Snorkle do yamahy grizzly 700

Wasze doświadczenia i problemy z quadami Yamaha Grizzly 550/660/700
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grzecho
Kontakt:

Post autor: Grzecho » wt 08 sty, 2008

Mirek Z

1 umawiasz się z Sheltonem i przywozisz quada mówiąc: Chcę mieć np. snorkle, przewijarkę do roadbooka, metromierz, xenony.
No na pewno jest w tym wiele racji i całe szczęście, że jest ktoś z takim bogatym doświadczeniem. Jednak kolega Shelton obecnie ciężko pracuje nad moim układem wydechowym aby go wyciszyć za co jestem Mu bardzo wdzięczny.

Inne sprawy (przynajmniej na razie) chciałem ambitnie porozwiązywać sam stąd moje pytanie.

Poza jazdą dużej satysfakcji daje mi (myślę jak i wszystkim), że po kilku godzinach wiercenia szlifowania i niszczenia nowego quada, coś wychodzi zgodnie z moim zamysłem i w dodatku działa.

Przykre jest jedynie to, że po jakimś czasie przychodzi znacznie lepszy pomysł do głowy. Dlatego zadałem pytanka.
Ostatnio zmieniony wt 08 sty, 2008 przez Grzecho, łącznie zmieniany 1 raz.

shelton

Post autor: shelton » wt 08 sty, 2008

Nadbudówka na wcześniejszych zdjęciach jest z tego powodu, że rury o odpowiednim przekroju w G700 w tym miejscu się poprostu nie zmieszczą.
KINGSAJZ dla każdego!!!!

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » wt 08 sty, 2008

ja widziałem kilka snorkeli, które z założenia wyprowadzone były zbyt wysoko. Nie rozumiem poco komu półmetrowy komin nad maską jak nikt sie nie zbliży do jego zamoczenia. Ja przy budowie snorkeli stawiałem na ich dobre usytowanie i ich ochronę. Tak sie zdazyło ze miałem dachowanie quada na przyczepce i zaden z nich sie nie uszkodził a to dzięki temu ze dokonałem słusznego kompromisu i ograniczyłem ich wysokość i zgrabnie umiesciłem je obok pudła.

morec92

Post autor: morec92 » wt 08 sty, 2008

i takie coś mojego też czeka ??

Mirek Z

Post autor: Mirek Z » wt 08 sty, 2008

Pytasz o dachowanie na przyczepie? Nie, Twojego quada nie musi czekać takie doświadczenie.
.:GALEON:.

morec92

nie pytam o nabudówke

Mirek Z

Jak głęboko chcesz "brodzić"? Im głębiej tym dłuższe perykopy.

morec92

ja sie pytam nad budówke zobacz sobie foty z 1 strony tam jest grizzly i ma taki jak by podest ja tego nie chce

Mirek Z

Sposób wyprowadzenia rur to indywidualna sprawa (jak już wcześniej pisałem). Jeżeli mają być długie, to muszą się czegoś trzymać. Zawsze trzeba rozmawiać o konkretnej sztuce i konkretnych oczekiwaniach.

shelton

Post autor: shelton » wt 08 sty, 2008

Podest niestety w tym wypadku maskuje wyjścia rur. Można też zrobić bez dodatkowej osłony.
KINGSAJZ dla każdego!!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Yamaha Grizzly 550/660/700”