Quad dla babeczki

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
Karolka
Quad:: W trakcie poszukiwań
Imię: Karolina

Quad dla babeczki

Post autor: Karolka » ndz 20 maja, 2012

Witam!

Mam nadzieję że ktoś mi tu pomoże bo temat dość pilny.
Do tej pory bawiłam się za kółkiem samochodu a teraz chcę przenieść się z moją adrenaliną na quada.

Mam do wydania 15tys. na quadzika przeprawowego. 4x4, pojemność nie mniejsza niż 300.

W moim mieście natknęłam się na kymco i cf moto. Sprzedawcy bardzo je zachwalali jednak z tego co udało mi się wyczytać nie warto w nie inwestować.
Japońce - bardzo chętnie ale w tym przedziale cenowym nie znajdę nówki a nie mam pojęcia czym się kierować przy wyborze używki.

PS. Nie chcę się na nim nudzić, mam spore ciśnienie na przygody w terenie.

Bardzo ładnie proszę o pomoc :)

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Re: Quad dla babeczki

Post autor: Grzegorz Głowienka » pn 21 maja, 2012

Witaj, piszesz, że masz duże ciśnienie na przygody w terenie, więc faktycznie poszukaj czegoś japońskiego... Tajwańskie Kymco może w tym zakresie nie do końca spełnić Twoje oczekiwania, bo nawet sam importer pozycjonuje swoje pojazdy bardziej do jazdy turystycznej z elementami przepraw niż do ciężkich przepraw.

Nie podpowiem Ci dokładnie jaki model wybrać, ale przed rozglądaniem się za używkami przeczytaj sobie ten artykuł :arrow: Staruszek Quad... - czyli co sprawdzić w używanym quadzie

Co do używek to w tej kwocie możesz już troszkę poszaleć... Nawet Suzuki Kinquada 700 czy 750 ze wspomaganiem... Zapewne i tak wszyscy będą Cię namawiać na G700 lub G550... Choć warto pomyśleć również o jakiejś Hondzie 420 a może Rincon... Tylko musisz pamiętać, że quad to wredna istota i mimo, że ma 4 koła, jest dość niebezpieczny w terenie. Więc ja zawsze proponuję rozpoczęcie przygody od czegoś mniejszego, żeby nauczyć się jeździć, a potem przesiadka na coś mocniejszego. Choć zawsze pozostaje możliwość przykręcenia trochę manetki gazu... Tu decyzja należy do Ciebie :)
Póki co quadowa emeryturka :)

l_j
Quad:: g450

Post autor: l_j » pn 21 maja, 2012

Wiadomo każdy swoje chwali więc ja zaproponuję g450 w tej kwocie kupisz w dobrym stanie 2008-2009 rocznik z małym przebiegiem i powinno wystarczyć na nowe oponki. Mocy ci nie braknie. W każdym terenie da sobie radę. Bez snorkli w wodzie tak że się przelewa ponad przednimi błotnikami. Wystarczy powiedzieć że ja mam ponad 100kg i daję radę ze mną na plecach wyszarpać wielkiego brata jak g700 przyssanego po ośki w błocie.
Tak jak pisał Grzegorz warto poszukać żeby był w dobrym stanie.

Karolka

Post autor: Karolka » pn 21 maja, 2012

http://allegro.pl/yamaha-grizzly-450-irs-4x4-2007-full-wyposazenie-i2340917733.html co powiecie na tego?
Jak to jest jeszcze z przebiegiem, do ilu warto się interesować?

Karolka

http://moto.allegro.pl/yamaha-kodiak-450-i2341269343.html albo ten?

l_j

przebieg nie mały
to co dla jednych zaletą dla mnie jest wadą te opony i felgi dały nieźle w kość przegubom i całemu układowi napędowemu.
Jak ktoś ma zille na felgach z offsetem to na pewno nie po to aby z synem po szutrach jeździć. Powiem tyle że ja tyle dałem za moją 450 z przebiegiem 800 km i rocznik 2008 i to rok temu.
Ale to naprawde dobry quad.

l_j

nie spodziewałem się że tak dobrze stoją te quady.

Karolka

Nie wiem gdzie szukacie swoich maszyn ale ja nie potrafię znajeźć nic w tej cenie z małym przebiegiem i z 2008. Może coś podrzucicie?

l_j

niestety nie jest to takie proste
ja szukałem jakieś pół roku. na spokojnie.
Popatrz jeszcze na wolverine yamaha również bardzo dobre będziesz zadowolona.
również ważne aby był zarejestrowany. Raz że się przydaje dwa większe bezpieczeństwo że nie jest lewy.

l_j

a
i jeszcze jedno raczej nie kupuj od "Szamocin-Atanaz" podobno ma mega złą opinię sprzedaje złom i często zmienia nazwę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”