Składanie silnik Bashman 250

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
ReallY
Quad:: Nie mam Jedynie Rauter A 500 120ccm
Imię: Wojciech

Składanie silnik Bashman 250

Post autor: ReallY » sob 15 lut, 2014

Witam. Jestem tu nowy, chciałem założyć temat w przywitali ale zauważyłem że są tam dwa więc zrezygnowałem :P

Na początek tak: mam 17 lat mam moto chinola silnik był 139fmb mechanikę ogarniam w nim trochę elektrykę, lecz przejdźmy do sedna. Kolega mówił że kupi quada Bashmana 250 z silnikiem do złożenia najbardziej się bałem rozrządu ponieważ u mnie jest na łańcuszku a u niego na popychaczach jednak dzisiaj wszystko sprawdziłem co i jak, teraz tak, do złożenia jest góra silnika ( wiem jak ją złożyć ) oraz wszystko pod pokrywami, od sprzęgła oraz rozrusznika. Nie wiem czy wszystko jest od strony sprzęgła, ponieważ silniki ( jeden oryginalny a drugi chłodzony powietrzem 200ccm ) mają zdjęte góry a ten chłodzony cieczą ma zdjęte pokrywy, i nie wiem jak złożyć to wszystko aby chodziło sprzęgo itp. jutro mają mi przywieść silnik i te d***, łącznie z chłodnicą a tam pewnie jest termostat który włącza obieg wody. Jutro dodam zdjęcia abyście wszystko mieli jak na dłoni, dodam że nie miałem do czynienia z takim silnikiem więc troszkę się boję ale ufam że z waszą pomocą dam radę, pozdro :D

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Re: Składanie silnik Bashman 250

Post autor: Marines » sob 15 lut, 2014

Tutaj masz obrazki krok po kroku co i jak. Czeka Cię żmudna praca. Ja mam w garażu do złożenia silnik typka, który go rozłożył i nie potrafił złożyć, więc będzie trochę zabawy.
http://www.skuteryostrow.home.pl/download/BS200S-3-Katalog.pdf
http://www.skuteryostrow.home.pl/download/BS200ST-7Katalog.pdf
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

ReallY
Quad:: Nie mam Jedynie Rauter A 500 120ccm
Imię: Wojciech

Re: Składanie silnik Bashman 250

Post autor: ReallY » ndz 16 lut, 2014

Wielkie dzięki, już wiem jak poskładać górę silnika i większość rzeczy pod pokrywą sprzęgła :D Jeszcze raz dziękuję ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”