SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
endrju69
Quad:: lucky star

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: endrju69 » pn 24 lis, 2014

Potwierdzam,że lucki made in Częstochowa mogą urwać nie tylko mokówe ale też nogę :D

Awatar użytkownika
eser
Quad:: LS SWAP 500
Imię: Romuald

Post autor: eser » pn 24 lis, 2014

endrju69 pisze:Potwierdzam,że lucki made in Częstochowa mogą urwać nie tylko mokówe ale też nogę :D
Aż się boję, ciułam na SWAP, ale w moim wieku złamać coś to wyrok :beczy:

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 24 lis, 2014

ESER ale w twoim wieku fantazja już tak nie ponosi ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
pysiu1
Quad:: Acces Motor SP 300
Imię: Przemek

Post autor: pysiu1 » wt 25 lis, 2014

No Marcin po twoich podpowiedziach bi-xenon założony tylko testowałem na quadzie który 1,5 mc stał nie odpalany i chyba trochę słaby był aku bo bez odpalenia xenon tylko 2 razy zamrugał i nic!Ale po odpaleniu już wszystko działa! Tylko zauważyłem że jak ustawię wolne obroty na zapalonym xenonie ok 1650 to na zgaszonym obroty rosną do ok 1800. Coś chyba z napięciem myślisz że po dłuższej jeździe wszystko wróci do normy?
A no i do tego xenonu dołożyłem maszynce jeszcze nowy przedni aluminiowy bumper oryginalny. wygląda naprawdę fajnie!

Marcinie a nie myślałeś żeby pokombinowac coś z obrotomierzem do nowego serducha w lucyferach? Fajnie było by wiedziec jakie ma się obroty na daną chwilę!

Teraz jeszcze z tyłu dystanse, okleina folia 3M carbon całośc, podłogi aluminium i wizual zakończony! A wtedy już tylko nowe serducho!
Tylko zaczynam miec problem z żoną bo stwierdziła że mi coś chyba na głowę padło!
Ostatnio zmieniony wt 25 lis, 2014 przez oolsztyniak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Post pod postem, proszę używać opcji "zmień"

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 25 lis, 2014

odnośnie xenonu to tak musi być dobrze doładowany aku ponieważ xenon przy wzbudzaniu przez pierwsze chwile ciągnie prawie 100w dopiero w miare gdy robi sie coraz jaśniejszy pobór stopniowo maleje az do 30w momęcie gdy już jest całkowicie rozpalony to wkońcu nie jest zwykła ząrówka z wolframem :) w xenonie jest RTĘĆ ;) druga sprawa wygląda tak że na wolnych obrotach bynajmniej u mnie światła delikatnie pulsują ale jak dodam troszeczke gazu już świeci wszystko stale taki tego urok :P co do obrotomierza żaden quad sportowy go nie ma ;) więc i ja tego nie robiłem poza tym chyba nie masz pojęcia jak te cyferki które tam są by szybko sie zmieniały nie był byś wstanie ocenić jakie masz obroty gdyby to była wskazówka to fajnie by to stabilnie rosło i malało było by poprostu przejrzyste a tak to tylko szalejące cyferki których luckie oko wyłapać nie może ale jak byś sie uparł jest to do zrobienia ;)
co do modyfikacji wizulnej może sie okazać że te alu podłogi będą przeszkadzać w zamontowaniu pieca bo misa olejowa jest niżej niz standardowa podłoga w lucku ja ją całkowicie wycinam montuję silnik i od nowa spawam płozy poniżej miski olejowej i dopiero do tego jest wspawana osłona pod silnik a jak ty sobie załozysz fajną alu podłoge to może sie okazać że ona sie nie nada z tym silnikiem więc ograniczył bym sie tylko ewentualnie do osłon na przednie wahacze jeśli już bo pod silnikiem i pod tylnym wachaczem wszystko sie zmieni ;)

A co do żony to moja co jakiś czas idzie i ogląda mojego gada czy czasem coś nowego sie przy nim nie pojawiło :D ja mam o tyle dobrze że zamawiam ciągle jakieś rzeczy do quadów więc przychodzące paczki nie wzbudzają podejrzeń :D a nawet jak juz coś nowego zauważy to mówie że mój quad jest moją wizytówką i muszę w niego inwestować :P

Awatar użytkownika
pysiu1

Co do postów zrozumiałem. Marcinie źle się wyraziłem z tymi Alu podłogami chodzi mi poprostu o nerf bary. Nie zamierzam montować aluminiowych osłon. Przecież to nie przeprawówka a każdy kg jest bardzo cenny.

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 25 lis, 2014

Aha no widzisz a ja myślałem ze chodzi ci o osłony spodu :D

Awatar użytkownika
660760239
Quad:: Can am 1000 XMR kawasaki kfx 450 cf moto 500 long
Imię: Damian

Post autor: 660760239 » wt 25 lis, 2014

pysiu1 wstaw zdjęcia jak będzie oklejony tym karbonem bo też sie nad tym zastanawiam bo plastiki potrzaskane i a nowe kosztują.Kiedy będziesz robił tą modyfikacje?

Awatar użytkownika
pysiu1

OK ale napewno nie w tym roku ponieważ firma która zajmuje się profesjonalnie tym nie ma terminów. Ale dają gwarancje bo inni nie dają mówią ze może się odklejać bo plastiki na quadzie są skomplikowane z tytułu ich kształtu. A firma która to robi życzy sobie 1000tys za quada. A wiec trochę dużo a wiec tez cały czas szukam bo Carbon napewno będzie!

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » wt 25 lis, 2014

Sporo jak za oklejenie... drozszy interes niz wymiana plastikow.... ale kto co lubi...

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”