Quad dla początkującego do 6-6,5K!

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
Dawid_M
Quad:: Szukam...
Imię: Dawid

Quad dla początkującego do 6-6,5K!

Post autor: Dawid_M » sob 17 mar, 2012

Witam!

Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Chcę zacząć przygodę z quadami więc na wakacje coś myślę o kupnie quada do 6-6,5K. Mam 175 wzrostu i koło 80kg. Mam 15 lat za rok będę robić prawo jazdy kategorii B1 więc będę mógł jeździć quadem :]. Czterokołowiec ma mi służyć do jazdy po plaży i trochę po ulicy. W tym roku ( jak będę czekać do 16-stki) będę tylko zasuwać po plaży żeby się nauczyć i w ogóle po zrobieniu B1 będę chciał normalnie jeździć po ulicy ale trochę. Na początku myślałem żeby kupić quada 50 cm3 zarejestrować go na kartę motorowerową i wsadzić silnik o większej pojemności przynajmniej 125 cm3 ale kolega doradził mi żebym zrobił B1 kupił 125 cm3 lub quada o jeszcze większej pojemności i przeglądając forum zauważyłem że ludzie polecają Yamahę warrior, raport, Honde TRX 200-400 ( cm3), Suzuki ltz lub Bashany, widziałem też test quada Kymco MXU150 ale firma Kymco mnie nie przekonuje. Co możecie mi zaproponować? Jestem początkujący i chcę czegoś się nauczyć gdyż lubię motoryzację . Może być biegówka choć nie miałem nigdy styczności z motorami lub quadami z skrzynią manualną, jeździłem tylko autem taty na manualu i idzie mi to wybornie umie ruszyć bez szarpnięcia i w jeździe też umie zmieniać biegi. Proszę o odpowiedzi w moim wątku

Pozdrawiam
Dawid

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”