Silnik zaczął dymić
Silnik zaczął dymić
Witam wszystkich quadomaniaków
Otóz mam taki problem gdy silnik mojego gada się nagrzewa to z wydechu zaczyna dym iść biały i wogule ostatnim czasem niema mocy jak daje mu gazu nie nabiera obrotów takich jak nabierał wcześniej i szybkość jest nie ta .
Podkreślam że zaczyna dymić dopiero wtedy gdy się nagrzewa mocno.
Z Góry dzięki Pozdro. Serg
Otóz mam taki problem gdy silnik mojego gada się nagrzewa to z wydechu zaczyna dym iść biały i wogule ostatnim czasem niema mocy jak daje mu gazu nie nabiera obrotów takich jak nabierał wcześniej i szybkość jest nie ta .
Podkreślam że zaczyna dymić dopiero wtedy gdy się nagrzewa mocno.
Z Góry dzięki Pozdro. Serg
Re: Silnik zaczął dymić
uu..
albo pierscienie puszczaja i olej zasysa i stad dym (ale to chyba na zimnym po odpaleniu tez by bylo...), albo woda dostaje sie do komory spalania..z uszczelki? pod glowica?... ale to w aucie taki objaw, a tu az tak nie wiem, jaka konstrukcja chlodzenia.. serwis przed Toba na pewno i ...
tzw: kapa silnika najprawdopodobniej... oby tylko 'gora' ;/
jak traci moc to nie jezdzij, bo jak sprzezysz wode w cylindrze, to dopiero bedziesz mial wydatek!
albo pierscienie puszczaja i olej zasysa i stad dym (ale to chyba na zimnym po odpaleniu tez by bylo...), albo woda dostaje sie do komory spalania..z uszczelki? pod glowica?... ale to w aucie taki objaw, a tu az tak nie wiem, jaka konstrukcja chlodzenia.. serwis przed Toba na pewno i ...
tzw: kapa silnika najprawdopodobniej... oby tylko 'gora' ;/
jak traci moc to nie jezdzij, bo jak sprzezysz wode w cylindrze, to dopiero bedziesz mial wydatek!
Reid (Radek)
"NOTEAM" ;)
"NOTEAM" ;)
Jeżeli to jest ATV to zobacz w jakim stanie masz pasek napędowy.Może dostał wody lub jakiegoś badziewia i poprostu się ślizga .U mnie tak było i uzdrowicieli było b. dużo,nawet w serwisie powiedzieli że tak musi być.Ot poprostu odkręć dekiel na przekładni i zobacz.Może w tym tkwi przyczyna.Co do dymienia to myślę że trzeba będzie odwiedzić warsztat i to jak najszybciej żeby nie iść w większe koszty.
Uwaga dla wszystkich którzy posiadają quada ATV Panther 110cm3 i nie przejmujcie się dwoma zlewami na olej sa to zlewy jakie maja za zadanie zlac olej z silnika i z skrzyni biegów olej trzeba lać jeden SAE 10W40 a nie tak jak ja przewricolem quada i zalalem w drugi zlew olej 80W90 !!!!! Uważajcie na to bo przez to quada bedzie dymić wtedy będziecie musieli dobrze zlać olej i zalać ponownie nowy SAE 10W40.
Pozdro. Serg.
P.S: Myśle że coś zrozumieliście z tego co napisałem
DO ADMINÓW :
.... Tak myślę że można już zamknąć ten tamacik ...
Pozdro. Serg.
P.S: Myśle że coś zrozumieliście z tego co napisałem
DO ADMINÓW :
.... Tak myślę że można już zamknąć ten tamacik ...