Quad do 15000zł

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
Krempy

Quad do 15000zł

Post autor: Krempy » pt 01 kwie, 2011

Witam. Posiadam obecnie Hondę Varadero 125, którą zamierzam zamienić na quada. Po sprzedaży do dyspozycji będę miał kwotę około 15 tysięcy. I teraz moje wymagania:
-Chciałbym aby był wygodny ( do jazdy całe 12 miesięcy w roku )
-chciałbym aby miał napęd 4x4, żeby nigdy nie było większego problemu z wyjazdem z jakiegoś błota.
-Miło by było, gdyby była wyciągarka, gdyby 4x4 zawiodło.
-i koniecznie, żeby miał zawsze wystarczająco mocy. W chwili obecnej mam 15 konne moto, którego moc w terenie mi nie wystarcza. Na jedynce potrafi mulić i brakuje mu mocy.
-quada chciałbym używać przez cały rok i praktycznie w każdym terenie(śnieg woda błota[błota rzadziej, ale tez])
-no i komfort podróży. Chciałbym nim jeździć na niewielkie podróże do ~400km.
-koniecznie chciałbym aby było to coś markowego. Chińczyka nie kupię. Do Tajwańczyków nie jestem przekonany, gdyż nigdy nie miałem pojazdu tej produkcji
Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Patryk.

h.k gdansk
Quad:: smc stingwr

Re: Quad do 15000zł

Post autor: h.k gdansk » pt 01 kwie, 2011

jamaha grizly czy jakos tak podobno sa extra a wiecej nie pomoge bo smiga wariorem a to calkiem inna bajka

Krempy

Post autor: Krempy » sob 09 kwie, 2011

No okej. To teraz dodam ważną opcję, której będę się przede wszystkim trzymał. Chcę aby spalanie nie przekraczało 7 litrów

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » sob 09 kwie, 2011

4x4 i 7 litrów - jedno wyklucza drugie.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Krempy

Post autor: Krempy » sob 09 kwie, 2011

chodzi mi głównie o to, aby móc jeździć w trasie w zwykłym napędzie na tylne koła, oraz żeby można było jeździć tym samym w terenie włączając 4x4. Czy byłoby to możliwe[przy uzyskaniu spalania w trasie mniejszego niż 7l]?

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ruszko » ndz 10 kwie, 2011

Nigdy w życiu.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!

Krempy

Post autor: Krempy » ndz 10 kwie, 2011

W takim razie z czego zrezygnować aby uzyskać tego typu spalanie? Podajcie proszę przykłady takich quadów.

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ruszko » ndz 10 kwie, 2011

Przede wszystkim 4x4.
Musisz wybrać lekką ośkę, 250'kę, 400- pali już ciut więcej z 8-9.
No ale 400 to większy fun z jazdy.

mlodycbr
Quad:: G660
Imię: kamil

Post autor: mlodycbr » ndz 10 kwie, 2011

w tej zabawie nie ważne ile pali mój G660 jak go ostatnio pokatowałem to spalił ponad 20l i nie płacze jak chcesz żeby palił 7l to kup sobie seicento :lol:

Krempy

Post autor: Krempy » wt 12 kwie, 2011

mlodycbr pisze:w tej zabawie nie ważne ile pali mój G660 jak go ostatnio pokatowałem to spalił ponad 20l i nie płacze jak chcesz żeby palił 7l to kup sobie seicento :lol:
kieruję się własnymi wartościami, nie każdego stać na wachę, poza tym ma to być mój dojazd do pracy, domi itp, a nie atv w teren

Głównie quad ma mi służyć za samochód, motocykl wypadowy i enduro. Na dojazdy do pracy, na weekendy wypad w teren, czasami na jakiś zlocik, z tatą (tylko, że tata na Goldwingu jeździ od 80km/h w górę, a quadem tyle nie pojadę). Najczęściej jednak będzie uczestniczył na ulicach 90%-miasto i trasa 10%-teren

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”