SWAP Lucky Star
Re: SWAP Lucky Star
Marcin koniec filmu jest najlepszy tylko brakuje mi tu jeszcze "kasztana"
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
pamiętacie quada którego kupił mój znajomy od kolegi z forum o niku (660760239) tego żółtego co teraz przesiadł sie na kfx450 tak sie stało na drugim wyjeździe z silnikiem po remoncie oczywiście silnikiem accessa nie hondy
tłok a raczej resztki ;P
tłok a raczej resztki ;P
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
Czyli kolejna sztuka na przekładke?
ciekawe czemu ???????
- beben1982
- Quad:: LS 500cc
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Złamał się zawór i zblokowało korbę cały tłok zmielony i wał wygięty w banana
marcinSWAPcb500 pisze: silnikiem po remoncie
chyba do
-
znajomy kupił tego quada z myślą o swapie ale dopiero na zime przez ten czas miał jeździć na tym silniku jego syn ale jakiś jego znajomy pożyczył tego quada i zrobił własnie tak jak widać na fotkach więc ten znajomy kupił ode mnie silnik 250cc od lucka który zostawił mi Tomek z Ostrołeki w rozliczeniu i sprawa wygląda tak że sam osobiscie odpalałem ie jeździłem tym Tomka luckiem i silnik chodził ok zgasiłem wymontowałem i leżał w garażu teraz ci go wzieli wsadzili zakręcił 3 razy i nagle brak kompresji i płyn leci z kolektora wydechowego i myśla że sprzedałem im zje,,,ny silnik wszystko było ok nie wiem co sie mogło stać mam nadzieje że to uszczelke wydmuchało bo objawy na to wskazują ale dziwi minie jak to sie stało ja go normalnie zgasiłem i wymontowałem a oni go nawet nie odpalili 3 obroty rozrusznikiem i żygło płynem z kolektora i kompresje szlak szczelił i teraz ja musze pokryć koszt naprawy bo gwarancja rozruchowa była a on nawet nie odpalił chyba to był ostatni silnik jaki wziołem w rozliczeniu bo strasznie to dziadostwo a ja nie chce sobie wrogów robić w śród znajomych .
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Uuuu.... co ja widze... Marcin to nie mozliwe... tam byla nowa uszczelka pod glowica... jestem w szoku... ten silnik cykal jak pszczolka....
-
wiem własnie sam nim sie przejechałem i było wszystko ok a pózniej go tylko wykreciłem i tydzien leżał a ci teraz nawet go nie odpalili mam nadzieje że to tylko uszczelka pod głowicą kupie nowa oryginalna i może będzie ok kur.. ale pech takie to są własnie silniki dzisiaj cyka jutro padaka
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
No naprawde jestem zszokowany... a oni nic przy nim nie robili?? Nie rozkrecali?? Nie dlubali?? Bo to jest nie mozliwe!!! Ten silnik byl w 100% sprawny... kompresja wzorowa... uszczelka nowa... nie ma szans zeby uszczelke wydmuchalo!! Nie chce nikoga oczerniac ale moim zdaniem nie mowia wszystkiego... cos dlubali i zje.ba.li... bo to nie mozliwe zeby takie rzeczy sie staly.. tym bardziej ze sam go sprawdzales... a wszyscy co latali na tych silnikach moga wierzyc albo nie ale ten egzemplaz wyciagal 115km/h i naprawde dobrze sie sprawowal... a zdecydowalem sie na swap bo to nie silnik a sam osprzet silnika zawsze sprawial mi jakies problemy...