Quad 250cc nie wkręca sie w wysokie obroty POMOCY :(
Quad 250cc nie wkręca sie w wysokie obroty POMOCY :(
Witam wszystkich
Nie dawno zakupilem quada z silnikiem zongshen 250 ciecz, problem jest taki ze dlawi sie na wysokich obr. tak jak by mial wczesniejsze odciecie. Nowe uszczelki gaznik->kruciec->silnik ustawione zawory, nowe przewody i filtr paliwa, gaznik czyszczony 3x naprawde dobrze, nie przepychany tylko przedmuchowany powietrzem, ustawialem, przestawialem go nadal to samo, nowy filtr powietrza nowa swieca i d***... mieszanka jest raczej dobra iz swieca ma kolor kawy z mlekiem. Pytanie czy to modol czy jeszcze inne bajki z elektryka....

Re: Quad 250cc nie wkręca sie w wysokie obroty POMOCY :(
Może więcej powietrza do mieszanki. Może ci się wydawać że gaźnik jest dobrze wyregulowany a jednak możesz się mylić, zacznij od iglicy o ząbek w dół.
Hmm dzis wieczorkiem sie pobawie z iglica i gaznikiem jeszcze troche moze cos pomoze. Jeszcze zapomnialem dodac ze jak dodam wiecej gazu podczas jazdy i odpuszcze to strzela z wydechu. Co do regulacji to w sumie nie jestem pewny bo na kazdym forum pisza inaczej. Ale dzieki podzialam i dam znac 

Witam, trochę z "zapłonem" ale nie miałem wcześniej czasu jakoś posiedzieć. Przestawiałem gaźnik i iglice w rożne sposoby nadal to samo. Ostatnio trochę jak popadało i pośmigałem po wodzie to jest trochę gorzej, do polowy gazu i go dławi. Jak gwałtownie dodaje gazu to się dławi, jak mam ssanie do połowy to podczas gwałtownego dodawania wkręca się ładnie w obroty, więc gaźnik jednak chyba...