przeróbka hamulcy

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

przeróbka hamulcy

Post autor: Motyf » pn 28 maja, 2007

Helo
zdecydowałem się na przeróbkę w moim quadzie hamulcy. póki co mam z tyły bęben na lince. Zostanie to wyrzucone i na miejsce tego archaicznego hamulca powędruje tarcza.
hamulce to jeden z większych mankamentów Eigera i jak się domyślam wielu quadów ze starszych roczników. piszcie opinie czy ktoś zmieniał u siebie hamulce?
P.S
a Ty Prezi jeżeli możesz zakręć się w okół częsci, będe bardzo wdzięczny.
Quadzik jest do Waszej dyspozycji

Z

Ja też próbuję

Post autor: Z » pn 28 maja, 2007

Też chcę zmienić lecz przód,tylko nie wiem gdzie się zakręcić za częściami zmieniłbym całe piasty ze zwrotnicami(mam na silentblockach,chciałbym zmienić na końcówki kulowe).Może ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć,na forum ATV proszę o to już trzeci tydzień i żadnego odzewu.
Pozdrawiam Z

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » pn 28 maja, 2007

przypomnij jaki to pojazd
.:GALEON:.

Z

pojazd

Post autor: Z » pn 28 maja, 2007

Jest to samoróba lecz ma zastosowanebębny od chińczyka 150(i oby nie było za łatwo jest na silentblockach,rozstaw śrub to 8.8cm,kierownicę włożę tam od yamahy tenere 660-to samo co raptor tylko bez wstecznego,czyli pompę przy kierownicy mam)kwestia tylko rozdzielacza.Potrzebuję zwrotnic z zaciskami(lewa,prawa),gość ma do sprzedania tylko że bębny od chińczyka 150.Mówił mi że dopiero 200 chińczyki wychodziły na tarczach z przodu,może ktoś mógłby zmierzyć u siebie rozstaw śrub interesuje mnie wymiar 4*88mm(nie chcę zmieniać felg.Zaznaczam że to ośka
Pozdrawiam Z

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » pn 28 maja, 2007

Są gotowe zestawy tuningowe do modyfikowania hamulcy np w Hondzie , koszt niewielki ok 150 $ plus koszty wysyłki i oczekiwania.
3fun - bo quady są naszą pasją

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » wt 05 cze, 2007

no ciekawe, ja bedę miał robione przez autoryzowany serwis wiec chyba źle nie będzie choćTwój Rafał Prezi jakoś dziwnie dawał mi do zrozumienia ze będzie trzeba bardzo dokładnie wymierzyc to wszystko by wszystko było calkowicie osiowo...troche sie zdziwiłem bo to przeciez podstawa:-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”