Suzuki KQ 750 vs Yamaha G700 :)

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kuba4x4
Quad:: Can - Am Outlander XT - Był, Jest i Będzie !
Imię: Jake
Kontakt:

Suzuki KQ 750 vs Yamaha G700 :)

Post autor: kuba4x4 » wt 15 gru, 2009

Witam. Chciałbym nabyć następnego quada, i tutaj się pojawia pewien problem, mianowicie co wybrać? Interesują mnie dwie marki, a oto one : Suzuki KingQuad 750 oraz Yamaha Grizzly 700... Quada bym kupował lekko używanego (2008-2009r). Mam w związku z tym kilka pytań, a pierwsze podstawowe to którego wybrać i dla czego 2 pytanie to jak się jeździ na poszczególnych quadach, jak sobie dają rade w terenie i jak jest z awaryjnością.Mam nadzieję że wy mili forumowicze wyciągniecie mnie z tego problemu Z góry dziękuję i pozdrawiam
A.Z.T. ATV ZGIERZ TEAM - www.ZgierzTeam.pl
Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
kogut

Post autor: kogut » wt 15 gru, 2009

yamaha :I love YAMAHA: wiadomo ze yamaha i niema co debatowac :rotfl: mam latam i jestem :rotfl: . a tak serio mialem burin 250 kodiak 450 teraz g700 zadna mnie niezawiodla a suzuki chyba niema wspomagania? a to wielki luksus , a suzuki to mam intrudera 750 i silnik sie rozpadl i rdzewieje w garazu :cry:

Awatar użytkownika
Krawco
Quad:: XP 850 ;)
Imię: Arkadiusz

Post autor: Krawco » śr 16 gru, 2009

Kiaga znam tylko z obserwacji i widziałem, że radzi sobie nieźle, ale w jego sprawie musisz popytać bardziej doświadczonych w tej marce. Jeśli chodzi o misia to moje osobiste odczucia co do zawiasu nie są euforyczne. Myślałem, że jest fajnie do puki nie polatałem innymi potworkami. Problem polega na tym, że g700 jest za miękki i strasznie kuca na zawiasie w zakrętach, mi osobiście to przeszkadzało. Stabilność pojazdu trochę poprawiają dystanse ale wiadomo jakim kosztem. Wspomaganie jest oczywiście fajnym rozwiązaniem ale przy niskich prędkościach. Gdyby było progresywne pojazd byłby o wiele bardziej precyzyjny. G 700 jest pojazdem stosunkowo lekkim co w zależności od terenu pomaga lub przeszkadza wiec - co kto lubi.
Pojazdy Polaris www.polariscenter.pl i nie tylko...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”