Quad bardzo drży, trzesie sie nawet na postoju
-
- Quad:: TGB 425 Blade
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
Quad bardzo drży, trzesie sie nawet na postoju
Witajcie,
W ostatnim czasie dalem do znajomego TGB 425 Blade, aby wymienil mi wal z korba. Po wymianie i uruchomieniu quada okazalo sie ze strasznie drży nawet na postoju (gdy sie delikatnie przygazuje). Poodkrecaly sie handbary i inne rzeczy. Wczesniej przed wymiana tego nie bylo. Wiem tyle ze nie wymienial lozysk na wale bo niby sa dobre. Mial ktos z Was takie doswiadczenia? Albo wie co moze byc przyczyna?
W ostatnim czasie dalem do znajomego TGB 425 Blade, aby wymienil mi wal z korba. Po wymianie i uruchomieniu quada okazalo sie ze strasznie drży nawet na postoju (gdy sie delikatnie przygazuje). Poodkrecaly sie handbary i inne rzeczy. Wczesniej przed wymiana tego nie bylo. Wiem tyle ze nie wymienial lozysk na wale bo niby sa dobre. Mial ktos z Was takie doswiadczenia? Albo wie co moze byc przyczyna?
Re: Quad bardzo drży, trzesie sie nawet na postoju
Jesli jest a napewno tak, to zle zlozył walek wyrownowazajacy powinien ustawic na znaki
-
- Kontakt:
Niby jest ustawione na znaki...
No to nie wiem, ale za tak duze wibracje bardzo czesto odpowiada wlasnie zle ustawiony walek balansowy.
-
- Kontakt:
Rozebralismy jeszcze raz 3 osoby patrzyly czy jest wszystko ok. Inaczej sie nie da bo sa znaki. To mam problem...
-
- Quad:: Tgb 425
- Imię: Robert
Witam koledzy. Mam ten sam problem z tgb 425.
Po remoncie wału z korbą po dodaniu gazu drży, wał ustawiony na znaki niby wszystko ok. Co może być
Po remoncie wału z korbą po dodaniu gazu drży, wał ustawiony na znaki niby wszystko ok. Co może być