SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
STAMP
Quad:: ls 500 na dopingu :D
Imię: Paweł

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: STAMP » pn 06 lip, 2015

Cisza na forum to pewnie każdy upala gadzika :) pogoda dopisuje !
MORE POWER!

Sambor2025
Quad:: lucky star 250
Imię: Sambor

Post autor: Sambor2025 » pn 06 lip, 2015

Witam,

Jestem bardzo swiezym posiadaczem Lucky stara 250, wiec wybaczcie moj brak znajomosci w temacie, otóz ostatnio wymieniłem w nim klocki hamulcowe (tył) niestety nie zabradzo wiem jak je odpowietrzyc, pompowałem dzwignią hamulca wielokrotnie aby wydobyło sie powietrze niestety, bez efektu,hamulec troche stwardniał, tzn zaczał bardziej łapac ale nie jest to oczekiwany efekt czy do odpowietrznika, ktory znajduje sie na szczece powinnem wstrzyknac płyn hamulcowy czy wrecz odwrotnie, wyssac z niego w jakis sposób, na pewno jeden ze sposób tylko w jaki sposób to zrobic jakich narzedzi urzyc??. Doda jeszcze ze płynu w zbiorniczku mam pod dostatkiem oraz drugie pytanie w jaki sposób naciagnac łancuch napedowy, zauwazyłem ze luzno wisi, a wrecz lezy na slizgaczu, szukałem wszedzie sruby do naciagania niestety nigdzie nie mogłem jej znalesc, moze patrze sie nawet na te srube ale nie wiem ze to ta. . . Prosiłbym o pomoc w tej sprawie z góry dzieki

Awatar użytkownika
Znyszu
Quad:: Ls 500 Power
Imię: Patryk

Post autor: Znyszu » pn 06 lip, 2015

Sambor2025 pisze:Witam,

Jestem bardzo swiezym posiadaczem Lucky stara 250, wiec wybaczcie moj brak znajomosci w temacie, otóz ostatnio wymieniłem w nim klocki hamulcowe (tył) niestety nie zabradzo wiem jak je odpowietrzyc, pompowałem dzwignią hamulca wielokrotnie aby wydobyło sie powietrze niestety, bez efektu,hamulec troche stwardniał, tzn zaczał bardziej łapac ale nie jest to oczekiwany efekt czy do odpowietrznika, ktory znajduje sie na szczece powinnem wstrzyknac płyn hamulcowy czy wrecz odwrotnie, wyssac z niego w jakis sposób, na pewno jeden ze sposób tylko w jaki sposób to zrobic jakich narzedzi urzyc??. Doda jeszcze ze płynu w zbiorniczku mam pod dostatkiem oraz drugie pytanie w jaki sposób naciagnac łancuch napedowy, zauwazyłem ze luzno wisi, a wrecz lezy na slizgaczu, szukałem wszedzie sruby do naciagania niestety nigdzie nie mogłem jej znalesc, moze patrze sie nawet na te srube ale nie wiem ze to ta. . . Prosiłbym o pomoc w tej sprawie z góry dzieki
Pierwsze to łancuch: luzujesz dwie śruby na wahaczu(kolor zielony na zdj), następnie śrubę która znajduje się z tyłu wahacza(kolor czerw na zdj) luzujesz(na chłopski rozum jak byś wkrecił to poluzujesz bo zbliżą się ośki do silnika, jak poluzujesz i "szarpniesz" oponami do tyłu to się zwiększy odległość osiek od silnika i automatycznie naciągnie się łańcuch) i "szarpnij" ośkami do tyłu, i sprawdź wtedy czy wystarczająco naciągnął się łancuch jak tak to skręć te dwie sróby na górze a potem tą środkową lekko dokręć.

Obrazek

A co do hamulców to 1'wszy lepszy film na YT(lejesz dot-4):

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hreTVlmKn2c[/youtube]

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 06 lip, 2015

z tym naciągiem to cos popierniczyłeś luzujesz wszystkie 4 śruby na klucz nr 14 a po poluzowaniu tych śrub kręcisz tą z tyłu na klucz 19 w prawą stronę i łańcuch sie napina sam nic nie trzeba szarpać po to jest ta śruba z tyłu do naciagu jak juz naciągniesz łańcuch tak jak mam być to dokręcasz z powrotem te cztery a nastepnie dociągasz troche tą na 19 by była też dociagnieta i wsio.

A tak na Marginesie sorry chłopaki ale mogę sie nie wywiazać z tych terminów które obiecałem moge mieć poslizg leże plackiem i nawet do łazienki dojście dla mnie to mega wyczyn tak mnie połamało po ostatnim dźwiganiu silników a dodam że mam dyskopatie więc dużo nie trzeba było by sie załatwić na amen pojechałem dziś na warsztat ale nie dam rady nic zrobić wróciłem do domu na parkingu wysypałem sie z auta i na czworaka wchodziłem po schodach jak leże to mnie nie boli proszki nie pomagają właśnie szukam w necie numeru do jakiegoś neurologa na prywatną wizytę bo na kase chorych to z miesiąc by zeszło moze jakieś zaszczyki albo co mnie postawią na nogi na razie jestem przykuty do wyra i szlak mnie strzela ale pewnych rzeczy sie nie przeskoczy proszę o wyrozumiałość .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Post autor: ropa0 » pn 06 lip, 2015

jesli chodzi o hamulec to w lucku sie go odpowietrza tylko nogą czyli dźwignia nożna i uzupełniasz płyn pod siedzeniem jesli juz bedzie efektywny na tyle to wtedy pompujesz klamką ręczną i odpowietrzasz z przodu za bamperem ,tam masz takie dwa lub jeden takie jakby wałki co do nich masz przykręcone przewody hamulcowe i na nich masz odpowietrzniki i w tym miejscu odpowietrzasz klamki

Marcin współczucia ja wiem co to znaczy ten ból ale mam juz to za soba od 4 lat po operacji kregola mam spokój jak by co to mam nazwiska dwóch głównych lekarzy i ordynatora z neurochirurgi tylko ze u mnie na miejscu i o dziwo tez przyjmują prywatnie

stamp cisza bo wszyscy na urlopy pojechali ,i ja mam teraz 10 dni pauzy od lucka ale na plaży wyhaczyłem wypożyczalnie skuterów wodnych i i tak bede musiał sie odstresować :)
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

mar212
Quad:: Access

Post autor: mar212 » pn 06 lip, 2015

Sambor2025 pisze:Witam,

Jestem bardzo swiezym posiadaczem Lucky stara 250, wiec wybaczcie moj brak znajomosci w temacie, otóz ostatnio wymieniłem w nim klocki hamulcowe (tył) niestety nie zabradzo wiem jak je odpowietrzyc, pompowałem dzwignią hamulca wielokrotnie aby wydobyło sie powietrze niestety, bez efektu,hamulec troche stwardniał, tzn zaczał bardziej łapac ale nie jest to oczekiwany efekt czy do odpowietrznika, ktory znajduje sie na szczece powinnem wstrzyknac płyn hamulcowy czy wrecz odwrotnie, wyssac z niego w jakis sposób, na pewno jeden ze sposób tylko w jaki sposób to zrobic jakich narzedzi urzyc??

Najwygodniej odpowietrza się strzykawką.
Pompując klamką trzeba 2 osób, i ręka może odpaść ze zmęczenia ;)
Kup w aptece strzykawkę, taką dużą 100ml, jeśli dobrze pamiętam to koszt ok 4zł, wciśnij na koniec strzykawki wężyk fi ok 4-5mm, a drugi koniec wężyka nałóż na odpowietrznik.
Odkręć zbiorniczek od tylnego hamulca i uzupełnij do pełna płynem.
Poluzuj odpowietrznik na tylnym zacisku i zasysaj strzykawką płyn, potem zakręcasz odpowietrznik, wylewasz płyn ze strzykawki i znowu zasysasz.....
Trzeba tylko ciągle kontrolować stan płynu w zbiorniczku żeby nie zabrakło bo zaciągnie powietrza i będzie trzeba wszystko robić od początku.

PAWEŁ 80
Quad:: ls 500
Imię: paweł

Post autor: PAWEŁ 80 » pn 06 lip, 2015

witam chciałbym się przywitać mam na imię paweł miałem być szybciej ale cieszyłem się jazdą po swapie:)

Marcin ATV SWAP Garage

Paweł z Dąbrowy?? bo już mi sie mieszacie :p

PAWEŁ 80
Quad:: ls 500
Imię: paweł

Post autor: PAWEŁ 80 » pn 06 lip, 2015

kudowa zdrój

Marcin ATV SWAP Garage

a widzisz trzeba było tak od razu :) za duzo już tych Pawłów było a co tydzień ktoś nowy dołącza do stada ;) i jak tam opanowałeś biegi :P

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”