Stan oleju
Stan oleju
Jaki powinien być stan oleju na magnecie w moim chinolu Kingway Alpinus 150??
2 foty magnetu
I chciałem zapytać się czy w moim chinolu jest filtr powietrza i oleju, jak tak to gdzie?
Z góry dzięki.
2 foty magnetu
I chciałem zapytać się czy w moim chinolu jest filtr powietrza i oleju, jak tak to gdzie?
Z góry dzięki.
jak to zwykle w życiu bywa najlepiej trzymać się w środku, pomiędzy min a max, min to koniec twoje miarki a max to miejsce gdzie cienka karbowana część przechodzi w grubszą gładką, filtra oleju zapewne nie masz, jak zostało napisane powyżej, a filtr powietrza to gąbka w czarnej plastikowej puszce pod siedzeniem (no chyba że masz "na żywca" stożek na zewnątrz przy gaźniku (widziałem takie rozwiązanie w kilku chinolach) gąbkę się myje w specjalnym środku do prania filtrów i zapuszcza po wyschnięciu również "specjalnym" środkiem do zapuszczania (spray lub mieszanina oleju ATF z ropą... )
pozdrawiam
pozdrawiam
brak filozoficznych podpisów do podziału...
stajenka: SP 300U, czasem miśki 660 i 700
stajenka: SP 300U, czasem miśki 660 i 700
A słuchajcie jak często wymieniać olej i czyścić ten filtr?? (niestety brak licznika) Jak w samochodach co 15 000 km ?? Słyszałem, że do quadów stosuje się olej Motul 10W40 tak??
P.S. Słuchajcie znacie może jakiś dobry sklep internetowy z akcesoriami itp. do quadów?
P.S.2 Acha tam na tych bagnecie mam takie XXXXXXXX i jest ich kilkanaście, ostatnio miałem 3 puste XXX, wystarczy?
P.S. Słuchajcie znacie może jakiś dobry sklep internetowy z akcesoriami itp. do quadów?
P.S.2 Acha tam na tych bagnecie mam takie XXXXXXXX i jest ich kilkanaście, ostatnio miałem 3 puste XXX, wystarczy?