Quad za 5000 - 6000 zł

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
Budyn

Post autor: Budyn » ndz 18 lut, 2007

Witam

Co polecacie za 10000 z quadów.
Mam yamahe Yz 450f 60 KM i chciałbym coś na 4 kołach do lasu. Ale zeby mgł tez jezdzic moj tata który jest lewy w tym.

POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » ndz 18 lut, 2007

:mrgreen: ja mam zippa 200 za tą :mrgreen: kaskę

ps.możesz zobaczyc go na mojej stronie www
.:GALEON:.

chocyk

Post autor: chocyk » ndz 25 lut, 2007

NOWY QUAD ATV BASHAN BS 150 S - 6
AUTOMAT
POJEMNOŚĆ 150 CCM
ŚILNIK 1 CYLINDER CZTEROSÓW
MOC 7,6 KW / 12 KM
MOMENT OBROTOWY 9,5 N.m 6500 U/min
KOMPRESJA 9.2 :1
LAKIER CZERWONO CZARNY WYSOKI POŁYSK (MOCNY I WETRZYMAŁY MATERIAŁ)
FELGI MATOWO CZARNE
ORUROWANY Z PRZODU
ZAPŁON CDI PALONY NA ROZRUSZNIK
PRZÓD HAMULCE BĘBNOWE
TYŁ HAMULCE TATCZOWE HYDRAULICZNE
OPONY BIEŻNIKOWANE
UCZWIG DO 100 KG
WAGA 145 KG
WYMIARY DŁUGOŚĆ 1620 x szerokość 920 x wysokość 950 mm
NAPĘD ŁANCUCH
AKUMULATOR 12 V
BAK 6,6 L
OPONY PRZÓD 19 x 7-8
OPONY TYŁ 18 x 9.5 – 8

mam pytanie tu podalem parametry upatrzonego quada i chce sie dowiedziec czy oplaca mi sie go kupic za 3.5 tys zl. Prosze o rade po niewaz chce kupic nie drogo moj pierwszy sprzet.. pozdrawiam :?
Ostatnio zmieniony sob 07 kwie, 2007 przez chocyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » ndz 25 lut, 2007

:D nie wiem nic o tym sprzęcie ale w naszej ofercie pojawiło sie troche tanich pojazdów :wink:
co prawda nie za 3.5 tyś a za 8 tyś są to Linhaie 150/200
.:GALEON:.

Blazer

Post autor: Blazer » sob 07 kwie, 2007

Witam chciałbym napisać coś o chińczykach bo widzę że ten temat jest wałkowany cały czas. Pół roku temu jeździłem Suzuki ltz 250 - kapitalny sprzęt dzięki uprzejmości znajomego został on mi użyczony na tydzień, wyszalałem się, aż mnie wszystko bolało i chodzić nie mogłem (mimo wszystko jazda na quadzie też wymaga odpowiedniego przygotowania fizycznego-ale to jest moje zdanie). Fajny Quad pomyślałem, ale jak usłyszałem cenę powaliło mnie i dałem sobie spokój. Ostatnio odżyła moja miłość do tego typ sprzętu i co???? Allegro a tam chińszczyzna za 4-8 tyś. myślę sobie w sumie napisane silniki na licencji Hondy, Suzuki, itp. czemu nie znalazłem ofertę pojechałem zobaczyłem przejechałem sie (20m)okej biorę (tu był mój pierwszy błąd) i co???? Łańcuch się zerwał, śruby popękały, żarówki (w życiu na oczy taki nie widziałem-gdzie ja je kupie później pomyślałem), przewody dotykają do ramy (stąd brak świateł), ważę 90 kg a amortyzator na niewielkim dołku już dobija co po prostu jest śmieszne, a na koniec zaczęło coś stukać w silniku i quad nie chciał jechać (podobnież to przez łańcuch który wymienilem bo ma inne ogniwa-dla mnie to one były takie same). Nie wspominam oczywiście o wykonaniu które jest żałosne wszystko lata i tłucze. Ale na szczęscie gdy po 8h jazdy quad wrócił skąd wyjechał, ja powróciłem i zaczęłem grzebać w internecie i co trafiłem na to cudowne forum gdzie ludzie są mądrzy i doświadczeni i dzielą się swoją wiedzą (kurcze czemu ja tu nie trafilem tydzień temu). Gdy dowiedziałem się że "quad" jest do odbioru pojechałem i (po przeczytaniu opinii o tym sprzęcie innych ludzi)powiedziałem że rezygnuje- cóż straciłem 2 stówki (uznaliśmy że ja na nim jeździłem ok 10h więc niech to będzie w ramach wypożyczenia), ale wiem że zyskałem wiele zdrowia i zaoszczędziłem na paliwie oraz na czasie........Dlatego też chciałem wszystkich chętnych na to coś z Chin przestrzec by nie popełniali mojego (i nie tylko) błędu bo w 99% źle to się skończy dla nich- może i 4tys to nie dużo, ale piechotą też nie chodzi. W tym miejscu chciałbym podziękować wszystkim użytkownikom forum dzięki którym po czasie ale jeszcze w porę podjąłem właściwą decyzję i wycofałem sie z tego zakupu-z czego bardzo się cieszę :lol: - niestety jak czytałem posty na forum nie wszyscy mieli tyle szczęścia co ja (widziałem że kilka spraw jest w sądzie). :(

chorus
Kontakt:

co kupic do 6000zl??

Post autor: chorus » pt 08 cze, 2007

jakiego quada kupic do 6000zl no moze byc troche wiecej??? kupic nowego czy uzywanego?? a oplaca sie kupowac chinczyka??? a co myslicie o kingway jumper 250???

Awatar użytkownika
MERIT

Post autor: MERIT » pn 11 cze, 2007

troche wiecej to znaczy ile? Bo jak nie masz min 8000 - 10 000 to nic sensownego nie kupisz. To jest absolutne miniumum za które moze znajdziesz uzywanego malego Kymco czy Aeona. O zadnym chinczyku ( Kingway tez ) nawet nie mysl. Absolutnie szkoda kasy. Niestety quady to nie jest tani sport i nie da sie tego obejsc.
MERIT

Awatar użytkownika
BadAmstaff
Kontakt:

Post autor: BadAmstaff » pt 15 cze, 2007

Aeon to jest kupa :P

Kup enduro chociaż jakieś już lepsze kupisz za te pieniądze
Bomba Atomowa 800 Zamienie GRIZZLY 700 EPS 2007 rok SALON POLSKA jeszcze 1 rok gwarancji na CAN-AM RENEGADE 800

Początkujący

Quad do 5200zł.

Post autor: Początkujący » wt 25 mar, 2008

Prosze o pomoc i podpowiedzenie jakiego quada mam kupić do kwoty 5200. Wiem że to jest niewiele jak na takie sprzęty ale zawsze od czegoś trzeba zacząć Prosze o pomoc i porady
Ostatnio zmieniony pn 18 sie, 2008 przez Początkujący, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szyka666

Post autor: szyka666 » wt 25 mar, 2008

Powiem tyle że za tą kwotę to cudów nie należy oczekiwac. Znajomy ma takiego i jeździ. Jak znasz się na mechanice to myślę że będziesz względnie zadowolony.
Czerwona Honda Rancher 350 ES 4x4 - i styka bo musi ;P :I love HONDA: :I love HONDA:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”