SWAP Lucky Star
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Re: SWAP Lucky Star
ja mam znajomego w Hanover w Niemczech i on mi fajne sztuki mota.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
-
to co jest u nas to bał bym sie komuś zakładać to same padaki wylochane a jak coś godnego uwagi to cena zaporowa na szczęscie mam ta możliwość przywazić z Holandii ,Belgii i Niemiec bo często latam do Angli do Nothingam i poprostu tam busem przelatuję ale większość z Niemiec od ziomka:)
Ostatnio zmieniony ndz 13 lip, 2014 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 2 razy.
-
a zapomniałem dodać dzisiaj trzasnąłem 230 km co dało łączną sumę kilometrów po Swapie 12tyś 5 kompletów klocków i 4 razy wymieniane tylne opony na nowe raz olej pare dni temu i regulacja zaworów ale to tylko zapobigawczo i jak to sie ma do markowych atv w których czas liczą moto godziny tu sam każdy może sobie odpowiedzieć
nijak się ma bo ciężko tu porównywać, przejedź się ls'em na tor i spróbuj dotrzymać tępa byle jakiej 450tce to zrozumiesz
po asfalcie kilometry szybciutko lecą
po asfalcie kilometry szybciutko lecą
Przejedź się po mocno podziurawionej drodze, po czołgówce albo pojedź na jakikolwiek rajd szybkościowy, to zobaczysz że moc i odejście to nie wszystko. LS nie jest nie był i nie będzie stworzony do zapier**** - jednego nie można odmówić, że na pewno żadnemu quadowi produkowanemu seryjnie nie uda się dogonić takiego swapa na asfalcie.
Ozo Drapers Squad
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Ale nikt nie mowi ze ma porzerac wszystkie inne oski na torze... ale na szutrach...pustyni i co przede wszysykim na asfalcie ze wzgledu ze jest z homologacja malo kto mu dotrzyma tempa!!! Wiadomo ze ls nie jest quadem typowo sportowym i jego zawieszenie nie jest przystosowane do ostrej jazdy na torze ale koszt ls z w/w swapem a koszt typowych torowyk jest nieporownywalny... wiec nie widze sensu wypowiadania takich opini... kazdy quad ma swoje przeznaczenie... a szczerze mowiac naprawde niewiem dlaczego panowie jestescie tak negatywnie nastawieni do Marcina i do calego tematu swapu
Wiadomo ze ls to nie suzi ltr i technologicznie troszke lucianowi brakuje ale po takim zabiegu napewno do amatorskiego sportu sie nadaje i moze konkurowac z tego typu maszynami
Wiadomo ze ls to nie suzi ltr i technologicznie troszke lucianowi brakuje ale po takim zabiegu napewno do amatorskiego sportu sie nadaje i moze konkurowac z tego typu maszynami
- Tomek_LS500cb
A wymiana oleju co 12 tys... zaj...bista sprawa ... nie powiecie ze nie chcieli byscie tak miec w swoich maszynach... bo mnie osobiscie ciagle naprawy...wymiany i serwisy co 1000 km naprawde mecza... wiec pomysl ze swapem i dobranie silnika od cb jest jak najbardziej trafione w 10-tke... w moim lucku po 4tys km musialem zrobic konkretny remont silnika... kosz ... uuuu lepiej nie mowic
- Tomek_LS500cb
A tak poza tym ... Marcin zebym nie mial swojego lucka ktorego tez chce zeswapowac... w "znanej stajni swapow ls-a" to juz bys te ogloszenie mogl zdjac z olxa...
-
Przecież wiadomo że te porównania daję tylko dla zwykłego Kowalskiego króry chciał by sobie amatorsko fajnie pozapierniczać i dysponowac podobną mocą ale za mniejszą kasę i bez przesadzonych kosztów utrzymania ja nigdy nie twierdziłem że na torze ls po swapie będzie lepszy od np ltr450 czy yzf 450 bo to jak porównać bolid F1 który ma 700 km do jakiegoś zwykłego sportowego auta które też ma 700km helloouu
-
Ale dodam że latam z chłopakami którzy też śmigają amatorsko ale już pare lat ltr 450 i nie jeździmy co prawda po torze ale w terenie lasami,szutrami na pustyni i odejść mi nie mogą i nawet ich to trochę irytuję na początku trochę wyśmiewająco z ironią wypowiadali sie na temat naszych ls że to pewnioe nie wytrzyma żę coś sie urwię do momętu gdy pare razy spotkaliśmy sie przypadkiem na pustyni i razem polatali jeden nawet stwierdził że może do ltr wrzucić cbka bo policzył że lepiej by na tym wyszedł kolega mój kupił ltz 400 zarejestrowanego ale silnik już klasyfikuję sie do remontu czego robił nie będzie bo ładujemy mu cb