SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Ikar » wt 17 lut, 2015

Pewnie że bym wolał cbf jest fajna ale droższa a ja będę potrzebował sobie czegoś do popyrkania po mieście i nauki bo to będzie pierwsze moto :) a do budżetu pewnie trzeba będzie doliczyć tzw "koszty eksploatacyjne" bo niestety nie wpadłem na genialny pomysł zrobienia A razem z B a teraz czekać 3 lat nie będę :(
Ozo Drapers Squad

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 17 lut, 2015

a czemu 3 lata miał byś czekać ??
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » wt 17 lut, 2015

Teraz chyba jakieś ograniczenia wiekowe są zanim się zrobi prawko kat. A i może przepisy się w trakcie pozmieniały ?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Ikar

O ile mi wiadomo pełna kategorie A można zrobić od 24 lat :(
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » wt 17 lut, 2015

Zostaje ci 125cc i bez problemu sie nauczysz latac na moto... wbrew pozorom niektore 125tki to fajne maszyny(na poczatek przygody) sam pewnego czasu myslalem o yamaha dt125 ... fajny supermoto i nawet ceny nie takie wygorowane.... no chyba ze chcesz odrazu wskoczyc szczebel wyzej ..no ale tam juz A obowiazkowe...

Awatar użytkownika
Ikar

Wiem wiem, ale 125 mi nie wystarczy. Ryzyko pewne jest jestem tego całkowicie świadomy, może w międzyczasie skuszę się na kategorię A2... Poza tym Honda to Honda i przy Hondzie pozostanę. Niemniej jednak jeszcze długa droga do tego więc rozważania za i przeciw na pewno jeszcze wrócą przed ewentualnym zakupem :)
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb

Jeżeli masz znajomych którzy jeżdżą na crossach to popytaj się o opinie o 125cc a na pewno się zaskoczysz. ... supermoto to szosowe odmiana cross... a na legalu polatasz na B.
A wbrew pozorom mocy tam trochę jest ;) jest tyle samo za jak i przeciw ... a wybór decyzji zawsze pozostaje dla osoby zainteresowanej.

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb

Marcin a ten gościu co kupił tego luka z Mławy mówił skąd jest?

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 17 lut, 2015

a zapomniałem zapytać ale on na pewno będzie jeszcze dzwonił podpytać co i jak to sie spytam z kąd jest .

a teraz z innej beczki odebrałem dzisiaj silnik z serwisu sprawdzony rozrząd wyregulowane zawory sprawdzony pod kątem tego czy jest wszystko z nim ok i jest wszystko elegancko :D nie mniej jednak ten projekt spędza mi sen z powiek zamówiłem dzisiaj kolektor wydechowy z sonda lambda 450 zł na serwisie zostawiłem 270 zł a gdzie tam do końca :shock: przymierzyłem też dzisiaj ten silnik do ramy bo akurat stoi jeden lucek rozkręcony i powiem tyle masakra !!! zbiornik to na 100% będe robił nowy pompę paliwową która będzie zasilać wtrysk zmówiłem nową z BMW e 46 2,0 tds 180 zł bo ona spełnia parametry ciśnieniowe wymagane dla tego wtrysku . Mógł bym kupić oryginalną pompę do baku z tego moto ale nie ma opcji by tam to zamontować w zbiorniku i muszę mieć pompę przelotową małych rozmiarów w piętą na przewodzie . Łańcuch będzie tarł po ramie nie da sie ustawić inaczej silnika będzie trzeba zastosować rolkę na łożysku za co by sie nie złapać to mega schody :shock: ale teraz to już za późno by sie wycofać chętnie bym sie juz tym zajął ale nie mam czasu na razie mam tylko nadzieje że nie rozgrzębię sie z tym a chłopaki będą jeździć a ja sie będe wkur... że maszyna w proszku .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb

To bedziesz wiedzial chociaz w malym procencie jak ja sie czuje ;) wszyscy lataja na gadzinach a ty nie.... i cie h..j strzela...
Bodowa napewno przyniesie wiele niespodzianek z tym silnikiem... ale jak wszystko dojdzie do konca .... uuuu co to bedzie.... monser!!!!

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”