SWAP Lucky Star
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Re: SWAP Lucky Star
Puknij delikatnie w rozrusznik... moze sie zawiesil... te pykniecie jest na rozruszniku czy na styczniku?? Jezeli na styczniku to te dwie sroby u goory stycznika sprobuj zewrzec jakims kluczem na zalaczonym zaplonie(powinien odpalic bez startera... od razu po zwarciu tych srub...).. .. jezeli odpali to stycznik... jezeli nie to szukaj przyczyny przy rozruszniku...
Tyka z tego przekaźnika. Ok to sprobuje zrobic tak jak mowiles. Mam nadzieje ,ze przy tym zabiegu nie mozna niczego bardziej zpierdzielic :p. Niedlugo bd mial troche wolnego i czas na jazde to jak na zlosc musialo sie cos zesrac ;s
- Tomek_LS500cb
Nic sie nie stanie... w ten sposob niczego nie uszkodzisz... poprostu w taki sposob omijasz stycznik... jak pojawi sie kilka iskierek przy zwieraniu to tez sie nie martw .... tak ma byc
No i d*** probowalem zewrzec te 2 sroby przy przekazniku na wlaczonym zaplonie ale nic sie nie zadzialo ani iskier ani rozruchu. Opukalem tez rozrusznik ale nic. Wymienilem dla pewnosci tez bezpiecznik ale tez nic. Wiec bd trzeba zrzucic rozrusznik pewnie i teraz pytanie wychodzi bez kombinacji czy trzeba zrzucac ten caly lewy dekielek? Ewentualnie jakie przeszkody mozna napotkac dla kogos kto tego nie robil :p? Jak temat prosty to bd ogarnial ale mam ograniczony czas a jak zabawy duzo to komus zlece.
- Tomek_LS500cb
Sprawdz jeszcze jakie napiecie masz na aku... bo jezeli nie zaiskrzyl to dziwne... co do ewentualnego wyjecia rozrusznika to dzwon do Marcina.. bo ja jeszcze tego nie widzialem na wlasne oczy...
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
jęsli nie iskrzy po zwarciu na krótko to to będzie rozrusznik z tym pukaniem zrób tak przekręć zapłon naciśnij jak byś chciał odpalić trzymaj i wtedy popukaj ja obstawiam że sie zawiesiły szczotki ostatnio tak w jednym miałem albo sie kończą szczotki już jak co to mam rozrusznik na zbyciu ale spróbuja tak jak ci mówię i sprawdź czy ten aku jest dobrze naładowany .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
Okej po probuje jutro jeszcze go po pukac :p co do akumulatora to wlozylem dzisiaj nowke sztuke no ale tez sprawdze :p jak nic sie nie zadzieje to bd sie odzywal w sprawie rozrusznika :p
- Tomek_LS500cb
Trauma to ze aku nowy to nie znaczy ze naladowany...
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Puszczam to a ogólny bo może komuś też to pomoże co sam sobie dłubie ja na brak zajęcia i tak nie narzekam kto ma do mnie przjechac to i to przyjedzie więc cos tam moge powiedzieć z własnego doświadczeniamxsebek pisze:Siemka Marcin jako że nie jestem jakimś zagorzałym fanatykiem swoich teorii wziąłem sobie na przemyślenia twoje uwagi odnośnie wydechu. Po twoich sugestiach powiązałem fakty i odrobinę mam wrażenie że mój piec nie chodzi do końca jak powinien /myślałem że to regulacja mieszanki. Objawy jakie zauważyłem to że na postoju idzie do odcinki ale często strzela w tłumik, ale już w czasie jazdy mam wrażenie ze nie idzie do końca na obroty, i teraz dlatego moje wątpliwości ???
Jedyne co bym podpytał to z czego stosujesz odcinek pomiędzy kolektorem a tłumikiem i czy kąt kolanka zaraz przy tłumiku nie zbyt ostry bo być może się wziąłbym się za przeróbkę.
Jeszcze jedno czy kolektor się nie nagrzewa nadmiernie w okolicach stopy i pasków nerfbarów.
Wiem że nie bardzo zdradzasz swoje patenty ale chyba nie jest to jakaś tajemnica. Z góry dzięki za odpowiedz i pozdro
Więc tak najlepiej mieć oryginalny kolektor wydechowy z cb 500 i tylko go nie znacznie przerobić tak by szedł bokiem jak najbliżej ramy ja u mnie na filmikach widać jak to idzie i pozbądź sie tego wydechu załóż jakiś sportowy motocyklowy przelot lub kup tego Mugena jest tani moze wyglądem nie porywa ale ładnie brzmi na żywo i bardzo dobrze na nim chodzi i pokaz mi jak masz zrobiony dolot (air boX) bo to jest druga strona medalu tu też mała różnica i quad ma 10 km mniej .
- nic sie nadmiernie nie nagrzewa a odcinek miedzy kolektorem a wydechem to rura fi 55m krępowana na specjalnej gientarce w kształt litery S i nie musisz jej tak daleko wypuszczać w stronę oski tylko mozesz poprowadzić ją jak najbliżej nerf bara czy plastiku oczywiście tak by nie topił go ja dla tego wypuszczam go dalej bo zostawiam im furtkę do montazu nerf barów one ida bardziej w tył i jesli trzymał bym sie bliżej plastiku to przy montażu nerf barów trzeba by było znowu przerabiać a tak to jest miejsce na nie .
Ostatnio zmieniony pt 26 cze, 2015 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 3 razy.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
Sam zalewalem do niego elektrolit i wg instrukcji jest od razu gotowy do uzytkuTomek_LS500cb pisze:Trauma to ze aku nowy to nie znaczy ze naladowany...