Quad 110 możliwa zmiana skrzyni?

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Seylock
Quad:: ATV 110 Shit
Imię: Daniel

Quad 110 możliwa zmiana skrzyni?

Post autor: Seylock » śr 17 sie, 2011

Witam! :D

Mam już od kilku lat quada 110, chińczyka. Powymieniane jest w nim prawie wszystko, oprócz silnika (zębatki, łańcuch, osie, plastiki połamane, więc się nie liczy :twisted:, niektóre śruby, dokupiony napinacz, itd). Jeźdźi się nim całkiem nieźle, jak na 110 (kolega ma podobnego 110, na początku był podobny, a teraz jego koła są prawie tak małe jak felgi mojego :figielek: , a na prostej jak jedziemy w las, to tylko drze się żebym zwolnił). Dobra nie w tym rzecz. Dzisiaj, kiedy zawiozłem go z tatą do wujka mechanika, wymyśliliśmy, żeby popatrzyć na allegro i innych sklepach internetowch, za manualną skrzynią biegów. W moim gracie mam automata, więc nie wiem czy jest coś takiego jak zmiana skrzyni z automata na manual :bezradny: . Z tego co wyczytałem na tych sklepach, to w quadach trzeba zmienić silnik a nie samą skrzynię, jeśli chce się uzyskać takie widły z igły.

A więc czy wystarczy dokupić skrzynię?
Pozdrawiam

@edit Przed chwilą dowiedziałem się że nie wystarczy sama skrzynka. Quad jest teraz u wujka w naprawie, spalone sprzęgło i złamana felga. Tak więc nie wiem czy opłaca się dokupić te tarczki sprzęgła, jeśli chciałbym zrobić z niego manuala?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”