Quad dla 16-latka do 2000tys.

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
Kamil Gruntkowski
Imię: Kamil

Quad dla 16-latka do 2000tys.

Post autor: Kamil Gruntkowski » ndz 07 kwie, 2013

Witam.
Mam takie pytanie mianowicie mam 16 lat i stwierdziłem, że przydał by mi się quad do wożenia drewna na ognisko latem.
Moi rodzice wynajmują latem domki nad morzem i dość często bo co 2 dzień są tam ogniska i często brakuje drewna.Więc wymyśliłem rozwiązanie ok. 2km w lini prostej od naszego pola kempingowego rośnie mały lasek i pomyśleliśmy sobie że byśmy stamtąd brali drewno tyle że dzieli nas od tego lasu 2 kilometry zwykłego pola tzn. żadnej drogi, sama podmokła trawa itp.
Ojciec mi powiedział, że do tego wystarczy byle jaki quad 50 cm
I tu moje pytanie "byle jaki" - tzn jaki? :D
mój budżet wynosi 2tys co polecicie? Byle chinol wystarczy do takiego wożenia drewna polem ?

Pozdrawiam !

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Re: Quad dla 16-latka do 2000tys.

Post autor: Ikar » ndz 07 kwie, 2013

Sory kolego, ojciec Cię okłamał, nie wystarczy. 50 cc może mieć spalinówka którą potniesz drzewo ale nie quad do zwożenia takiegoż z lasu :)

P.S. Kradzież drewna jest karalna !!
Ozo Drapers Squad

Kamil Gruntkowski

Nie jest to kradzież drewna gdyż las ten należy do gospodarza od którego wynajmujemy teren, a on dał nam zgode. Mi nie chodzi o jakieś grube belki tylko o takie suche gałęzie średniej grubości co leżą na ziemi ;p
Czyli co proponujecie skoro 50-tka jest za słaba?
Przypominam mój budżet wynosi 2 tys.

Pozdrawiam !

miro12a
Lucky ATV Team
Quad:: Taki fajny

Post autor: miro12a » ndz 07 kwie, 2013

Za 2 tysiące to dobrego roweru nie kupisz a co dopiero quada. Daj sobie spokój z quadem za taką kwotę, szkoda nerwów i pieniędzy. Lepiej je inaczej spożytkuj

Kamil Gruntkowski

Poważnie nie kupie jakiegoś używanego Chińczyka?? przecież to ma być tylko do wożenia gałęzi ;/
Słyszałem o takich markach jak kingway, Lioncil i Zonda
żaden z nich się nie nada ?

Awatar użytkownika
Ikar

Post autor: Ikar » ndz 07 kwie, 2013

Kolego kupić kupisz to nie problem. Inna sprawa, że po dwóch trzech kursach się rozleci, nie mówiąc już o tym, że taką chińską zabawką z załadowaną przyczepką na podmokłym terenie na pewno się zakopiesz.

W 2005 roku kupiłem jako nowego Aeona overlanda 180 i wykorzystywałem go właśnie do wożenia gałęzi, czasem nawet większego drewna, sadzonek, niewielkich drzewek, nawet ciężkiego śniegu. Jako tako dawał radę, ale przy cięższych ładunkach widać było że ma ciężko. Sprzedałem go 3 lata temu, przez 5 lat pracował prawie bezawaryjnie byłem zadowolony z tak malutkiego quada, na 100% przeżył on niejedną chińszczyznę. Jedyne co mogę polecić to właśnie taki sprzęt, swojego sprzedałem za 3500 zł w naprawdę dobrym stanie. Ewentualnie jakieś SMC, ale to nie w tych pieniążkach.
Ozo Drapers Squad

Kamil Gruntkowski

Post autor: Kamil Gruntkowski » pn 08 kwie, 2013

Poszukałem trochę po internecie i z opinii wywnioskowałem, że jak na Chinole to polecają takie marki jak: Zonda, Kingway, Bombardier w przedziale 125cc-150cc i w tych okolicach.
Chciałbym zauważyć że będę jeździł tylko i wyłącznie po trawie i polnych drogach, a czy z przyczepką to niewiem.
Bardzo prosze nie proponować mi dozbierania jakiejś tam kwoty ponieważ nie dozbieram [jestem typem który potrafi wyciągać ze skarbonki] więc w gre wchodzi tylko 2200zł

Proszę o opinie tych marek i którą z nich najprędzej brać, a może inną w tej cenie?

Pozdrawiam !

Awatar użytkownika
Ikar

Post autor: Ikar » pn 08 kwie, 2013

Jakiego nie kupisz i tak się popsuje - wolny wybór
Ozo Drapers Squad

Kamil Gruntkowski

Post autor: Kamil Gruntkowski » pn 08 kwie, 2013

lukasz125
Quad:: 125 bmw, 110
Imię: Łukasz

Post autor: lukasz125 » pn 08 kwie, 2013

Szukanie nie boli http://tablica.pl/oferta/quad-cobra-180-CID5-ID26z1L.html#085b488829;r:;s:
Możesz się targować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”