[cf 500] Rozmiar śrub spuszczanie oleju oraz typ filtra
Re: [cf 500] Rozmiar śrub spuszczanie oleju oraz typ filtra
Apropo tico manszeta zewnętrzna na przegub też od tico koszt 16 zł
nie napisałem o tanim kluczu do filtra tylko po prostu, że szukam Ale już znalazłem.
Dzięki Ranid za ten typ filtra oleju. Bo już się z nim spotkałem, ale nie byłem pewien. Koleś mi mówił jak kupowałem, że to z tico ale nie pamiętałem nazwy tego filtra.
A co do zestawu kluczy to około 160 zł zapłaciłem. Styknie, praktycznie do quada i niczego więcej. Więc pewnie użyje ich z 2-3 razy w roku i tyle. Ze stali jakiejś tam crv czy wandowej. Warsztatu quadów na razie nie prowadzę
Dzięki Ranid za ten typ filtra oleju. Bo już się z nim spotkałem, ale nie byłem pewien. Koleś mi mówił jak kupowałem, że to z tico ale nie pamiętałem nazwy tego filtra.
A co do zestawu kluczy to około 160 zł zapłaciłem. Styknie, praktycznie do quada i niczego więcej. Więc pewnie użyje ich z 2-3 razy w roku i tyle. Ze stali jakiejś tam crv czy wandowej. Warsztatu quadów na razie nie prowadzę
czarek103 przód czy tył?
Tył wewnętrzna pasuje od opla kadeta/ascony - 15 zeta.
Tył wewnętrzna pasuje od opla kadeta/ascony - 15 zeta.
V2.....sound of madness
jedno pytanie. Aby odkręcić filtr powietrza to najlepiej zdjąć który plastik 1 czy 2?
1- podnóżek
2- bok
klucz taśmowy
1- podnóżek
2- bok
klucz taśmowy
- Ranid
- Quad:: CF Moto 500 long [był Grizzli 700]]
- Imię: Mirek
Chcesz odkręcić filtr oleju [ nie powietrza] jak byś kupił jak radziłem nasadowy to byś nic nie musiał odkręcać.Teraz wbij śrubokręt w filtr i poluzuj potem rękami,dokręć też ręką i wystarczy.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Filtr powietrza masz pod fotelem.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
tak chodziło o oleju. Jakoś musi się dać. tam jest tak mało miejsca, że "klucz pająk" nie wejdzie
To sam sobie odpowiedziałeś Przyjrzyj się i będziesz sam wiedział bez pytania o to tu.
Albo robisz jak Ranid i powinno się udać jak zdejmiesz tylko osłonę zbiorniczka wyrównawczego od strony koła i tam wbijesz śrubokręt przy samym stopniu.
Albo trzeba zdjęć osłonę boku i stopień i chyba też osłonę zbiorniczka i powinno sie kluczem na taśmie udać.
Albo robisz jak Ranid i powinno się udać jak zdejmiesz tylko osłonę zbiorniczka wyrównawczego od strony koła i tam wbijesz śrubokręt przy samym stopniu.
Albo trzeba zdjęć osłonę boku i stopień i chyba też osłonę zbiorniczka i powinno sie kluczem na taśmie udać.
V2.....sound of madness
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
Śrubokręt i pójdzie nic nie trzeba zdejmować
- Ranid
- Quad:: CF Moto 500 long [był Grizzli 700]]
- Imię: Mirek
Filtr nie jest mocno dokręcony wystarczy od przodu pod kątem wbić śrubokręt żeby jako taki ruch zrobić i puści.