RR River Ride III- Edycja Pucharu Challenge off Poland

Archiwum imprez przeprawowych, które już się odbyły.
Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

RR River Ride III- Edycja Pucharu Challenge off Poland

Post autor: Krzysztof Wronowski » pn 11 wrz, 2006

RR RIVER RIDE III - Edycja Pucharu Polski Quadów i Motocykli Challenge off Poland

Czas- 29 września 2006 - 02 października 2006

Miejsce - Płock Centrum Konferencyjne Nad Wisłą N52°33.079 E19°39.520

Organizator- TeamExtreme Płock

Długo oczekiwana Letna Edycja rajdu, który wpisał się już na stałe w kalendarz imprez quadowych. Zapewniam ciekawą i dobrze przygotowaną trasę, wiele niespodzianek, dobrą zabawę, niezapomniany klimat, przejrzystą i klarowną punktację. Oczekujemy Quadów 4x4 , quadów 2x4 i motocykli, wybór trasy i stopnia trudności będzie należał do uczestnika. Nowość na naszym rajdzie - jazda na itenerer.
Obok trasy Extrem będzie trasa dla tych co nie chcą się pobrudzić.
Bazą będzie Centrum konferencyjne Nad Wisłą , dysponuje ono miejscami noclegowymi, jako bazę noclegową polecam Hotel Cierszewo dysponujący 70 miejscami noclegowymi proszę więc rezerwować wcześniej pokoje.

Na RR nie będziejuż tradycyjnie typowych spotykanych do tej pory na rajdach "grafów" , będą PP czyli punkty przejazdu , które będą na końcu odcinków specjalnych , za pokonanie których nagrodą będzie wbita w kartę pieczątka.
Grafy , które są premią za przejechanie rajdu trasą wyznaczoną przez organizatora z należytą uwagą zastąpią metalowe pinezki z wybitym numerem które doskonale sprawdziły się na poprzedniej edycji RR i na MC . Pinezki o średnicy 3 cm będą wbite w drzewa i oznakowane tak jak do tej pory były oznakowane grafy. Numer z takiej pinezki będzie musiał być odbity ołówkiem kopiowym do karty przeznaczonej do znaków graficznych , takiej samej jak na MC. Kopiowanie będzie realizowane przez pocieranie ołówkiem papieru przyłożonego do pinezki - tak jak za dziecinnych lat kopiowało się orzełki z monet. System ten funkcjionuje od lat na Enduromanii i doskonale się sprawdza. Pieczątki bardzo szybko dostają nóg jak można było zaobserwować na YC honorowane też będą zdjęcia na których będzie widać PP, quada i uczestnika. Dobrze sprawdziło się również kryterium czasu, każdy Team będzie miał wpisaną w kartę godzinę wyjazdu i godzinę powrotu. Teamy będą wyjeżdżały w odstępach co najmniej 15 minutowych by uniknąć korków na próbach . Przeliczenie czasu przejazdu na punkty , pozwoli premiować sprawną , dobrze współpracującą ze sobą grupę, słowem kto lepiej i szybciej przejeżdża próby powinien być za to nagrodzony. Wszystkie punkty będą miały podane współżędne GPS jednak ich ilość będzie taka że niemożliwe będzie zdobycie wszystkich , różna punktacja za różne punkty spowoduje konieczność wybrania strategii

Zgłoszenia przyjmuję pod adresem mailowym 2can@wp.pl
Koszt uczestnictwa 200 zł należy wpłacać na konto:

05 1050 1966 1000 0022 6132 9235 ING Bank Ślaski z dopiskiem RR

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » pn 11 wrz, 2006

2can mam pytanie, napisałeś, że termin rajdu jest 29.09 - 2.10 - czyli mamy rozumieć, że zaczyna się w piątek (ale to jest czas na przyjechanie i zainstalowanie się na miejscu, ale zasadniczo startujemy w sobotę rano).

I co z tym końcem - bo 2.10 to jest poniedziałek - czy to jest pomyłka w pisaniu?

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » pn 11 wrz, 2006

Piątek przyjazd i zakwaterowanie , sobota jazda do niedzieli i w niedzielę finał - oczywiście data 2- 10-2006 to przejęzyczenie na klawiaturze :)

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » pn 11 wrz, 2006

ciesze sie, ze jednak zdecydowaliscie sie na III Edycje RR... :)
.:GALEON:.

atv killer

Post autor: atv killer » wt 12 wrz, 2006

Właśnie obejrzałem zdjęcia z poprzednich edycji River Ride i widzę, że ten rajd to nie przelewki. Czy tym razem będzie jeszcze trudniej?

(zamówiłem również film z RRII - jak go obejrzę to się odezwę)

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » wt 12 wrz, 2006

Czy trudniej? Hm to musielibyśmy wymyśleć coś naprawdę extra , będzie na pewno ciężko , przeprawowo ale do przejechania , tej edycji będzie przyświecała zasada "więcej zabawy i radości z jazdy" . Chociaż nie dajcie się tym zmylić , bo jak wiecie w terenie im gorzej tym lepiej:)

MaciekP

Post autor: MaciekP » pt 15 wrz, 2006

a ja jestem kompletnie rozdarty, bo bardzo chcialbym uczestniczyc we wszystkich 3 rajdach jakie sie mniej wiecej w tym samym czasie pojawiaja, choc najchetniej oczywiscie w RR III.
Niestety Bomba 800 średnio lubi jazdę przeprawowa. Z drugiej strony Enduro to zarzynka sprzętu, a trzecia impreza to raczej swięto towarzyskie.
I bądź tu mądry.... a wybrac moge tylko jeden....

Jojo

Post autor: Jojo » pt 15 wrz, 2006

Żebym ja miał takie problemy jak MaciekP, u mnie wręcz przeciwnie, mogę pojechać na prawie wszystkie imprezy, tylko że quada nie posiadam, więc jak zwykle pozostanie mi oglądanie filmu z RRIII.

Bo rozumiem, że będzie film z River Ride III?
Tak bardzo bym chciał mieć quada, ale niestety brak kasy :(

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » pt 15 wrz, 2006

Drogi Maćku , trasa będzie tak skonstruowana że będzie można jednakową ilość punktów zdobyć na małym obszarze ale o bardzo trudnym stopniu przeprawy , i na rozciągniętym terenie gdzie będzie mniej elementów przeprawowych a więcej jeżdżenia. Wybór będzie należał do zawodnika - czy więcej jazdy w terenie mniej wymagającym czy mniej ale za to w super ciężkim terenie. Tą innowację wprowadziłem ze względu na biorące udział quady - ośki i motocykle , które nie odnajdują się na tradycyjnej trasie RR.

Kolego Jojo , na RRIII będzie można wypożyczyć quada za cenę 1tyś zł od piątku do niedzieli bez limitu kilometrów , także zapraszam jeżeli nie masz swojego a chcesz pojeździć.

MaciekP

Post autor: MaciekP » pt 15 wrz, 2006

Krzysztof Wronowski napisał:
Kolego Jojo , na RRIII będzie można wypożyczyć quada za cenę 1tyś zł od piątku do niedzieli bez limitu kilometrów , także zapraszam jeżeli nie masz swojego a chcesz pojeździć.
To dobra oferta. Czy wiadomo jakie to są quady?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy przeprawowe”