stukanie podczas hamowania w Polarisie ?

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
eden

stukanie podczas hamowania w Polarisie ?

Post autor: eden » pn 21 gru, 2009

Witam. Czy to jest normalny objaw jak gwałtownie hamuje sportsmanem to słychać pukanie,wydaje mi się ,że z okolic skrzyni lub dyfrów?
A drugie pytanie to jeżeli używam wyciągarkę to po kilku chwilach zaczyna migać wskazówka prędkościomierza i pojawia się na wyświetlaczu ikonka akumulatura.To znak ,że aku. jest już do niczego?
Pozdrawiam :D :I love POLARIS:
Załączniki
zimowe jazdy :)
zimowe jazdy :)
Ostatnio zmieniony wt 22 gru, 2009 przez eden, łącznie zmieniany 1 raz.

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » wt 22 gru, 2009

Tutaj to akurat Polarisowcy powinni się wypowiedzieć. Podpytaj Krawco!
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » śr 23 gru, 2009

U mnie pukanie z tyłu przy hamowaniu lub w zakrecie oznaczalo wymiane przegubu...

z wyciagarka to moze byc problem pradowy (braku pradu) lub podlaczenia samej wyciagarki - niech elektryk sprawdzi, czy wyciagarka jest prawidlowo podlaczona, oraz zmierzy Ci ładowanie i stan baterii...
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
domin11
Lucky ATV Team
Quad:: 800 HO
Imię: Dominik
Kontakt:

Post autor: domin11 » śr 23 gru, 2009

Ja mam wyciągarkę come-up 2500 w polarisie 500 HO i po kilku minutach wciągania to samo ikonka akumulatora i wyciągarka zdycha. wystarczy z 30-to sekundowa przerwa i znowu z dwie minuty wciagania. Mówie to o wciąganiu pod strome wzniesienie. Rozwiazaniem tego jest mocniejszy akumulator teraz dokładnie nie pamiętam tych amperogodzin ale jak szukałem to żelówka ma ponad dwa razy wiecej amperów.

Stukanie podczas hamowania z okolic tylnego zawieszenia też u mnie występuje ale w specyficznych warunkach. Podczas ostrzejszego heblowania na nierównościach, wydaje mi się że jest to spowodowane jakimiś luzemi albo w skrzyni albo na przegubach. Wbij w swoim polarisie Parking i spróbuj nim poszarpac do przodu i tyłu usłyszysz podobne stukanie. więc tak ma byc :bezradny:
Jak się rozglądałem za żelowym aku to ceny kształtowały sie w okolicach 600 zł
... inne hobby to tylko wymówka :)

Awatar użytkownika
eden

Post autor: eden » czw 24 gru, 2009

Witaj.
Dzięki,faktycznie na pozycji parking słychać podobne stuki,tylko nie wiem czy to ok czy nie :)
natomiast co do akumulatora to właśnie w takich okolicznościach jak piszesz występuje mój problem ,więc to jest wina lichego aku. Trzeba będzie sprawić nowy.:)

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”