Rozrząd? świeca? co to moze byc- nie pali eagle lyda

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Nazwisko1
Quad:: Eagle lyda

Rozrząd? świeca? co to moze byc- nie pali eagle lyda

Post autor: Nazwisko1 » czw 29 lis, 2012

Witajcie, na początek chciałbym się przywitac bo jestem tu nowy. Po rocznej przerwie od jakiegoś noname 200cm chlodzonego powietrzem kupiłem 2mce temu Eagle Lyde 250 i wszystko było super ale odkryłem ze mam zrypaną pompe wody bo wgl nie kreciło wirnikiem. wymieniłem pompe i niby miało byc wszystko pięknie ładnie a tu bum, quad wariuje, rozrusznik kreci ledwo co tak jak by miał straszny opór, i odpala po 10 minutach krecenia, a raz kreci szybko i odpala od strzała, nie wiem czym to idzie, słychać taki delikatny stukot i nagle odpala, ale jak już zgaśnie to trzeba się modlić żeby zapalił a nie stanął i kaplica... jest możliwość ze tam się jakoś rozrząd przestawił po wymianie pompy? czy to raczej kwestia rozrusznika(szczotek czy czegoś) ?mógł się przytrzeć? tylko ze na wolnych ustoi i jak sie odblokuje to pali od razu wiec chyba nie kwestia zacierania się? miał ktoś podobny problem? jest ktoś w stanie pomóc?

Z góry dzięki za każdą pomoc!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”