Snorkle do yamahy grizzly 700

Wasze doświadczenia i problemy z quadami Yamaha Grizzly 550/660/700
ODPOWIEDZ
shelton

Post autor: shelton » wt 08 sty, 2008

Cena zależna od opcji i wersji jak ma być w tym zabezpieczenie elektryki, i komin na wydech to cena większa od 1000PLN plus oczywiście materiały do wykończenia - aluminium, wpusty wykańczające tuningowe końcówki. Są tacy któzy cenią sobie jakość.

Co do KQ to dobrze zrobiłeś ten silnik nie toleruje brudu - pompa paliwa - filtr i odpowietrzenie także.

Ja mam takiego klietna na KQ który przez brak snorkli i to, że się uczyłna tym quadzie znacznie więcej w plecy.
Ostatnio zmieniony śr 09 sty, 2008 przez shelton, łącznie zmieniany 1 raz.
KINGSAJZ dla każdego!!!!

brylant
Quad:: G7
Kontakt:

Post autor: brylant » wt 08 sty, 2008

Do do snorkeli odpowietrzających pasek to ostatnio tak zjarałem pasek że dym szedł z komina jak z kotłowni aż sie przestraszyłem że quad sie pali.
A mnie cholował kolega i nie zwrówciłem uwagi że mam na biegu i tak sobie jechaliśmy. Człowiek sie ciągle uczy i płaci i płaci i płaci za głupote również.
Yamaha Grizzly 700 black carbon
http://www.quadteam.pl

Awatar użytkownika
sizar
Kontakt:

Post autor: sizar » śr 09 sty, 2008

morec92:
shelton:
Lepsze snorkle niż remont silnika.
No wiem przecież już sie zdecydowałem, tak jak się umawialiśmy na wiosnę się odezwę :lol:
No wlasnie, poczekaj az quad przyplynie a pozniej jak go obejrzysz, przejedziesz sie to kombinuj dalej... :wink:
Piszesz na forum do calej PL a u nas na wsi stoi sobie G700 Fully Snoorked, bardzo ladnie juz w USA zrobiony, mozesz podjechac, dotknac, obejrzec. Bedziesz chcial to Ci zalatwie takie snoorkle.
Oj mlody Waldziu... 8)
Ostatnio zmieniony śr 09 sty, 2008 przez sizar, łącznie zmieniany 1 raz.
Kawasaki Brute Force 750 full loaded ;)

Awatar użytkownika
ASTERIX_4x4

Post autor: ASTERIX_4x4 » śr 09 sty, 2008

Co prawda to nie quad, ale zobaczcie co gość wyczynia tą suzuką (ze snorklem).
No i do końca trzyma nerwy na wodzy :)

http://pl.youtube.com/watch?v=qr8eEWyKQHM

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » czw 10 sty, 2008

chłopaki, ja sie oczywiscie zgadzam ze lepiej wydac 1000 zł na snorkele niz płacic za remont silnika. Sam mam snorkele juz od dosyc dawna i doskonale to rozumiem. nikt mi jednak nie wmówi ze opcja z grubymi rurami przed głową to dobra opcja w zróżnicowany teren. Nie jestem jasnowidzem, wyraziłem swoja opinie na temat moim zdaniem beznadziejnego usytuowania snorkeli w niebieskim Grizzly :D

shelton

Post autor: shelton » czw 10 sty, 2008

Zauważ, że chłodnica tylko w takiej wersji wejdzie na bagażnik... to poprostu wersja na błoto i tylko na błoto.

Kominy powinny być w miarę blisko siebie. Tu są zupełnie. Za bardzo rozstawione szybko się urywają.
KINGSAJZ dla każdego!!!!

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » czw 10 sty, 2008

Zgadza sie, pod względem wytrzymałościowym najlepiej jest je spiąc razem i to własnie z takim stelażem jak na zdjęciu. Mi bardziej podobają sie snorkele Areckiego. Wiadomo ze nie w kazdym quadzie da sie tak zrobić ale napewno jest to lepsza alternatywa. Nie uwązam również żeby były za niskie. ja to mam zupełnie dziko zrobione snorkele ale bardzo dobrze sie spisują. W Suzuki Eigerze jest dopiero kało miejsca... Co do filmu z suzuki to jak dla mnie to najlepszy filmik jaki widzialem z samochodowego pływania. Niesamowite.
P.S
Na ostatnim RR tuz koło nas czerwony KQ chyba ten, którego widziliśmy gdzies na zdjęciu na forum, możliwe ze Waszej produkcji, taki ze srebrnymi rurami na pół metra wpadł tak głeboko do wody ze łyknął wode właśnie tymi snorkelami. To oznaczało by ze i one były za krótkie:-) Shit happens

robertyamaha

Post autor: robertyamaha » sob 12 sty, 2008

Motyf pisze:Ludzie, bez przesady. Argument, że w wodzie i tak jedziesz na stojaka to jakis bezsens. nalezy tak wykonac przeróbki aby quad nie stracił swojej wszechstronności. Ile Morec bedzie jeździł po wodzie? 80% czasu? napewno nie. Jak dla mnie taka zapora tuż przed oczami jeźdźca to chora sprawa.
czytam czytam i i nie rozumiem :)
ciekawe te snorkle!! ale nie lepiej kupić sobie skuter wodny ???

shelton

Post autor: shelton » sob 12 sty, 2008

Ten czerwony to nasz, ale zawodnik taki, że jak widzi jezioro też wjeżdża...a KQ to nie jest nie zatapialny ponton Polaris...

Dokładnie ten:

http://s128.photobucket.com/albums/p186 ... rkleKQ.flv

Tu przykład krótkich snorkli:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
KINGSAJZ dla każdego!!!!

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » pn 14 sty, 2008

Jak dla mnie to ten KQ super wygląda z tymi snorkelami. Zgrabnie umieszczone. Jak dla mnie to troche za nisko ale przeciez zawsze daje do o wiele większe mozliwości niż seria. Ja mam mam w tym samym miejscu umieszczony snorkel tylko ze wyżej. Musiałem jednak zmieścic sie pod kierownicą. Uzytkownik tego Kinga mnie doprawdy zadziwił wlewając wody do swoich kominów. To już jest dewastacja:-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Yamaha Grizzly 550/660/700”