Przemiana chińskiego quada 110cc

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Czik3n
Quad:: 110cc made China

Przemiana chińskiego quada 110cc

Post autor: Czik3n » śr 04 mar, 2015

Witam moi drodzy, mam nadziej, że znajdzie się grono "znawców" i udzieli mi parę rad nim zabiorę się do być może nie opłacalnej pracy...

Otóż, mam Ja sobie quadzika 110cc w którym zrobiłem kompletny remont silnika chodzi jak złoto "idzie na koła" itd itd...

ALE postanowiłem pójść o krok na przód i chcę sobie quadzika który wygląda tak Obrazek zrobić quadzika który będzie wyglądał tak Obrazek.

No i teraz tak, czy ja muszę szukać nowej ramy plastików i 99% części zostawiając ze starego tylko koła czy ramy w obu są takie same... na 100% wiem że w moim jest krótsza ośka ale czy coś jeszcze ? czy plastiki z tego drugiego podejdą bez problemu do tego pierwszego bo zamówiłem sobie komplet używek z lampą i wszystkim za 150zł i nie wiem czy to nie wyrzucone pieniądze w błoto. Jeśli ktoś na prawdę ma pojęcie w temacie to niech mi powie czy da radę to jakoś podmienić czy ramy są takie same... bo patrząc po zdjęciach wydają się NIBY takie same ale... eh tych quadzików jest tyle rodzaji i konfiguracji że nie wiem czy po prostu wszystko będzie pasować.

Pewnie wielu z was interesuje dlaczego chce robić coś takiego.. otóż silniczek jest po wymianie skrzyni z 1+1 na 3+1 nowe sprzęgło i całkiem daje rade, więcej mi nie trzeba to co jest mi wystarcza problemem jest to że mój jest mały po prostu na mnie ale być może dlatego że jest taki zabudowany ten drugi jest po prostu o niebo wygodniejszy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”