Witam chciał bym zakupić quada skierowanego pod rolnictwo gdyż mam małe gospodarstwo (26 baranów kameruńskich ) nie posiadam traktora gdyż nie jest mi on potrzebny ale quad by mi się bardzo przydał. Piszę na forum gdyż nie miałem dotychczas kontaktu z quadami i w ogóle się na tym nie znam. Co bym chciał na pewno dużą moc oraz możliwość zaczepienia przyczepki. Jeśli chodzi o wypady ze w teren też będą ale nie często więc proszę nie pisać że na początek coś słabszego itd.
Tak ,że najważniejsze :
-Duża moc
-Możliwość zaczepienia przyczepki
-Możliwość zaczepienia pługa
-Możliwość rejestracji
Quad do 40tyś zł do gospodarstwa
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Re: Quad do 40tyś zł do gospodarstwa
Do gospodarstwa mogą polecić Hondę trx 680 lub Hondę Foreman 500 cmm która to już posiada niezależna zawieszenie i wspomaganie ogólnie w stanach są to najbardziej popularne quady do pracy przy dużych farmach,gospodarstwach, co do trx 680 jest na pewno mocniejszy choć jago moc w porównaniu do innych quadów w segmencie 700-750 cmm jest dużo słabsza ,ale w rzeczywistości odczujesz to dopiero przy wyższych prędkościach , w terenie w niczym nie ustępuje większym pojemnością. Poczytaj sobie na temat Hond i dużo się dowiesz ciekawego, dobrą alternatywą też jest yamaha gryzli 700 cmm ale na jej temat się nie wypowiem bo na forum jest więcej osób co zna się na tym sprzęcie. Jeśli praca będzie wynosiła 80% a jazda 20% wybrał bym tak Foreman 500 cmm , Rincon trx 680, Yamaha 700cmm
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: Quad do 40tyś zł do gospodarstwa
Myślę że sprzętem głównie do pracy lepszym jest Honda, tutaj najważniejsza jest skrzynia biegów, w zasadzie bezobslugowa i lepiej radzacy sobie z obciążeniem przy małej prędkości. Nie wiem czy autor chce sprzęt nowy czy używany ale jeżeli nowy to honda Foreman/rubicon 500 że wspomaganiem. Nowy model ma 5 biegowa skrzynie z 2 zakresami prędkości co daje 10 biegów a tonjuz umożliwia dobranie przełożenia do warunków pracy w sposób komfortowy
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad