SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: oolsztyniak » wt 10 lut, 2015

marcinSWAPcb500 pisze::D dziewczyna jak dziewczyna :P przyjechała z bratem na ok po 30 tce była godzina 19 a wiec ciemno
Z tego co widać to ma siostrę bliźniaczkę :D
marcinSWAPcb500 pisze:tu masz jeszcze parametry porównawcze obu:

Raptor 700 moc 48km ----- Ls500 moc 58km

max moment obr 55Nm --------- 49Nm

waga 190kg -------- 230kg
Parametry z hamowni czy spisane z papierów CB ?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » wt 10 lut, 2015

Napewno z papierow... ale przez te lata napewno wiele tych konikow nie ucieklo... [emoji12] az sam jestem ciekaw jak by tak lucefera zhamowal na hamowni i jaki byl by wynik... ale nie o to tu chodzi.. producent podaje wartosci nominalne tak w jednym jak i w drugim sprzecie... wiec moga sie teoszke roznic ... tak czy inaczej roznica jest i to znaczna

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » wt 10 lut, 2015

No dokładnie ale zmienia się trochę charakterystyka silnika, nie ciągnie już jednego koła a dwa, trochę inaczej rozłożony środek ciężkości więc generalnie trochę te dane muszą się różnić.
Ale Marcin gdybyś gdzieś był obok hamowni to zajedź :D chociaż nie wiem czy można gdzieś wjechać quadem na hamownie ?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
STAMP
Quad:: ls 500 na dopingu :D
Imię: Paweł

Post autor: STAMP » wt 10 lut, 2015

Jak odbiorę swojego to zajadę do Quady Śrem. Mieszczą sie 20 kilometrów ode mnie, wiec daleko nie mam.
MORE POWER!

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 10 lut, 2015

myślę że to już przerost formy nad treścią :) mam znajomego co zajmuje się chip tuningiem i ma hamowie ale nie wiem czy quad okraczy tak żeby siedzieć na dwóch rolkach nastepna sprawa nie wystarczy tylko hamownia bynajmniej taka gdzie hamują samochody bo jeszcze trzeba odpowiednio zkonfigurować hamownie pod tego typu sprzęt by pomiar był właściwy . Generalnie jeśli silnik po pomiarze kompresji trzyma normy to znaczy ze te 55 km ma na pewno kolega ma ltz 400 prawie nówke roczną i nie ma polotu ;) od pierwszego biegu mu odchodzę a dalej tylko powiększam dystans więc jestem zadowolony bo w cenie lucka juz ze swapem z takich markowych mozna kupić tylko ltz a gdzie to porównać mocowo nastepna sprawa to ltz nigdy mi sie nie podobał to nowe juz lepsze bo wygląda z przodu jak LTR ale tył kaszana .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

adrianus
Quad:: LS500
Imię: Adi

Post autor: adrianus » wt 10 lut, 2015

swoją 400'tke kupiłem rok temu i była w bardzo dobrym stanie tech. jak i wizualnym igła, do czasu aż quad zaliczył jeden pełen obrót rolki. plastiki poszły się je...ać. posklejałem je, ale już nie wygląda tak ładnie. mechanicznie dalej jest git, teraz kupiłem zielone plastiki i będę go w weekend ogarniał. i teraz jest dylemat, bo nie po to dawałem dużo więcej kasy za 400'tkę niż za 300'tkę, żeby ja swapować, bo wątpię, że za sprzedaż silnika z 400'tki dostanę rozsądne pieniądze.

ale człowiek zawsze uczy się po czasie, rok temu jeszcze w zime swapy Marcina nie były tak popularne, nic o nich nie słyszałem. Był jedynie lucek z Mławy z silnikiem od cb 500 i biłem się z myślami żeby go kupić, ale tam była jakaś rzeźba i zrezygnowałem z obawy, że nie poradzę sobie z eksploatacją. teraz ten lucek nawet wystawiony na olxie jest jeszcze, ale już w nowym wydaniu, pomalowany na jakoś czarno-żółto.

do raptora przekonuje mnie mocno to, że chłopaki z którymi śmigam to 5 ma raptory i są fajne, lżejsze od lsa, fajnie się prowadzą, no i mają qr...wa normalne plastiki,a nie to w ls'ie jednorazówki...
no ale za 2/3 ceny zadbanego w miare raptora można mieć ls 500 doinwestowanego w wieeele nowych części

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 10 lut, 2015

no tutaj ci nikt nie pomoże to twoja decyzja ja wymieniłem raptora na ls 500 a moc mam porównywalną więc wole tańszą opcję miałem tą przyjemność robić remoncik w rapim wiem ile to kosztuje więcej nie zamierzam a na nowego mnie nie stać więc dobrze że koncern Access motor wypuścił taki model jak LS 500 ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

adrianus

Post autor: adrianus » wt 10 lut, 2015

będę dumał:)

Awatar użytkownika
STAMP
Quad:: ls 500 na dopingu :D
Imię: Paweł

Post autor: STAMP » wt 10 lut, 2015

Miałem dzisiaj okazje sie przejechać luckiem 450. Fajna maszyna ale jakaś taka nerwowa. Moim zdaniem maszyna po swapie lepiej oddaje moc. No i jeszcze jedno miała przejechane niecałe 5000 km i trafiła na remont. Dopiero co była odebrana. Przy zmianie biegów z jedynki na dwójkę charakterystycznie zgrzyta. Właściciel mówił ze jest tak od samego początku. Nie wydaje mi sie aby było to normalne.
MORE POWER!

adrianus

Post autor: adrianus » śr 11 lut, 2015

wow! przeczytałem calusieńki temat, ide spać

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”