Quad za 5000 - 6000 zł

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
damian8921

Post autor: damian8921 » pt 17 lis, 2006

spróbuje odpowiedzieć na te kryteria ...
quada chce używać czasem tylko do przejażdżki czasem do wariowania po górkach i błocie ... wole raczej sportowe ... ja ok 80-85 kg a syn 55-60 kg ... a co do terenu to różnie ... i chciałbym dodać że obecnie mamy bugga 150 ale niestety w pewnym terenie "wymieka" i z tąd pomysł zakupu quada ... lubimy z synem czasem sie powgłupiać i robimy jakieś kułeczka bo niestety buggiem nic wiecej sie nie da a chcemy coś więcej wieć prosze was o pomoc ....

Quadowiec:)

Post autor: Quadowiec:) » sob 18 lis, 2006

A zastanawialiście się nad Yamahą Raptor 660? Taki Raptorek z 2001/2002 roku to koszt w granicach 15-16 tys. Jeżeli nie był jeżdżony w zawodach i był zadbany to moim zdaniem jest to bardzo dobra propozycja (w razie czego mogę wysłać informację na PW do gościa, który ma do sprzedania raptorki w tej cenie).

Raptorek ma swoje wady i zalety. Jak na quada o zacięciu sportowym ma wystarczająco dużo mocy, żeby się przestraszyć, ale ma również bieg wsteczny, który bardzo się przydaje w quadowaniu. Dodatkowo to czterosuw. Może waży trochę dużo i nie ma gazowych amortyzatorów, ale na pewno będzie bardziej komfortowym quadem niż blasterek. Dodatkowo jest większy i szerszy od blasterka więc to także zaleta.

Pozdrawiam i życzę szybkiego wyboru...

Robson86

Post autor: Robson86 » pn 27 lis, 2006

Witam! Jestem "nowiutki" na forum, a nie bardzo chce tworzyc nowy Temacik zeby nie smiecic... :D
Rowniez rozgladam sie za qladzikiem-i podobnie jak koledzy w granicach 5-7 tys.zl. Raz w zyciu przejechalem sie quadzikiem-no i sie po prostu zakochalem... Teraz mam pytanko-na allegro znalazlem ogloszenie sprzedazy nowego: Kingway'a 200 z silnikiem na licencji Hondy, el. rozrusznikiem, pol-automatem 4+1, ok.16KM, naped-bodajze na tyl, itp.
Co sadzicie o tej marce?? Sprzedawca oferuje gwarancje, serwis itp. Bylby to moj pierwszy Quad wiec...ogolnie mi sie podoba:D (ale jestem strasznie zielony :D 8) )
Pozdroo 4all
Robson86
Pozdroo 4All

Robson86

Aha-jeszcze dodam ze za ta cene to najwyzej moge kupic jakas Honde czy Kawasaki np 250 4-T z 94roku. Qrcze szczerze to nie chce mi sie wierzyc ze taki nowy Kingway bedzie mniej usterkowy niz te prawie 13 letnie super markowce- od razu mowie ze tak mysle-nie wiem jak jest na prawde...i jak jest z czesciami...:/
Pozdroo
Robson86
Pozdroo 4All

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » pn 27 lis, 2006

dozbieraj do 10 tysi i poszukaj markowego, uzywanego :)
.:GALEON:.

Robson86

hehehehe ale za 10t to moge miec dwa Kingway'e :twisted: :twisted: :D :D
Jednak chyba sie zdecyduje na tego Quadzika-cena jest wybitnie fajna, serwis, gwarancja, i silnik na licencjii HONDY 8) -cokolwiek to znaczy :D
Pozdroo
Robson86
Pozdroo 4All

Awatar użytkownika
MERIT

Post autor: MERIT » pn 27 lis, 2006

Jak kupisz dwa kingwaye to po prostu bedziesz płakał podwójnie, ale że będziesz płakał to gwarantuję. Nie popełniaj takiego błędu jak wielu bo wyrzucisz forsę w błoto, a pojeździsz tyle co kot napłakał. Nie daj się złapać na teksty typu ,,licencja hondy yamahy,, itd. Takie teksty wstawiają wszyscy importerzy chińszczyzny. Pamiętaj o przysłowiu, że tanie mięso psy jedzą. Jeżeli cena jest niska to znaczy, że i jakość jest niska. Prawda jest bolesna poniżej pewnej kwoty nie znajdziesz nic wartego kupienia. Minimum to 10 000 Za tyle możesz już znaleźć coś używanego. A nowe to tak od około 12 000 - 15 000. Są wprawdzie chińczyki przyzwoitej jakości, ale wtedy kosztują przyzwoite pieniądze ( np Linhai 4x4 za 20 000 ). Co do Kingwaya to niestety nawet nowy będzie ci się sypał. I to najprawdopodobniej od razu. ( fatalne dokręcenie i spasowanie elementów, słabe materiały ) Poczytaj posty na tym forum ( i na pewnym innym też, nazwy nie podam bo mnie moderator wywali... :wink: ) opinie byłych włascicieli chińskich quadów. Na prawdę jest tego mnóstwo. Ludzie kupują za np. 6000 kingwaya. Wywalają całkiem sporą forsę a potem jest ból. Więcej ten quad stoi w serwisie niż jeździ. Po jakimś czasie z wielkim trudem sprzedają za marne grosze i albo kupują markowego, albo raz na zawsze rozstają się z quadami. Chcesz to powtórzyć - proszę bardzo kupuj.
MERIT

Awatar użytkownika
MERIT

Post autor: MERIT » pn 27 lis, 2006

A i jeszcze jedno odnośnie moich wcześniejszych wpisów. Małe sprostowanie bo oświecili mnie mądrzejsi :oops: . Blaster ma silnik dwusuwowy, ale akurat to nie jest przeszkodą w rejestracji. Tylko samochdów z silnikami dwusuwowymi nie można rejestrować.
MERIT

Robson86

Oj!!! No to teraz zonka mam strasznego :? :D
...a np. cos takiego??
ogłoszenie nieaktualne>> motoallegro.pl/item144725612_polecam_quad_250_cc.html <<
Co o nim myslisz???? Warto??
Aha i wielkie dzieki za pomoc i za odpowiedz :D
Pozdrawiam
Robson86
Pozdroo 4All

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » pn 27 lis, 2006

przede wszystkim manualna skrzynka, ktora deklasuje tego quada jako przeprawowego, a na taki wlasnie sadzac po wygladzie ma spiracje...

posluchaj, zrobisz jak chcesz... bo to sa Twoje pieniadze, tylko, zebys nie pisal za pol roku posty pt. pilnie kupie modol zaplonowy albo obudowe paska CVT do HGW200 - bo nikt Ci nie pomorze...

mialem chinczyka, padl mi modul, nikt, ale to nikt lacznie z serwisem nie byli wstanie mi pomoc... kupilem chyba jako jeden z pierwszych w Polsce, dalem 7 kafli za pol roku sprzedalem na zlom za 2 kafle - rachunek jest prosty, a wybor nalezy do Ciebie...
.:GALEON:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”