Quad z USA

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
Szakal

Quad z USA

Post autor: Szakal » czw 28 sie, 2008

Witam
jak w temacie. Prawdopodobnie bede miał mozliwos sprowadzenia quada zaa oceanu ale zastanawia mnie to czy połaty(cło, podatki jak to przy sprowadzaniu pojazdów z zagranicy) nie bendą wynosiły tyle, ze lepiej jak bym go kupił w Polsce.(i w ogole jakie sa koszta takich opłat)
Jak widac na aukcjach quady sa duzo duzo tansze i dlatego chciałbym sie zorientowac czy ktos z was moze sie orientuje w tym temacie??

Awatar użytkownika
TomekD

Post autor: TomekD » pt 29 sie, 2008

jakby importowane były droższe to by ich tyle nie było do kupienia w PL... opłaty to: 10% wartosci gada+transport i od wartości powiekszonej o cło jeszcze 22% VAT.. A! Powitalnia sie kłania...
KQ750axi

Szakal

Post autor: Szakal » pn 13 paź, 2008

Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie tego czy ktos moze orientuje sie czy prywatna osoba moze dokonac zakupu na aukcji w stanach i jednoczesnie dokonac odbioru przesyłki quada w Polsce czy tylko i wyłacznie wyspecjalizowane firmy takimi transakcjami sie zajmuja?? co zreszta jest bardzo drogie i pobieraja niesamowite prowizje:/

Awatar użytkownika
TomekD

Post autor: TomekD » pt 17 paź, 2008

Z tego co wiem to małe szanse dla prywatnej osoby do udziału w aukcji.. albo nawet niemożliwe. Poza tym... raczej do udziału w aukcji wskazana jest osoba której ojczystym jezykiem jest American English bo.. inaczej nie zrozumie bełkotu prowadzącego aukcję (tak twierdzą naoczni świadkowie)
KQ750axi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”