Rozrząd 110ccm pytanie o znaki

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Re: Rozrząd 110ccm pytanie o znaki

Post autor: Marines » wt 26 lut, 2013

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeśli dostaje paliwo, nie łapie lewego powietrza na króćcu ssącym (pęknięta uszczelka na przykład), to rozdząd przestawiony o ząbek daje podobne objawy. Co do napięcia łańcuszka sprawdź czy trafiłeś śrubą od napinacza w środek a nie na jego rant, bo zdjęcia które wysyłam przedstawiają motorek gdzie napinacz właśnie tak został założony (o zgrozo, w serwisie! sic) i łańcuszek po prostu spadł uszkadzając dekiel głowicy, łańcuszek i zabudzając silnik częściami metalu i opiłkami. Na szczęście nie uszkodziło nowego cylindra i reszty, bo moto po prostu zgasło.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

Awatar użytkownika
Adziu

Post autor: Adziu » wt 26 lut, 2013

Łańcuszek mam naciągnięty tak w miarę nie wydaje mi się, że może spaść podczas pracy silnika ale wcześniej był mocniej naciągnięty. Nie mam możliwości zdjęcia magneta. To jak teraz tą rurkę złożyć ? Ile jest tych kulek tam ?

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Nie musisz zdejmować magneta. To ten napinacz, który jest przykręcony śrubą z 1 zdjęcia. Jeśli nie trafiłeś w otwór zębatki tylko jej rant to naciąg bęzie gorszy.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."

Awatar użytkownika
Adziu

Mnie interesuje ten napinacz co jest za magnetem ta rurka ze sprężyną pod skośną śrubą.
Wykręciłem śrubę pod silnikiem i wyskoczyła sprężyna, rurki nie wyciągałem. Jak teraz trafić rurką na ten popychacz ?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b44fd070ac8ed1a.html

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Hmm, zapewne tak samo jak ją wyjąłeś. Czasami nie warto ruszać czegoś, jeśli nie ma się pojęcia jak to złożyć. W moim przypadku nie było konieczne popuszczanie napinacza, bo rozbierałem całą górę i bok w celu inspekcji obecności metalu i opiłków. Rurkę pewnie wystarczy popchnąć i włożyć tę sprężynę.

Awatar użytkownika
Adziu

Mówiłem, że rurki nie wyciągałem tylko śrubę i sprężynę. Nie zdejmowałem głowicy bo nie potrzebowałem, przestawiałem tylko rozrząd.

daniels901
Quad:: Bombardier 125
Imię: Daniel

Post autor: daniels901 » ndz 10 mar, 2013

I chodzi.
Silny Byk Quad 125
Nie maszyna a technika czyni z Cb zawodnika

zbyszek i kacper
Quad:: 125
Imię: kacper

Re: quad 125 poczebuje pomocy

Post autor: zbyszek i kacper » pt 31 maja, 2013

witam potrzebuję pomocy jak ustawić zapłon lub zawory bo przy odpalaniu iska jest

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”