie pomorze,a jak ci pomorze to na chwile ,ja spadłem z drabiny w styczniu a zoperowali mnie w październiku,latałem od lekarza do lekarza i każdy miał swoją wizje ,kazdy mnie faszerował wszystkim czym sie tylko da i tez nie dopuszczałem mysli o operacji do puki nie trafiłem na mojego doktora co mnie operował i żałuje ze ten profesor nie był pierwszym do którego zawitałem ,10 miesięcy bólu i chemii ,czasami myslałem ze żołądek wypluje z tych wszystkich tabletek i zastrzyków
po operacji po 5 miesiącach wróciłem do pracy,a po roku kupiłem quada i sobie zapi....lam ,a charakter mojej pracy pomaga mi wzmocnic mój kręgosłup
jedyne co moge ci doradzić to zaszczep sie przeciwko żółtaczkę,bo i tak ci beda kazali, a przyśpieszona trwa ok 4 tygodni,a ja tez miałem termin na zabieg,a tu d*** bo szczepienia nie było i znów czekanie na nowy termin
marcin zycze ci zdrowia i jak najmniej bólu bo wiem co to znaczy
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”