Quad/ATV Kingway/Bashan Alpinus 150 - Komputer, Serwis

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Kapi66

Quad/ATV Kingway/Bashan Alpinus 150 - Komputer, Serwis

Post autor: Kapi66 » sob 19 wrz, 2009

Witam ! Posiadam quada prawdopodobnie Kingway Alpinus 150, który wygląda tak: Link 1,Link 2, niby 150, ale w Internecie jest napisane, że 200 oraz że nie jest to Kingway tylko Bashan (chyba, że to jedno i to samo), sam w sumie już nie wiem, ale przejdźmy do sedna, otóż okazało się, że ten quad posiada błędy w komputerze, dzięki czemu nie chce odpalić, wszystkie obwody są sprawdzone i sprawne, ogólny stan techniczny także jest bardzo dobry ( sam przerobiłem w sumie wszystko, więc w zasadzie złożyłem go od zera, dzięki czemu już się nie psuje ), w każdym bądź razie mój kolega powiedział, ze musi to być coś z komputerem, mam dostęp do kostki serwisowej w ATV, chciałbym się dowiedzieć jaki sprzęt muszę posiadać aby można było wykasować błędy z pamięci, ew. coś poprzestawiać, czy dużo on kosztuje, czy aby się bawić w takie rzeczy wystarczyłby sam laptop, jakieś oprogramowanie (jeśli tak to jakie) i kable (jakie), bawił się już ktoś z Was w takie rzeczy ?

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » sob 19 wrz, 2009

To jest chiński sprzęt...różni sprzedawcy podają różne nazwy - byle tylko sprzedać.
Tak to jest Kingway Alpinus 150'ka, zobacz zreszta wybite cyfry na cylindrze będzie napisane jaką ma pojemność.

Co do błędów, musiałbyś go podłączyć pod komputer, ale wątpliwym jest to, że uda Ci się dostać oprogramowanie, to tylko dla serwisów :)
Pozostaje Ci oddać go do serwisu Kingway'a.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Kapi66

Post autor: Kapi66 » sob 19 wrz, 2009

A jak się nazywają/wyglądają osprzęty do takiego serwisowania ;> ? Może dało by radę samemu zbudować coś, bądź gdzieś kupić, serwis zbytnio mnie niestety nie interesuje - chciałbym na przyszłość od razu jeszcze mieć taki osprzęt.

Kapi66
Quad:: Brak
Imię: Maciek

Re: Quad/ATV Kingway/Bashan Alpinus 150 - Komputer, Serwis

Post autor: Kapi66 » sob 08 sie, 2015

OK :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”