SWAP Lucky Star
Re: SWAP Lucky Star
Pewnie że bym wolał cbf jest fajna ale droższa a ja będę potrzebował sobie czegoś do popyrkania po mieście i nauki bo to będzie pierwsze moto a do budżetu pewnie trzeba będzie doliczyć tzw "koszty eksploatacyjne" bo niestety nie wpadłem na genialny pomysł zrobienia A razem z B a teraz czekać 3 lat nie będę
Ozo Drapers Squad
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
a czemu 3 lata miał byś czekać ??
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Teraz chyba jakieś ograniczenia wiekowe są zanim się zrobi prawko kat. A i może przepisy się w trakcie pozmieniały ?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Zostaje ci 125cc i bez problemu sie nauczysz latac na moto... wbrew pozorom niektore 125tki to fajne maszyny(na poczatek przygody) sam pewnego czasu myslalem o yamaha dt125 ... fajny supermoto i nawet ceny nie takie wygorowane.... no chyba ze chcesz odrazu wskoczyc szczebel wyzej ..no ale tam juz A obowiazkowe...
Wiem wiem, ale 125 mi nie wystarczy. Ryzyko pewne jest jestem tego całkowicie świadomy, może w międzyczasie skuszę się na kategorię A2... Poza tym Honda to Honda i przy Hondzie pozostanę. Niemniej jednak jeszcze długa droga do tego więc rozważania za i przeciw na pewno jeszcze wrócą przed ewentualnym zakupem
Ozo Drapers Squad
- Tomek_LS500cb
Jeżeli masz znajomych którzy jeżdżą na crossach to popytaj się o opinie o 125cc a na pewno się zaskoczysz. ... supermoto to szosowe odmiana cross... a na legalu polatasz na B.
A wbrew pozorom mocy tam trochę jest jest tyle samo za jak i przeciw ... a wybór decyzji zawsze pozostaje dla osoby zainteresowanej.
A wbrew pozorom mocy tam trochę jest jest tyle samo za jak i przeciw ... a wybór decyzji zawsze pozostaje dla osoby zainteresowanej.
- Tomek_LS500cb
Marcin a ten gościu co kupił tego luka z Mławy mówił skąd jest?
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
a zapomniałem zapytać ale on na pewno będzie jeszcze dzwonił podpytać co i jak to sie spytam z kąd jest .
a teraz z innej beczki odebrałem dzisiaj silnik z serwisu sprawdzony rozrząd wyregulowane zawory sprawdzony pod kątem tego czy jest wszystko z nim ok i jest wszystko elegancko nie mniej jednak ten projekt spędza mi sen z powiek zamówiłem dzisiaj kolektor wydechowy z sonda lambda 450 zł na serwisie zostawiłem 270 zł a gdzie tam do końca przymierzyłem też dzisiaj ten silnik do ramy bo akurat stoi jeden lucek rozkręcony i powiem tyle masakra !!! zbiornik to na 100% będe robił nowy pompę paliwową która będzie zasilać wtrysk zmówiłem nową z BMW e 46 2,0 tds 180 zł bo ona spełnia parametry ciśnieniowe wymagane dla tego wtrysku . Mógł bym kupić oryginalną pompę do baku z tego moto ale nie ma opcji by tam to zamontować w zbiorniku i muszę mieć pompę przelotową małych rozmiarów w piętą na przewodzie . Łańcuch będzie tarł po ramie nie da sie ustawić inaczej silnika będzie trzeba zastosować rolkę na łożysku za co by sie nie złapać to mega schody ale teraz to już za późno by sie wycofać chętnie bym sie juz tym zajął ale nie mam czasu na razie mam tylko nadzieje że nie rozgrzębię sie z tym a chłopaki będą jeździć a ja sie będe wkur... że maszyna w proszku .
a teraz z innej beczki odebrałem dzisiaj silnik z serwisu sprawdzony rozrząd wyregulowane zawory sprawdzony pod kątem tego czy jest wszystko z nim ok i jest wszystko elegancko nie mniej jednak ten projekt spędza mi sen z powiek zamówiłem dzisiaj kolektor wydechowy z sonda lambda 450 zł na serwisie zostawiłem 270 zł a gdzie tam do końca przymierzyłem też dzisiaj ten silnik do ramy bo akurat stoi jeden lucek rozkręcony i powiem tyle masakra !!! zbiornik to na 100% będe robił nowy pompę paliwową która będzie zasilać wtrysk zmówiłem nową z BMW e 46 2,0 tds 180 zł bo ona spełnia parametry ciśnieniowe wymagane dla tego wtrysku . Mógł bym kupić oryginalną pompę do baku z tego moto ale nie ma opcji by tam to zamontować w zbiorniku i muszę mieć pompę przelotową małych rozmiarów w piętą na przewodzie . Łańcuch będzie tarł po ramie nie da sie ustawić inaczej silnika będzie trzeba zastosować rolkę na łożysku za co by sie nie złapać to mega schody ale teraz to już za późno by sie wycofać chętnie bym sie juz tym zajął ale nie mam czasu na razie mam tylko nadzieje że nie rozgrzębię sie z tym a chłopaki będą jeździć a ja sie będe wkur... że maszyna w proszku .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- Tomek_LS500cb
To bedziesz wiedzial chociaz w malym procencie jak ja sie czuje wszyscy lataja na gadzinach a ty nie.... i cie h..j strzela...
Bodowa napewno przyniesie wiele niespodzianek z tym silnikiem... ale jak wszystko dojdzie do konca .... uuuu co to bedzie.... monser!!!!
Bodowa napewno przyniesie wiele niespodzianek z tym silnikiem... ale jak wszystko dojdzie do konca .... uuuu co to bedzie.... monser!!!!