Quad do 25tyś zł dla "ciężkiego"
Quad do 25tyś zł dla "ciężkiego"
Witam , chciałbym kupić quada lub też ATV jak kto woli ... mam różne wymagania i pytania więc przejdę od konkretów , zaczynając od wymagań :
-max 25tyś zł
-wytrzymały (ważę +/- 110kg i wzrost 185cm) także do małych i niskich nie należę
-szybki , żeby miał siłę udzwignąć mnie bez problemu
-przeznaczenie ? dojazdy do pracy drogami asfaltowymi a w weekendy "lekka" zabawa na "szutrze" gdzieś za miastem , ale głównie dojazdy do pracy ...
-oczywiście z homologacją
-jakiś firmowy , typu Honda,Yamaha,Kawasaki,KTM , może być też coś mniej znanego ale musi być sprawdzony , nie chcę chińskiego szajsu który się złamie podemną
-wygląd też ważny , więc wolałbym takie sportowe , nie te z błotnikami na kołach duże , niezbyt mi się podobają ...
teraz pytania :
1.Jeśli mam prawo jazdy kategorii B , to muszę dodatkowo robić B1 aby móc jeździć po mieście , tak jak autem ?
2.Co to jest ten Quadrift ? dobre to jest ? da się tym jeździć czasem po szutrze czy tylko do miasta jest dobry do , jak ma w nazwie DRIFTOWANIA ? ehh tylko ten jego wygląd ...
3.Ile mniej więcej palą takie quady na 100km i jaką benzynę ?? 95 ?
to chyba wszystko ... czekam na propozycję , macie szerokie pole manewru :p
-max 25tyś zł
-wytrzymały (ważę +/- 110kg i wzrost 185cm) także do małych i niskich nie należę
-szybki , żeby miał siłę udzwignąć mnie bez problemu
-przeznaczenie ? dojazdy do pracy drogami asfaltowymi a w weekendy "lekka" zabawa na "szutrze" gdzieś za miastem , ale głównie dojazdy do pracy ...
-oczywiście z homologacją
-jakiś firmowy , typu Honda,Yamaha,Kawasaki,KTM , może być też coś mniej znanego ale musi być sprawdzony , nie chcę chińskiego szajsu który się złamie podemną
-wygląd też ważny , więc wolałbym takie sportowe , nie te z błotnikami na kołach duże , niezbyt mi się podobają ...
teraz pytania :
1.Jeśli mam prawo jazdy kategorii B , to muszę dodatkowo robić B1 aby móc jeździć po mieście , tak jak autem ?
2.Co to jest ten Quadrift ? dobre to jest ? da się tym jeździć czasem po szutrze czy tylko do miasta jest dobry do , jak ma w nazwie DRIFTOWANIA ? ehh tylko ten jego wygląd ...
3.Ile mniej więcej palą takie quady na 100km i jaką benzynę ?? 95 ?
to chyba wszystko ... czekam na propozycję , macie szerokie pole manewru :p
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
No to tak...
Suzuki LTZ 400(duży, manual, popularny, lekki)
Kawasaki KFX 700(duży, automat, dwa cylidry - V)
Lucky Star 450 (duży, manual, dosyć ciężki, dobry dostęp do części)
To takie 3 moje typy, oczywiście te quady są napędzane tylną osią. Każdy z tych quadów ma homologacje drogową. Lucky Stara i Suzuki kupisz nowego do 25 tyś.
Te 3 quady są bardzo mocne, więc na samym początku ostro uważaj
1. Nie, możesz legalnie poruszać się quadem na kategorie B
2. Quadrift to quad marki Cectek. Mało popularny sprzęt w Polsce. Jest to jedyny seryjny quad produkowany na asfalt. Tajwańska jakość.
3. W quadach jest ten problem, że ciężko zmierzyć ile quad pali na 100km. Jedni przejadą 100km nie zatrzymując się w żadnym błocie, a inni przez te 100km strasznie upodlą siebie i sprzęt. Mniej więcej idzie jednak podać ile palą quady, do 8 litrów powinny spalić Ci te ośki.
Paliwo oczywiście 95, paliwa wysokooktanowe nic nie dadzą, po prostu silniki nie są do tego przystosowane.
Pozdrawiam.
No i po przeczytaniu mojego posta udaj się do działu Powitalnia i sie przywitaj![Smile :)](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif)
Suzuki LTZ 400(duży, manual, popularny, lekki)
Kawasaki KFX 700(duży, automat, dwa cylidry - V)
Lucky Star 450 (duży, manual, dosyć ciężki, dobry dostęp do części)
To takie 3 moje typy, oczywiście te quady są napędzane tylną osią. Każdy z tych quadów ma homologacje drogową. Lucky Stara i Suzuki kupisz nowego do 25 tyś.
Te 3 quady są bardzo mocne, więc na samym początku ostro uważaj
![Smile :)](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif)
1. Nie, możesz legalnie poruszać się quadem na kategorie B
2. Quadrift to quad marki Cectek. Mało popularny sprzęt w Polsce. Jest to jedyny seryjny quad produkowany na asfalt. Tajwańska jakość.
3. W quadach jest ten problem, że ciężko zmierzyć ile quad pali na 100km. Jedni przejadą 100km nie zatrzymując się w żadnym błocie, a inni przez te 100km strasznie upodlą siebie i sprzęt. Mniej więcej idzie jednak podać ile palą quady, do 8 litrów powinny spalić Ci te ośki.
Paliwo oczywiście 95, paliwa wysokooktanowe nic nie dadzą, po prostu silniki nie są do tego przystosowane.
Pozdrawiam.
No i po przeczytaniu mojego posta udaj się do działu Powitalnia i sie przywitaj
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
najgorsze jest to , że jak poszedłem do sklepu ogólnofirmowego z quadami i motocyklami , mieli różne firmy , kawasaki,yamaha,ktm , to jak się spytałem czy można zrobić jazdę próbną , krótki kawałem , nawet 100 metrów , odpowiedzieli że nie ma szans ... ogólnie chodzi o to że chciałbym spróbować jak ja się czuje na quadzie , może mi nie będzie to odpowiadać w ogóle a tak się "napalam" ...
a czemu nie podałeś nic z Hondy,KTM,Yamaha ?? tylko LuckyStar jakieś nie wiem w ogole co to za No Name
a czemu nie podałeś nic z Hondy,KTM,Yamaha ?? tylko LuckyStar jakieś nie wiem w ogole co to za No Name
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
Honda Trx 450 też mogła by być ale ciężko znaleźć dobrą szutkę, chyba, że nowy sprzęt.
KTM za drogi i trochę jeszcze awaryjny.
Yama nie ma homologacji, chyba, że Raptor 700 ale to już jest bardzo ostry sprzęt i na początek może być za mocny.
Lucky Star wbił się na nasz rynek jakieś 2 lata temu, przez te 2 lata wyrobił już sobie dosyć dobrą markę w Polsce, maszyny godne polecenia i co najważniejsze, dobre dla początkujących.
A wracając do tego twojego o sklepu ogólno-firmowego to musisz albo zmienić dealer'a albo spytać się właściciela czy wydał by on 25000 na coś czym jeszcze nie jeździł.
We Wrocku masz Quadimodo.pl .
Pzdr.
KTM za drogi i trochę jeszcze awaryjny.
Yama nie ma homologacji, chyba, że Raptor 700 ale to już jest bardzo ostry sprzęt i na początek może być za mocny.
Lucky Star wbił się na nasz rynek jakieś 2 lata temu, przez te 2 lata wyrobił już sobie dosyć dobrą markę w Polsce, maszyny godne polecenia i co najważniejsze, dobre dla początkujących.
A wracając do tego twojego o sklepu ogólno-firmowego to musisz albo zmienić dealer'a albo spytać się właściciela czy wydał by on 25000 na coś czym jeszcze nie jeździł.
We Wrocku masz Quadimodo.pl .
Pzdr.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
Najlepiej jakby ktoś z twoich znajomych miał quada! Jeśli nikt nie ma to albo pójdz do salonu, albo do wyporzyczalni!
Quadrift to według mnie - za przeproszeniem - g****, które się nie nadaje tylko do jazdy po niemieckich ulicach.... Czytając nazwę mozna pomyśleć, ze to quad do driftu, a w rzeczywistości to tym czymś podriftować mógłbyś tylko na lodzie!
Jeśli chodzi o quady, które mógłbyś sprawdzić to:
- Yamaha YMF 350 R (tak nazywają predatora 350 na stronie Yamahy)-nowy za 29000
- Polaris Predator 500
- Kawasaki KFX 450 R-nowy za 35000
- Honda TRX 400 EX
To by było na tyle ze sportowych, ale nie zapominaj o przerawowych! Nie są takie ładne i szybkie, ale nadrabiają mocą i wytrzymałością.
Decyzje pozostawiam dla Ciebie...![Smile :)](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif)
![Cool 8)](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_cool.gif)
Quadrift to według mnie - za przeproszeniem - g****, które się nie nadaje tylko do jazdy po niemieckich ulicach.... Czytając nazwę mozna pomyśleć, ze to quad do driftu, a w rzeczywistości to tym czymś podriftować mógłbyś tylko na lodzie!
![Mad :x](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_mad.gif)
Jeśli chodzi o quady, które mógłbyś sprawdzić to:
- Yamaha YMF 350 R (tak nazywają predatora 350 na stronie Yamahy)-nowy za 29000
- Polaris Predator 500
- Kawasaki KFX 450 R-nowy za 35000
- Honda TRX 400 EX
To by było na tyle ze sportowych, ale nie zapominaj o przerawowych! Nie są takie ładne i szybkie, ale nadrabiają mocą i wytrzymałością.
Decyzje pozostawiam dla Ciebie...
I am What I am
Impossible is nothing
Impossible is nothing