Wykryto narzędzie do blokowania reklam: Nasza stronie istnieje dzięki wyświetlaniu specjalnych treści dla użytkowników. Rozważ wyłączenie blokowania reklam.
Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
-
konraa
-
Kontakt:
Witam, mam takie pytanie : Spada mi łańcuch w quadzie kingway 250 i chciałem skrócic o jedno oczko ale kumpel mi powiedział że sie popsują zębatki, i czy to prawda że się mogą posuc zębatki po skróceniu łańcucha o 1 oczko ??
Ostatnio zmieniony pt 12 lut, 2010 przez
konraa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mariotorpedo
-
Kontakt:
konra..
generalna zasada jest taka że musisz i tak mieć odpowiedni luz łańcucha ponieważ jak quad siada to łańcuch się dopina i jak za mocno go naciągniesz skracając łańcuch ..bo rozumiem że regulacja się skończyła...to jak wsiądziesz na niego i bujniesz do dołu to coś puści...albo łańcuch pęknie albo coś innego już poważniejszego...
moja rada jest taka...jak będziesz wymieniał łańcuch na nowy to także zębatki musisz dać nowe i na odwrót , a na razie zainwestuj ze 30-40 zł albo jak umiesz to zrób sam napinacz łańcucha ( taka prosta rolka ze sprężyną zobacz na allegro)wtedy łańcuch może być nawet luźniejszy niż normalnie a napinacz i tak go poprowadzi na zębatki......
jeszcze jedno sprawdź dokładnie dlaczego ci spada łańcuch bo możesz jeszcze mieć jakieś luzy na wahaczu albo na ośce i łańcuch spada bo zębatki zmieniają kąt położenia
-
konraa
-
Kontakt:
Mam Kingway Alpinus 250 i zerwał mi sie łańcuch
![Sad :(](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_sad.gif)
I chciał bym sie dowiedzie jaki to jest łańcuch i gdzie można najtaniej taki łańcuch kupic ? ten łańcuch ma 100 ogniw
-
quad4fun
-
Kontakt:
Najprawdopodobniej masz 530H ale to łatwo sprawdzić zobacz co jest napisane na zębatce zdawczej (tej przy silniku) będziesz miał albo 428H albo 530H
a gdzie mozna kupic ???
Najlepsze są YBN Japońskie nie rozciągają się i w rozsądnych pieniążkach
tutaj zobacz ceny
----------------------------------------
Pensjonat Silverton zaprasza do Białki Tatrzańskiej http://pensjonat-silverton.pl
-
konraa
-
Kontakt:
No ale tam nie ma takich jak ja potrzebuje tam są same za duże albo za małe a ja mam 100 ogniw
![Sad :(](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_sad.gif)
-
mariotorpedo
-
Kontakt:
pewnie na 99% masz 520
idź do sklepu motocyklowego , pokaż stary łańcuch ..a oni już ci "utną" z metra jaki tylko chcesz i za ile tylko chcesz.....w zależności od jakości
pzdr
-
konraa
-
Kontakt:
No i kupiłem ten łańcuch jest taki sam długi ale za długi skrócić się go nie da a spada:( i może ktoś wie gdzie może byc ta regulacja łańcucha ?? ten napinacz co powinien byc od nowości ?? a to jest Kingway Alpinus 250