Quad 20,000 - 30,000 zł

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Re: jaki nowy quad do 30 tys przeprawowy z homologacją

Post autor: oolsztyniak » wt 03 cze, 2014

W tej cenie kupisz CF Moto 800 i taki byłby mój wybór gdybym był na Twoim miejscu.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » wt 03 cze, 2014

Eeee jeżeli CF to raczej bym stawiał na 500 lub maksymalnie X7
Z innych marek Kymco MXU 500 DX, Arctic Cat 500 TRV 550i
Wydaje mi się że X8 to za mocny quad jak dla kogoś kto jeździł do tej pory godzinkę na quadzie.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

szymoneski

Post autor: szymoneski » wt 03 cze, 2014

a co z access max 700?

Awatar użytkownika
DKfan

Post autor: DKfan » wt 03 cze, 2014

Trudno powiedzieć, jest niewiele użytkowników tego sprzętu i w związku z tym niewiele wiarygodnych relacji na temat użytkowania. Sproboj zagadnac na pw diablo.w znajdziesz go w temacie accesa 700. Dostęp do części jaki taki jest, jest trochę dealerów w Polsce gdyby byl w dobrej cenie to bym zaryzykowal. Mialem okazje przejechac sie nim kilkaset metrow po polnej . Jest mniej dynamiczny niz KQ750 i nieco bardziej ociezaly ale napewno zgrabniej i lzej sie prowadzi niz CFki ze wzgledu na nizsza masę. Podobno wazy okolo 300kg ale w prowadzeniu bardziej stawialbym na okolice 340-350kg. Mysle ze jezeli znajdziesz dobra cenę to warto powazniej sie zastanowic. Aczkolwiek bedziesz troche na dziwiczym gruncie
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Alex1983sf

Post autor: Alex1983sf » wt 03 cze, 2014

[vimeo][/vimeo]Ja dostalem propozycje 26300 za accessa z 2013 albo 28500 za 2014 rok,nie wiem czy sa jakies roznice,przedstawiciel mowi ze "raczej" nie ma. Roznica w cenie do KQ jest spora,no i access nie jest tak "goły" jak KQ. To bedzie moj pierwszy quad i ciezko jest mi sie zdecydowac,dodatkowo meczy mnie gwarancja bo jak wiadomo kupujac KQ z importu mamy tylko gwarancje sklepu a nie producenta.

Awatar użytkownika
DKfan

Post autor: DKfan » śr 04 cze, 2014

Różnica jest potężnym magnesem. W zasadzie 10 tys mniej plus wyposażenie. Ja bym sie w rocznik 2014 nie bawił. Chyba ze nastapily jakies b istotne zmiany. Co do gwarancji to prawda w przypadku KQ gwarantem jest sprzedawca. Choc w kontekscie Kodeksu Cywilnego.masz takie same prawa konsumenta w obu przypadkach. Jak ja kupowalem KQ to nie bylo egzemplarzy z poprzedniego rocznika bo pewnie tez bym sie zdecydowal. Jezeli chcesz wiecej poczytac na jego temat szukaj w Google i yt Triton Outback, pod ta nazwa sprzedawany jest Access w zachodniej europie i usa
M&M sQuad

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Post autor: oolsztyniak » śr 04 cze, 2014

Weź też pod uwagę to gdzie będziesz miał najbliższy serwis i jakiej marki bo co z tego, że wyrwiesz quada w dobrej cenie jak na przegląd gwarancyjny będziesz się ciągnął 200 km.
Nie zawsze cena zakupu jest podstawą wyboru bo trzeba też kierować się innymi względami.
Wiem też, że KQ kupisz golasa ale tak na dobrą sprawę w tych "wypasionych" wersjach co jest więcej? Patrząc obiektywnie na swoją CF'kę (u mnie jest inna historia bo ja chciałem CF'kę) jej "wypas" to dwa schowki na podstopnice, które do dziś leżą w kartonie i nigdy ich nie zamocowałem, wyciągarka, którą wymieniłem bo seryjna to dziadostwo i osłony spodu, za które niby nie zapłaciłem ale wliczone były w cenę.
Reasumując za dodatkowe 1500-1700 zł masz dobrą wyciągarkę i osłony spodu, z których i tak niektórzy rezygnują ze względu na wagę.
Przemyśl sprawę czy z racji "golasa" trzeba dyskwalifikować konkretnego quada.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
DKfan

To prawda, pisałem bardziej ze swojej perspektywy. Tam gdzie kupowałem KQ również sprzedają Accessa, a sklep/serwis jest ode mnie o jakieś 10km więc mam wszystko na miejscu.
Więc jeżeli do serwisu Accessa kolega poszukujący ma daleko to też bym się zastanawiał, chociaż w cenie 26500 trudno kupić coś nowego o parametrach podobnych do AC700.
Jeżeli chodzi o wyposażenie to rzeczywiście sprawa dyskusyjna, sprzedawcy często dodają osprzęt podłej jakości. W moim przypadku na osprzęcie mi nie zależało bo chciałem utrzymać wagę jak najbardziej zbliżoną do 300kg więc nie montuję osłon aluminiowych ani bumpera które mało co dają za to mocno uprzykrzają życie swoją wagą w terenie. Zawsze około 35kg mam mnij na gadzinie, założyłem jedynie wyciągarkę, snorkle i dodatkowe oświetlenie ale te wszystkie gadzety razem nie ważą nawet 20kg
M&M sQuad

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Post autor: oolsztyniak » śr 04 cze, 2014

Wyciągarka marne kilka kg a chyba masz z syntetykiem?
Do tego snorkle z tworzywa a led to może 2 kg - waga piórkowa :-)
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son

Awatar użytkownika
DKfan

Wyciągarka około 8-9kg z linką stalową + LED max 2 kg, snorkle mogą ważyć hmmm myślę że też może ze 2-3kg bo przecież zdjąłem oryginalne elementy od pobierania powietrza do CVT i wyprowadzenia z CVT a trochę plastiku tam było. Więc w sumie może 15 kg, do tego taśma holownicza i szekla +skrzynka z narzędziami i innymi pierdami wieć liczę że łącznie 20kg + aftermarketowe koła jakieś +15kg.
Czyli do fabrycznych 305kg mogę doliczyć 35kg i mam około 340kg na cały sprzęt więc myślę że nie jest źle.
Jak kupię zestaw kół turystycznych to będzie jeszcze parę kg mniej ale na razie nie mogę się zdecydować jakie ofsety felg dobrać.
M&M sQuad

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”