SSQuad Integracja 2007

Archiwum bezciśnieniowych imprez turystycznych, integracyjnych i zlotowych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arecki
Moderator
Kontakt:

Post autor: Arecki » ndz 29 lip, 2007

Wszystko da sie załatwić dla Pań :)
Moja żona jest manicurzystką i wizażystką, więc jeśli zechce zadba odpowiednio o morale Pań podczas naszej katorgi w terenie...
Przyjaciółka jest masażystką (więc jeśli znajdziemy 2 quady dla jej męża i 16 letniego syna) również przyjedzie i umęczone ciała rozmasuje :)
.:GALEON:.

iras61

Post autor: iras61 » ndz 29 lip, 2007

ona i ona plus quad masz fajnie :lol:
[size=75]extrema jest dobra na wszystko[/size]

Awatar użytkownika
zibi_neo

Udzial MAPOORO

Post autor: zibi_neo » wt 31 lip, 2007

Czesc Matrines,

Za chwile bede sie zglaszal, ale prosze o Twoje dane kontaktowe poniewaz chce porozmawic na temat udzialu mojej firmy z jakimis malutkimi gadzecikami aby wniesc troche urozmaicenia oraz pokazac nowy produkt dla SSquadowcow ... i nie tylko. Magiczne slowo to MAPOORO. Mam nadzieje, ze sie spodoba, a jezeli nie - to i tak ciesze sie i tak na mile spotkanie. Prosze o kontakt na moja emalie z podanie telefonu.

CIAO!

MaciekP

Post autor: MaciekP » pt 03 sie, 2007

martines napisał:
MaciekP napisał:

Pytania:
1."Nr rejestracyjny pojazdu -
Nr polisy OC pojazdu - "

Jezeli nie ma rejestracji ani OC to czy to jest "blokujące". Rozumiem, ze skoro nie ma ma rejestracji pojazdu, to nie ma tez co ubezpieczać OC...chyba, ze sie myle

2. Czy punkty i nawigacja bedzie po GPS czy roadbooku?
1. Jezeli nie masz pojazdu zarejestrowanego, nie ma tu wiekszego problemu, nie bedziemy sie tu poruszac po drogach publicznych, a rejestracja jest raczej po to, zeby uczestnicy nie byli anonimowi i do wiadomosci organizatora. OC jest potrzebne i moze zostac wykupione bez koniecznosci rejestracji. koszt OC dla quada (w moim doswiadczeniu) to 97 PLN OCi NNW do 10 tysiecy PLN. Ubezpieczenie od odpowiedzialnosci cywilnej pomoze wyjasnic wiekszosc sporow na wypadek, kiedy ktos kogos komus itp... dodatkowo kazdy z uczestnikow bedzie ubezpieczony indywidualnie od NNW do 15 tysiecy PLN, tez po to aby nie bylo nieporozumien jezeli dojdzie do jakiejs "porazki"
Tak więc spędziłem dzisja ok 40 minut w urzędzie Komunikacji na Mokotowie w okienkach Warty i PZU i nic nie załatwiłem.

Panie były mocno zdziwion, że chce kupić OC na quada NIEZAREJESTROWANEGO.
Wykonywały mase telefonów i...
WARTA: są nowe wytyczne. Dawniej ubezpieczano jako MOTOCYKL, teraz jako pojazd specjalny i stawka zaczyna sie ok ponad 1000zł za OC !!! :!: :twisted:
PZU: po kilku telefonach pani powiedziała, ze nie moze mi ubezpieczyc niezarejestrowanego quada. Pojazd wolnobiezny nie wchodzi w rachube bo quad to nie pojazd wolnobiezny. Quad musi byc zarejestrowany bo inaczej nie mozna go ubezpieczyc od OC. Konsultacje z centrala na wiele sie nie zdały. Pani bala sie sie sytuacji , kiedy takie ubezpiecznie mialoby byc wykorzystane (szkoda). Skoro pojazd nie jest zarejestrowny to de facto nie jest pojazdem i nie mozna go podczepic do pojazdu zarejestrowanego. Quad zarejestrowny?Oczywiscie. Jest NOWA stawka ok 140zł. Porównywała to do ubezpiecznia OC dla roweru....że tego sie nie praktykuje.
Chyba musze go zarejestrowac,ale to dluga i kosztowna droga....
Zniecheca a mnie to do jezdzenia....
Ostatnio zmieniony pt 03 sie, 2007 przez MaciekP, łącznie zmieniany 1 raz.

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » pt 03 sie, 2007

Niestety nie potrafie opisac jak udalo sie Marcinowi ubezpieczyc quada bez rejestracji, osobiscie nie mialem zadnego problemu bo moje zawsze ja mialy. Mysle, ze Martines na pewno opowie jak i co robil ale to dopiero jak wroci z urlopu.

Swoja droga co Ciebie tak odstrasza od "zalegalizowania" wlasnego quada?! Dluga i kosztowna droga, co masz na myśli?! :roll:

Awatar użytkownika
markus
Kontakt:

Post autor: markus » pt 03 sie, 2007

Ej panowie chyba was nikt w tej stolicy nie lubi:). U nas to normalnie idziesz do PZU albo jakiegos przedstawiciela i majac numery ramy , silnika i jakas umowe kupna ubezpieczaja quadzika jak pojazd samochodowy inny w 10 minut.

Awatar użytkownika
Arecki
Moderator
Kontakt:

Post autor: Arecki » pt 03 sie, 2007

Markus - czy dzielisz sie z nami wiadomościami z dawna czy aktualnymi?

Awatar użytkownika
Marcolife

Post autor: Marcolife » sob 04 sie, 2007

co do ubezpieczenia-żaden problem w PzU za kilkadziesiąt zł jak zawsze OC i NW, bez rejestracji, np. w Piasecznie-dla zainteresowanych agencja na ulicy Młynarskiej 15
Już niedługo zwoduję delfina, założę pianę i fiu...na Ostrołękę!

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » pn 06 sie, 2007

witam,

jestem juz po urlopie...

Macku, zadzwon do ubezpieczyciela:

Agencja PZU - Grzegorz Markowski
ul. Warszawska 48
05-520 Konstancin - Jeziorna

tel. 022 711 70 12

a jeszcze lepiej bezposrednio do doradcy:

Darek Gelert - 0607-605-704

ta agencja od samego poczatku nie robi mi problemow, a to o czym piszesz strasznie mnie dziwi, oni ubezpieczaja mi od samego poczatku wszystkie quady i imprezy oraz uczestnikow...

swoja droga ja tez sie dowiem... czy czasami cos sie nie zmienilo...

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » pn 06 sie, 2007

Raczej się nic nie zmieniło , a to że Maćkowi robi problem pani , która jest pewnie bardzo skrupulatna i w dodatku pracuje od niedawna to norma. W agencji , do której podał namiar Marcin działa to na zasadzie precedensu , po prostu ktoś kiedyś komuś ubezpieczył i poleciało , a gdyby faktycznie wczytać się w przepisy to pewnie byłby problem.
Ale potwierdzam : żadna znana mi agencja nie robiła dotąd problemów z ubezpieczeniem quada niezarejestrowanego.
3fun - bo quady są naszą pasją

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy turystyczne, integracyjne i zloty”