Quady z manualną skrzynią biegów

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
rolen

Quady z manualną skrzynią biegów

Post autor: rolen » ndz 02 sie, 2009

Witam użytkowników.... używam honde foreman 450....Chciałbym się dowiedzieć czy są produkowane obecnie quady z manualną skrzynią biegów. Interesuje mnie pojemność od 450 w zwyż. Dziękuję za odp. i pozdr.

Awatar użytkownika
gkasp

Post autor: gkasp » pn 03 sie, 2009

ale pytanie....
każda "zacna" ośka jest manualna ... - wynika to ze specyfiki przeznaczenia
pojemność do 700 cc.

przeprawówki natomiast automatyczne - co również ma swoje uzasadnienie podczas wykorzystywania takiego quada.

rolen

Post autor: rolen » pn 03 sie, 2009

Chodzi mi tylko o przeprawówki, już te mocniejsze, tak jak napisałem powyżej. Mój foreman to też przeprawówka i ma manualną skrzynię....

Awatar użytkownika
gkasp

Post autor: gkasp » wt 04 sie, 2009

hmmm.... coś mi nie pasuje ...

Foreman ma w lewej manetce - guziki do zmiany biegów ... nie świadczy to bynajmniej o tym że skrzynia jest manualna tylko półautomatyczna ... bo chyba nie masz w niej sprzęgła :haha:

Z tego co wiem nie produkuje się już quadów przeprawowych z półautomatycznymi a tym bardziej manualnymi skrzyniami biegów - pokonywanie jakichkolwiek przeszkód terenowych byłoby co najmniej trudne przy takim rozwiązaniu...

ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie :)

rolen

Post autor: rolen » wt 04 sie, 2009

dźwignie do zmiany biegów mam w lewej nodze, nie w manetce....używam tego quada do szybszej jazdy, na mniej górzystym terenie....widziałem zdjęcia foremanów gdzie miejsce na nogi jest całe zabudowane, ok...mój nie ma zabudowanych, ma dźwignie do zmiany biegów...

Awatar użytkownika
gkasp

Post autor: gkasp » śr 05 sie, 2009

kończąc wątek - do szybkiej jazdy po mniej górzystym terenie proponuję crossową ośkę...
(suzuki, kawasaki, honda, KTM, BRP)

- gwarantuję Ci że tam będziesz miał manualną zmianę biegów wraz ze sprzęgłem :)

powodzenia

zendar
Kontakt:

Post autor: zendar » wt 11 sie, 2009

Suzuki Vinson LTA-500 4x4 w wersji semi auto - biegi zmieniasz lewą nogą. Gad niezniszczalny i dość tani w eksploatacji, duża moc 33 konie, potrafi przegonić grizzly, wygrywano na nim rajdy.
Świetnie się nim jeżdzi po szutrówkach czy lesnych drogach, zamiatając tyłkiem. Polecam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”